Dítě, třeba i bez partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.5.12 21:57

Sice se tu téma trochu odrodilo, přesto Vám chci napsat, že jsem se rozhodla, že to neudělám… Ač byl dnes na proženy.cz článek o tom, že by se biologocké hodiny neměly ignorovat. No, doufám, že nebudu později litovat :?

• Citovat
  • Upravit
1270
25.5.12 22:08

:potlesk: Nebudeš litovat.Hlavně by se neměl ignorovat fakt, že dítě není jen otázkou biologických hodin…Někdo může naopak po dítěti zatoužit daleko dřív, než mu vůbec začnou tikat. A když je tam vhodný partner, tak není na co čekat.U tebe je touha velká, ale nejsi si jistá ve vztahu a tvoje biologické hodiny zatím ještě spí.Buď v klidu a neuspěchej to, nedá se to vrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
26.5.12 09:56

Rozhodla jsi se správně. Není dobré mít dítě bez vědomí druhého. Biologické hodiny ti ještě netikají, máš čas. Je to jenom touha, já ji např. měla ve 23 letech a potom mě to přešlo. Zapracuj na vztahu s přítelem a potom se o tom pobavte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
26.5.12 11:47

Jenže mě tak ještě napadá co se týče zakladatelky,co když stále toho partnera pro život nenenajde?Tak jak se pak tedy řeší bio hodiny?Protože se říká že někdo najde toho pravého dřív někdo později a někdo vůbec.A co když ženská hledá,hledá a najednou jí je takových 33let?Proto přeju zakladatelce at se vztah urovná nebo najde opravdu toho pravého.

• Citovat
  • Upravit
7323
26.5.12 14:31

Breuovi, tobě ty bio hodiny pořád leží v hlavě, viď? :D No, co na to říct, to nevíš ani v 15, jestli toho pravého někdy najdeš. A co je to ten „pravý“? Pochybuju, že manžel každý ženský je ten pravý. Přece nevíš, jestli někde není někdo lepší. Žiješ 20 let v domnění, že je to skvělý chlap a pak přijde rozvod. Byl to ten „pravý“? :nevim: Je tady plno ženských, který mají první dítě pozdě, protože prostě nebyl chlap. To je právě ta otázka, každý to cítí jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
26.5.12 14:36
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, řeším momentálně hrozné dilema a předem upozorňuju, že i dost sobecké. Moc toužím po dítěti, opravdu hodně. Mám dlouholetý vztah, který jde poslední dobou do kytek a dost možná nebude mít dlouhého trvání. Nevím, zda mám natajňačku vysadit antiko s tím, že s dítětem budu možná sama (a nebo nám naopak pomůže se zase najít), či čekat, co bude dál, zda najdu jiného partnera, se kterým budu mít rodinu se vším všady. Jenže to „čekat“ mě asi zabije…
Jsem bezradná…

Tak záleží kolik času máš na to čekání. Jestli už se ti to krátí, stejně bych si být tebou nějaký podrazy rozmyslela. Dítě je lepší, když je táta. Bez táty pro potenciální dítě bych se asi realizovala v něčem jiném než v mateřství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
26.5.12 14:41
@Anonymní píše:
Je mi 26. Já si uvědomuju, že to není morální, že to není dobrá cesta… ale když to chtění je tak silné… :zed:

„chtění“ je silné, to je jasné. Ale uvědom si, co je tvoje chtění oproti celému novému životu dítěte bez otce, kterého matka sice „chtěla“, ale nedokázala ho přivést do rodiny a zkomplikovanému životu tvého partnera. Radši si najdi jinou zábavu a postupně vhodného partnera k založení rodiny. Jsi mladá, máš spoustu času.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
586
26.5.12 14:44

Promiň více příspěvků, ale ještě dodám: ta tvá silná momentální touha po dítěti může být daná touhou vyřešit vztah s tvým přítelem. Cítíš, že dítě by to rozseklo - buď se rozejdete nebo nerozejdete a budete mít dítě. Ale rozhodně dítětem vztah neslepujte, to nefunguje a navíc to není fér vůči tomu dítěti, radši si vyjasněte, zda chcete spolu dál žít a pak se dohodněte na dítěti, ne naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
26.5.12 14:44

Mě se rozpadlo dlouholeté manželství proto,že jsme nemohli mít dítě.A teď žiju ve vztahu,který stojí za starou bačkoru,ale máme dítě…
Jistota v životě neexistuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9273
26.5.12 14:49
@Anonymní píše:
Dobrý den všem, řeším momentálně hrozné dilema a předem upozorňuju, že i dost sobecké. Moc toužím po dítěti, opravdu hodně. Mám dlouholetý vztah, který jde poslední dobou do kytek a dost možná nebude mít dlouhého trvání. Nevím, zda mám natajňačku vysadit antiko s tím, že s dítětem budu možná sama (a nebo nám naopak pomůže se zase najít), či čekat, co bude dál, zda najdu jiného partnera, se kterým budu mít rodinu se vším všady. Jenže to „čekat“ mě asi zabije…
Jsem bezradná…

a co najít partnera,který touží po dítku ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
26.5.12 16:43

@Pomka no ted už tak né :) To je pravda,člověk neví ani v 15.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.12 17:27
@dada453 píše:
a co najít partnera,který touží po dítku ?

To zase nechci, žít s nějakým chlapem jen proto, že chce dítě? To ne…buď současného partnera nebo jiného, kterého postupně začnu milovat a pak s ním budu chtít mít dítě. A nebo dítě a partnera žádného, ale to jsme na začátku téhle diskuze :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.5.12 19:29

Můj brácha se po 20ti letech manželství rozvedl, měl z něj děti, které nyní bydlí na druhé straně republiky, vídá je minimálně.
Měl fajn přítelkyni,ale ta už další dítě nechtěla. Proto se rozešli (on moc dítě ještě chtěl). Nyní má přítelkyni, mají dítě,ale velký problém je ten,že ona s ním nechce žít tady, on nechce bydlet s ní u ní (80km odsud, má tu práci, RD který postavil).
Ona měla poslední možnost dítě mít, vyřešila to takhle a buď to s bráchou vyjde, nebo ne. Ona dítě má a on možná bude platit alimenty na 3 děti,které uvidí minimálně.
V tomhle chlapům nezávidím. Ale na druhou stranu je i spoustu takových,které dítě udělají a pak posílají ženu na potrat.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.4.14 09:06

Oživuji diskuzi. Je mi hodně přes 30. Mám za sebou dva nepovedené vztahy za posledních 5 let, které nedopadly dobře a ze kterých mám dodnes psychickou újmu. Moc toužím po miminku - byl by tu jeden kamarád, se kterým se znám už 3 roky (nikdy mezi námi nic nebylo, i když myslím, že on chtěl). Teď mě neodsuzujte - mluvili jsme spolu o tom. Říkal, že si moc váží mé upřímnosti, a váží si toho, že by mohl být otcem mého dítěte. Je to fajn člověk, zdravý, oduševnělý, o 11 let starší než já. Jediné proč váhám, je to - že je 2× rozvedený a má už 3 děti, v současné době je bez přítelkyně. Navíc splácí velký úvěr, ale pracuje v cizině, takže má mít do 3 let splaceno. Jde o to, že finančně by se nemohl podílet na ničem, což po něm ani nežádám a to jsem mu i řekla. Řekl, že nechce být jen otcem na papíře, že by se určitě o mimčo zajímal (což mu můžu věřit a nemusím). Je to moje poslední šance, jak mít s někým miminko - prosím poraďte bez toho, aniž byste mě tady odsoudili (to je asi to poslední, co potřebuju). Vím, že budu na všechno sama, ale pomůže mi má rodina a sama mám dobré finanční zázemí. V nejhorším snu jsem si nemyslela, že budu někdy takovou situaci řešit, ale bohužel. Váš názor?

• Citovat
  • Upravit
sad 1
6.4.14 09:14

Mně na tom nepřijde nic špatného, kor když jsi to tomu chlapovi řekla. A pokud ti rodina pomůže, já nevidím jediný důvod, proč bys nemohla mít dítě za těchto okolností. To, jestli na něj budeš sama nebo s chlapem, to se časem vytříbí, ale rozhodně dítě je spokojené i s jedním rodičem. Takže já jsme pro.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex