Dítě, třeba i bez partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
24.5.12 09:34

@Táta Pavel Pavle, která matka by řekla soudci, že počala podvodem? Výmluva na selhání antikoncepce není tak vzácná a nedá se to dokázat. A pokud se miminko počne tzv. „omylem“ a matka se rozhodne si ho nechat, je na otci, jak se k tomu postaví. Pokud dítě nechce, má jít matka na potrat?! A když nepůjde, má nárok požadovat výživné?
A pokud dítě chce, ale matku ne, myslíte, že soud svěří dítě otci?

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.5.12 10:45
@Anonymní píše:
@Táta Pavel Pavle, která matka by řekla soudci, že počala podvodem? Výmluva na selhání antikoncepce není tak vzácná a nedá se to dokázat. A pokud se miminko počne tzv. „omylem“ a matka se rozhodne si ho nechat, je na otci, jak se k tomu postaví. Pokud dítě nechce, má jít matka na potrat?! A když nepůjde, má nárok požadovat výživné?
A pokud dítě chce, ale matku ne, myslíte, že soud svěří dítě otci?

Pokud kromě podvodu ještě zalže, že to podvod nebyl, pak je to podvod na druhou a svině, která si dítě nezaslouží, protože by ho vychovala v témže duchu.
Pokud se miminko počne omylem, jsou odpovědní oba rodiče, potrat je podle mých zásad v tomto případě nepřípustný, je to trest smrti za vlastní selhání vykonaný na dítěti. Takže jednoznačně při početí omylem dítě si ponechat, buď se dohodnout s otcem na společném životě nebo na úpravě výchovy a výživy, pokud se nedohodnout, nechť rozhodne soud, ale nevidím apriorní důvod, aby po ukončení kojení neměl mít otec stejnou šanci získat omylem počaté dítě do péče stejně jako by měla šanci matka.

• Citovat
  • Upravit
byron
24.5.12 10:51

@Táta Pavel ještě nejsou všichni takový jako ty- bez urážky

• Citovat
  • Upravit
byron
24.5.12 10:52

@Táta Pavel svině, která si dítě nezaslouží? Ach jo, ty jseš fanatik…

Víš co si myslím? Že jsi měl bejt ženská- ale v tom případě bys byl přesně typ ženský, který odsuzuješ.

• Citovat
  • Upravit
Naima
24.5.12 10:56

@Táta Pavel Přijdeš mi trošku jako radikál, který v určitých případech na ženu pohlíží jen jako na chodící inkubátor a mlékárnu. V obecné rovině s tebou u spousty tvých příspěvků souhlasím, jsem pro rovnost rodičovských práv, ale zároveň z tvých příspěvků občas dýchá výše uvedené.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.5.12 11:53
@byron píše:
@Táta Pavel svině, která si dítě nezaslouží? Ach jo, ty jseš fanatik…Víš co si myslím? Že jsi měl bejt ženská- ale v tom případě bys byl přesně typ ženský, který odsuzuješ.
To rozhodně ne. Nikdy bych nenechal do sebe semenit chlapa, aniž by věděl, že mi může udělat dítě, a už vůbec bych pak po něm nechtěl alimenty. Mrzí mě, že si tohle o mně myslíš. Fanatik taky nejsem. Naopak, velmi odsuzuju chlapy, kteří se o své dítě nepostarají a nechají ženu napospas osudu. Nebo chlapy, kteří nutí ženu jít na potrat. To jsou podle mě taky svině, oba.
@Naima píše:
@Táta Pavel Přijdeš mi trošku jako radikál, který v určitých případech na ženu pohlíží jen jako na chodící inkubátor a mlékárnu. V obecné rovině s tebou u spousty tvých příspěvků souhlasím, jsem pro rovnost rodičovských práv, ale zároveň z tvých příspěvků občas dýchá výše uvedené.

Možná vyznívají mé příspěvky radikálně, ale snažím se stejně (přiměřeně přirozené odlišnosti mužů a žen) pohlížet na práva i povinnosti obou rodičů. Rozhodně ženu nepovažuju za mlékárnu a inkubátor, ale nepovažuji ani otce za pouhého dárce spermatu. Natož nevědomého. Zrovna tak jako u chlapa považuju za smilstvo zplození potomka a nepostarání se o dítě a matku, stejně považuji za stejné svinstvo u ženy, pokud se nechá oplodnit bez vědomí otce nebo bezdůvodně brání ve výchovném vlivu otce na dítě.

• Citovat
  • Upravit
byron
24.5.12 12:17

@Táta Pavel Pavle já to myslela spíš tak, že kdybys byl matka,tak budeš hodně přivlastnovací :nevim: . Třeba ti křivdím, mám ale ted ten pocit.
No anebylo by ti jako matce lépe? :lol: :lol: dělám si srandu

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.5.12 12:34
@byron píše:
@Táta Pavel Pavle já to myslela spíš tak, že kdybys byl matka,tak budeš hodně přivlastnovací :nevim: . Třeba ti křivdím, mám ale ted ten pocit.
No anebylo by ti jako matce lépe? :lol: :lol: dělám si srandu

Tak přivlastňovací bych rozhodně nebyl. Já na rozdíl od té mé bývalé mrchy (teda mrcha je pořád) bych rozhodně nepožadoval, aby děti byly jen u mě a druhý rodič aby se musel doprošovat je vidět a být s nimi. A jak by mi bylo jako matce - to se dá těžko říct, asi v současné společnosti líp. Ale nesměl bych být tak tlustý, ošklivý a fousatý, aby si mě nějaký úspěšný chlap hýčkal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
byron
24.5.12 12:36

@Táta Pavel ale no tak, zas tak ošklivej a tlustej nejseš… Fousy bys shodil třeba lejzrem ne? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.5.12 13:31
@byron píše:
@Táta Pavel ale no tak, zas tak ošklivej a tlustej nejseš…

Přesně to jsem potřeboval slyšet :srdce: :kytka: :andel: :hug: , konečně mohu být šťastný!!! :dance: :mrgreen: :mrgreen: :dance:

• Citovat
  • Upravit
byron
24.5.12 13:34
@Táta Pavel píše:
Přesně to jsem potřeboval slyšet :srdce: :kytka: :andel: :hug: , konečně mohu být šťastný!!! :dance: :mrgreen: :mrgreen: :dance:

já jsem věděla že ti to udělá radost- ale je to pravda :lol: .. A obzvlášt ode mě :*

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.12 14:13

@Táta Pavel Nechci nijak zpochybňovat úlohu otce, je stejně nezastupitelná jako úloha matky, přesto si troufám tvrdit, že je dítěti lépe jenom s matkou, než jednom s otcem. Podívejte se do přírody, jak to chodí…

• Citovat
  • Upravit
2400
24.5.12 14:21
@byron píše:
@dada12 nevím, porč by měl soud dát do péče dítě otci? Já neříkám, že je to dobrý nápad, na druhou stranu otec a matka nejsou úplně stejní

Já mám stejný názor, jako Ty, asi jsem se špatně vyjádřila. Pokud někdo bere matce dítě, tak je to už hodně špatný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
24.5.12 14:28

@dada12 píše:
Tak takový psychopat by se jistě mohl najít, který by chtěl sebrat dítě matce od prsu, nicméně pokud by spolu vůbec nežili a on dodal jen sperma, myslím, že tak zkažené soudy nejsou, aby to dopustili. Co Tě to vůbec napadlo ?

Táta Pavel píše :
Tak nemusí hned od prsu, že. Jednou matka dokojí. Proč hned psychopat? Máš pocit, že otcové nemají k dětem vztah? Pokud bych byl na místě soudce, matka počala podvodem, po otci chtěla výživné a otec dítě chtěl, myslím, že bych otci vyhověl. Pokud by nebyly nějaké překážky.

Dada12 píše:
Táto Pavle, věřím, že máš silné otcovské pudy, ale máma je prostě máma ať ještě kojí, nebo už dokojila. Dítě patří k mámě. A to nikdy nikdo nezměnil, ani nezmění. Matka je příroda. Matka je vše. Matka rodí a vine své děti k sobě, když už všichni utekli. Věřím, že jsi dobrý otec, ale nepřemýšlej už o to, jaké by to bylo, kdyby soud rozhodl o tom, že svěří péči otci. To není přirozené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.5.12 14:30

Poslední dobou mě můj drahý tak se.., že jsem došla k názoru, že mít dítě / děti sama bez chlapa je velice rozumné rozhodnutí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí