Dítě po chemoterapii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
463
8.5.14 00:58

@m4yu ahoj tak jak pokračujete ve snažení?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
947
9.5.14 11:07

Zatím stále bez úspěchu :,( :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
9.5.14 16:54

I my.. :-( dr mi nasadila clostik po mirnem spineni a nyni mám být v polovině dalšího cyklu, ale ms nikde, navíc ani po vyvolávačce.. v pondělí to bude 14dní co jsem ji dostala a nic, takže jdu v pondělí opět k dr.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.5.15 08:01

Příspěvek upraven 16.03.18 v 11:17

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
19.9.15 21:30

Cych se podělit o vlastní zkušenost po chemoterapii. Měla jsem non-hodkina, trvalo to půl 7 měsíců, léčbu jsem chtěla začít až po injekcí na ochranu vaječníků. každý měsíc jedna injekce.po skončení léčby jsem dostala menstruaci asi za tři měsíce. pak mi doktorka na gynekologii udělala profil a výsledek byl radostný. funkce nebyla narušena. po roce od léčby jsem se ptala doktorky kdy se můžeme začít snažit o otěhotnění a řekla že už můžeme. měsíc nato se to povedlo. léčila jsem se v Olomouci. teď už mám druhé.
Myslím že se to podařilo i proto že jsem v to nedoufala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
20.9.15 08:08

@daisyjacobs bude ale nechte si udelat geneticke testy. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
22.9.15 20:44

@terezinka25 jsi z oboru? Neco by me zajimalo, jestli teda delas do onkologie ci genetiky. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
23.9.15 06:57

@JanduleD ne nedelam.ale otehotnela jsem celkem brzo po manzelovi nemoci a testy mi doporucil gynekolog. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
23.9.15 10:45

@terezinka25 škoda, zajímal by mě názor odborníka, protože názory onkologů se značně liší. Na jednu stranu nám bylo řečeno, že chemo způsobí poškození dna na spermii ale na vvv budoucího dítěte to nemá vliv. Na druhou stranu se žene na všemožnou genetiku :think: Nebo třeba se doporučuje dle různých dr počkat s otěhotněním 2-5 let po dobrání cytostatik, ale délku doby nikdo nevysvětlí. Žádné studie atd dělané nebyly, proto by mne zajímal názor někoho zasvěceného. Druhé momentálně taději řešíme přes ivf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1518
23.9.15 14:01

@JanduleD muz mel rakovinu varlete.vim ze tam je nejaka doba kdy cekat ja otehotnela mesíc po te dobe a mame zdravou 3letou holcicku. a onkolog jen gratuloval. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
23.9.15 14:26
@JanduleD píše:
@terezinka25 škoda, zajímal by mě názor odborníka, protože názory onkologů se značně liší. Na jednu stranu nám bylo řečeno, že chemo způsobí poškození dna na spermii ale na vvv budoucího dítěte to nemá vliv. Na druhou stranu se žene na všemožnou genetiku :think: Nebo třeba se doporučuje dle různých dr počkat s otěhotněním 2-5 let po dobrání cytostatik, ale délku doby nikdo nevysvětlí. Žádné studie atd dělané nebyly, proto by mne zajímal názor někoho zasvěceného. Druhé momentálně taději řešíme přes ivf

My máme podobnou zkušenost, miminko jsme počali rok po konci chemoterapií, nejdřív jsem kontakotovala CAR co si o tom myslí, že chceme miminko, tam nám okamžitě doporučili IVF se spermatem, které bylo odebrány před chemoterapiema, pak jsme kontaktovali onkologii, tam nám mladej doktor řekl že minimálně 3 roky čekat, jiná doktorka říkala, že stačí rok, tak jsme to zkusili a ono se podařilo hned napoprvý, byli jsme na screeningu v 13.tt, na triplech a na screeningu v 20.tt, mimčo zdravý, už máme holky dvě :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.15 14:53
@terezinka25 píše:
@daisyjacobs bude ale nechte si udelat geneticke testy. ;)

Chodila jsem na genetiku. Manzelovi udelali kayotyp, ktey vysel normalne. Mne doporucili plodovku, ale tu jsem odmitla po prvotrimestralnim screeningu, kt. vysel dobre. Jinak je pravda, ze kazdy doktor rika trochu neco jineho. Mame nekolik nazoru: pockat 3 roky, rok, vubec to prirozenou cestou nezkouset. Mudr. Koucky odpovidal na porodnice.cz, ze stav muze po chemoterapii je po roce stejny jako byl pred lecbou. Stejny nazor maji i onkologove, ale nekdo mluvi o roce, jiny o trech letech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.15 14:55
@JanduleD píše:
@terezinka25 škoda, zajímal by mě názor odborníka, protože názory onkologů se značně liší. Na jednu stranu nám bylo řečeno, že chemo způsobí poškození dna na spermii ale na vvv budoucího dítěte to nemá vliv. Na druhou stranu se žene na všemožnou genetiku :think: Nebo třeba se doporučuje dle různých dr počkat s otěhotněním 2-5 let po dobrání cytostatik, ale délku doby nikdo nevysvětlí. Žádné studie atd dělané nebyly, proto by mne zajímal názor někoho zasvěceného. Druhé momentálně taději řešíme přes ivf

NAsla jsem na netu vyzkum /v aj/ delany nekde ve Skandinavii, ale nemuzu ho znovu dohledat

Příspěvek upraven 21.04.17 v 23:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
23.9.15 14:56

@Tarinka my ted jdem na druhe ivf z mrazenych spermii, prvni ivf vyslo ale nedopadlo. Muz dobral chemo v puli cervence, vzhedem k ozarkam prirozenemu moc sance nedavame, tak se ani nechranime. Jinak moc gratuluju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
23.9.15 15:38

Manžel si nechal před CHT spermie zamrazit, díkybohu oba pokusy IVF vyšly. Ale chráníme se, otěhotnět přirozeně bych nechtěla. Bála bych se změn DNA ve spermiích, které se u plodu zjistit nedají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí