Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nespojí vás to ani náhodou,právě naopak… první rok s dítětem je ten nejtěžší a je to celkem dobrá zkouška vztahu. Pokud vám to nefunguje už teď,tak hledej jinde! A jseš mladá,když ti není ani 30… jsou tu maminy co jim je i 40… takže času dost. Uvidíš,on se ten pravej najde a jednou budeš mít spokojenou rodinku ![]()
Je mi 26. Já si uvědomuju, že to není morální, že to není dobrá cesta… ale když to chtění je tak silné… ![]()
@danik píše:
A kolik Ti je let? Bijou Ti biologické hodiny nebo je opravdu za 5 min 12 i ze zdrav. hlediska?
Vztah se dítětem nezpraví, právě naopak. I kdyby s Tebou přítel zůstal, stále tu bude ta výčitka,žes ho podvedla, pokud odejde,bude platit alimenty na dítě, které nechtěl a ono se Tě bude ptát,proč mají ostatní tatínky, kde je ten můj?Ale na druhou stranu Tě chápu, já mám 2 děti, jsem za ně šťastná a přiznám se,že to 1.jsem si taky „vytrucovala“. Ale měli jsme po svatbě, děti jsme chtěli, jen já je chtěla dřív a manžel rád podlehl. 2.si „vynutil“ zase on.
Ale napadla mě ještě jedna věc.. známá byla po laparoskopii a Dr. ji řekl,že by byl i nejvyšší čas otěhotnět. S přítelem byla 4měsíce, šli do toho a už mají 2 děti a jsou spolu přes 10let. Zkus to na přítele takhle, a dle jeho reakce poznáš,zda vztah ukončit a hledat tatínka jinde, nebo překvapí…
Víš co,ale každý dlouholetý vztah, pokud je bez dětí, prochází krizemi - zamilovanost je pryč, vkradl se stereotyp.....
Tak ted jsem z toho jelen.V diskuzi: Dá se to zvládnout?Hypotéka.Se mě tvrdilo že biologické hodiny jsou když chce holka dítě,at je to ve 20 ti nebo např.27 a ted se tady dočtu pokud ti nebijou bio hodiny.Tak podle toho co jsem se dověděla tak jí asi bijou když chce dítě.Nebo tu se zase dozvím něco jiného?
Nerýpu.Je to jen už nechápavá otázka.
Tak to máš fakt ještě čas. Pak bys toho mohla litovat. K tomu utužení vztahu, myslím, že je to pěkná blbost. Dítětem se ten vztah může naopak rozpadnout. Teprve potom se začínají řešit starosti spojeném se vším, doteď máte „pohodu“, jste jen vy dva, nemusíte nic řešit.
Breuovi, podle mě bijou bio hodiny ve chvíli, kdy je touha po dítěti obrovská a ženská se začne trápit tím, že ho nemá. Věk v tom samozřejmě hraje taky roli. Tady to až tak o bio hodinách není, ale pouze o obrovské touze. Jde o to, že je směrodatný to, že jim vztah neklape. Jinak, zakladatelko, mluvila jsi s ním o dítěti?
@Pomka Ano, mluvila. Vzhledem k tomu, že nám to teď moc neklape, tak dítě nechce, protože neví, co bude dál. Což chápu. Dříve jsme o dětech hodně mluvili, oba chtěli, pořád ale čekali až tohle, až támhleto…
Takže by ten vztah mohl být přechozený.Pokud se ti nezlepší tak hledat jiného partnera.Nebo třeba máte ve vztahu ted krizi.
@Breuovi píše:
@Pomka aha tak už to chápu.Děkuju.
Víš co, ale já ti řekla jen svůj názor, můžeš mít jiný. Já si myslím, že každý si pod bio hodinami představí něco jinýho. Zajímavá otázka, jestli je to vůbec definovaný ![]()
Promiň, ale podle mě nemáš absolutně o čem přemýšlet. A pořídit si dítě, aniž by on ho chtěl, je opravdu hnus
Mýmu partnerovi se to bohužel stalo s jeho bývalou a v současné době (po devíti letech) je to tak, že dítě vůbec nezná, ale jen jak blb platí alimenty… ona si našla jinýho tatínka a po tom mým chce jen peníze ![]()
Myslím, že bys prvně měla zapracovat na zlepšení vztahu s přítelem, samozřejmě společně, pokud i on o to bude stát a pak zase mluvit o dítěti. Ale v tvým věku bych si ho „tajně“ fakt nedělala, i když máš velkou touhu, věř, že si to umím představit.
@Pomka právě že my si kdysi s holkama říkaly že bio hodiny jsou před 35 rokem.Že do 35 by měl být první porod.Pak už je to jedno.Tak jsem celou dobu žila v tomto domnění. ![]()
@Breuovi píše:
@Pomka právě že my si kdysi s holkama říkaly že bio hodiny jsou před 35 rokem.Že do 35 by měl být první porod.Pak už je to jedno.Tak jsem celou dobu žila v tomto domnění.
Docela by mě zajímalo, jak jste k tomu došly
Můj dr. mi např. tvrdil, že první do 30. Tohle je všechno věc názoru. Pokud má ženská zdravotní problémy ve 25, tak už jí v tu dobu tikají i bio hodiny, pro ni je potom pozdě i v těch 30. Na tohle prostě nemáš konkrétní věk…
Doopravdy, jak už tady někdo, milá zakladatelko,zmínil, je dítě pro vztah spíše zatěžkávací zkouška a ne tmel, kterým se dá vše dát dohromady.A být sama na dítě? Přiznám se, že hluboce smekám před ženami, které se tak rozhodly a zvládají tu péči, jak po finanční stránce, tak i to být s dítětem 24hod. denně, bez možnosti se s partnerem o výchovu podělit.
Jo,zakladatelko ty potřebuješ mít chlapa se kterým se na to oba budete těšit.Protože když se na to budeš tešit jen ty,budeš smutná,že on se netěší na to tak jako ty a neprojevuje takovou radost.U mého to bylo tak že jsme dítě chtěli oba a vše semnou sdílel.