Dítě po chemoterapii

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8841
24.9.15 18:22

@Litta jo, cetla jsi spravne, nechranime se. Ochranu jsme pouzivali po dobu lecby, v cervenci skoncila a meli prvni ivf. Vyslo, ale ne na dlouho a to uz jsme na to dlabali a ted startujem dalsi kolo, nemame nanuky. A na prirozene poceti u nas fakt neverim, po 28 frakcich ozareni v sile 45gy fakt ne. Jsem stastna, ze je muz ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
24.9.15 18:28

@JanduleD ale já myslím, že máte docela velkou šanci na úspěšný IVF. Nebo byl u prvního prcka problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 18:38
@Sabinka píše:
Spermie vznikají ze zárodečných buněk a myslím, že nikdo nedokáže se 100% jistotou říct, že tam prostě nějaké trvalé poškození vzniknout nemůže. To je můj osobní názor, jsem možná paranoidní… Ale tahle problematika se mě dotýká i profesně a nedělám si iluze, že pediatr a gynekolog o tom nějak moc vědí…

Jakou mate profesi Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.15 18:49
@JanduleD píše:
@Sabinka jako aby nedošlo k nedoroumění, my se nesnažíme přirozeně, ale jdem na druhý pokus ivf. Jen mě tato problematika zajímá. Ty jsi dr v příbuzném oboru? Fakt mě to zajímá, protože třeba právě genetik mi podal tu info, že sice k nějaké změně dna ve spermii může dojít, ale nemá vliv na dítě. A navíc v car nám nabídli, že pokud dojdou mražené spermie, tak m/t takže po letech - pokud je spermatogeneze obnovena- to určitě vliv nemá. Chemo v zárodečných buňkách není navěky, jinak by car a dr Krejčí nenabízeli léčbu pomocí mesa/tese. U nás zatím tvorba obnovena není, tudíž nevidím důvod užívat antiko. Jinak k různým translokacím a změnám v dna spermie může dojít i bez onko léčby a ani to člověk neví. Vem si, že i některé léky na akné jsou teratogenní, žena k nim bere anti a chlap nic. Je to sice hodně složitá problematika, ale hodně zajimavá.

Muzu se zeptat co je mesa/tesa? Takze v Caru schvaluji prirozene poceti pokud je spermatogeneze obnovene? To jim staci, nebo delaji nejake testy? Geneticka mi rikala, ze za 10 let nevidela jedine postizene dite po chemo muze.
Prave.. kdovi kdy se ty spermie obnovi, ja bych mela strach…

Příspěvek upraven 21.04.17 v 23:28

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.9.15 20:20

@Sabinka malou mame prirozene na prvni pokus, akorat pred ni i po ni sp a jedno biochemko. I 1ivf vyslo, akorat se to neudrzelo. Verim, ze ted to dopadne lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8841
24.9.15 20:30

@daisyjacobs v car nam rekli, ze prirozene vubec. Ony se ty nazory strasne ruzni a popravde ja nemam cas ani chut cekat, jestli se tvorba obnovi, je mi 36. Ale znamy dr zas tvrdi, ze pokud by ta zmena dna byla tak radikalni, tak by k oplodneni ani nedoslo nebo skoncilo potratem. Fakt je to zajimava oblast mediciny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.1.20 20:34

Děti po chemoterapii

Dobrý den vše se dá sama jsem 20 let po léčbě. Porodila zdravá dvojčata. Před 11lety
A byl to největší dar na světě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
463
6.3.20 20:20

@dostalova42 juu a bylo to přirozeně? My máme nakonec 10m prcka po IVF s darovanymi vajíčky. Je to náš poklad :srdce: a po porodu se mi obnovuje cyklus, tak jsme zvědavá zda by se třeba podařilo i přirozeně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
25.5.20 23:37

Ahoj, má někdo aktuální zkušenosti? Já byla bohužel v 20tt na umělém přerušení těhotenství kvůli diagnostice Downovu syndromu.. Máme před sebou konzultaci na genetice a na onkologii jsem také již psala mail, zda to nemohlo byt způsobeno mou léčbou před dvaceti lety - ze by třeba chemoterapie geneticky narušila vajíčka… tahle varianta mě napadla až par týdnu po ukončení a teď se jen modlím, aby to tím nebylo a doufám, ze jsme teď jen měli,,blbou náhodu” a opakovat se to již nebude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.1.21 20:40
@petramd píše:
Ahoj, známá se taky léčila a teď už má 2 chlapce. Já se léčím taky v Olomouci a Dr. říkal, že dřív jak 2 roky po léčbě těhotenství nedoporučuje a pak ano - mám jinou diagnózu.

Můžu se zeptat jak to dopadlo? Já jsem. Po léčbě nádoru konečníku. A chystám se v blizke době na umělé, tak sbiram zkušenosti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
12.1.21 20:48
@dostalova42 píše:
Dobrý den vše se dá sama jsem 20 let po léčbě. Porodila zdravá dvojčata. Před 11lety
A byl to největší dar na světě.

Juu to je krásné. A po jaké diagnóze? Já měla ca rekta, ozařování male pánve, chemo, jsem v remisi rok a půl. Dnes mě moje onkolozka vyděsila, že to těhotenství bude pro tělo zátěž. Přitom ostatní onkogynekolove, mě potvrdily, že těhotenství nemá vliv na zhoršení či návrat daného onemocnění. Co lékař to názor. Ale koukám že tu je dost holek, co se jim mimčo po léčbě povedlo..budu ráda za jakékoliv zkuaeniati :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60
12.1.21 20:56

@Pet444 já jsem teď 20 let po léčbě non hodgkinova lymfomu (sídlil ve střevech), měla jsem chemoterapie, ozařování ne, bála jsem se, ze budu mít poškozena vajíčka. nyní jsem v 23tt těhotenství a vše vypadá v pořádku :) bohužel za sebou mám jedno přerušené těhotenství ve 20tt pro Downův syndrom, ale to byla genetická náhoda… jinak asi záleží na tom, jak se citis, jestli jsi už zpátky ve formě a nebo se citis pořad oslabena.. podle toho bych se já osobně řídila - tak jsem učinila i v případě dalšího otěhotnění po tom prvním přerušení- tam se názory lékařů taky dost lišili..přece jen to těhotenství pro telo záhul je, o tom žádná…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí