Dítě, třeba i bez partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Táta Pavel
24.5.12 15:39
@dada12 píše:
Prosím Tě začali jsme se dohadovat kvůli tomu, že jsi řekl, jaký by to bylo, když by soud vzal matce dítě a dal ho do plné výchovy otci.

Když Ti říkám, že Tě chápu, čím si teď procházíš, tak mi to hážeš zpátky.

Ale na tom, jak píšeš, je to znát.

Ano, v situaci, kdy by žena zplodila dítě podvodem a ještě ten podvod zapírala, tak bych považoval za správné, aby to dítě vychovával chlap, pokud by o dítě měl zájem. Takže se to týkalo pouze případu, kdy matka fatálně morálně selhala a prokázala morální nezpůsobilost k výchově. To je dost podstatný rozdíl.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.5.12 15:47

@Táta Pavel Nemyslím si, že žena, která zamlčí muži, že se nechrání, není způsobilá vychovat dítě. Nějak mi to nesouvisí. Může to být skvělá matka, stokrát lepší než ta, která počala s vědomím partnera.

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
24.5.12 15:54
@Anonymní píše:
@Táta Pavel Nemyslím si, že žena, která zamlčí muži, že se nechrání, není způsobilá vychovat dítě. Nějak mi to nesouvisí. Může to být skvělá matka, stokrát lepší než ta, která počala s vědomím partnera.

Je to morální selhání, sorry. Už tím jasně dává najevo, že zcela ignoruje práva otce na dítě a právo dítěte na otce. Porušuje tímto rozhodnutím Ústavu. Tak to vnímám já. A i zlodějka může být skvělá máma, někdy může být dobrá máma i kur##a, pokud je to jen povolání a ne charakter. Jak žena, která podvede partnera, že se nechá tajně oplodnit, tak zlodějka i kur##a mohou vychovat dítě řádně, což ale neomlouvá jejich selhání, a pokud je otec bez takového selhání, pak by měl dostat přednost v péči o dítě, čímž neříkám, že by dítě mělo být zcela bez matky, naopak, mělo by mít co nejširší styk úměrně jejím reálným výchovným schopnostem.

• Citovat
  • Upravit
7323
24.5.12 16:04

Tak jsem to konečně dočetla… Obecně souhlasím s Tátou Pavlem :nevim: Nechápu, proč by děti nemohl mít otec ve vlastní péči, pokud budou argumenty pro to, že se o ně lépe postará. A to, že otec není matka je pravda, ale nechápu, proč by měl mít otec podřadnější roli… 8o Chápu to tak, že chtěl říct, že pokud ženská udělá habaďuru na chlapa a žádá po něm výživné, pak ten chlap má snad právo na to dítě, na jeho výchovu a právo mít ho ve vlastní péči (proč ne, pokud se ukáže, že by to bylo lepší pro dítě). Pokud ho jako otce neuvede, pak ať mu to ani neříká a zároveň ať po něm nechce fin. podporu atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
24.5.12 17:26
@Pomka píše:
Chápu to tak, že chtěl říct, že pokud ženská udělá habaďuru na chlapa a žádá po něm výživné, pak ten chlap má snad právo na to dítě, na jeho výchovu a právo mít ho ve vlastní péči (proč ne, pokud se ukáže, že by to bylo lepší pro dítě). Pokud ho jako otce neuvede, pak ať mu to ani neříká a zároveň ať po něm nechce fin. podporu atd.

Tak s tímhle souhlasím. :potlesk:
Co se týče rolí matka - otec.. TátaPavel tady občas zaperlí, ikdyž to asi nemyslí tak zle. Někdy v jeho podání to vyzní tak, že ženskou opravdu vnímá jako živý inkubátor a kojnou (to je postoj muslimského myšlení !!), ale pak to zase vyvrátí jinými tvrzeními a snaží se vše vysvětlit.
Myslím, že Pavel je teď pod velkým tlakem, rozvod, hádky o děti, majetek .. kdo tohle nezažil, nepochopí, co to dělá s psychikou.
Matka i otec mají stejná práva podílet se na výchově dětí, ale jsou otcové a „otcové“, matky a „matky“. Proto je možná i dobře, že často to soud opravdu rozpitvá a zjistí, kdo je pro dítě lepší.
Můj ex mě např. rozesmál tím, že když jsme šli od sebe, jeden z impulsů byl, že nakopl našeho tehdy tříletého syna, protože mu prostě lezl na nervy jeho pláč. V životě k dětem nevstal, nenakrmil, nepostaral se, když byly nemocné, vyspával do odpoledních hodin, já s dětmi byla od narození první dcery odsunutá do jiné místnosti, ať se milostpán může vyhajat. V životě s dětmi nešel na procházku, nehrál si s nimi, neodvedl ani nepřivedl ze školky, ikdyž časově byl na tom mnohem lépe než já, moje práce byla časově náročnější. Přesto, krátce před rozvodem, mi řekl, že kdyby byly děcka větší, žádal by je o svěření do své péče. Tím jinými slovy řekl, že jsou moc malý a je s nimi moc práce, ať to oddře máma, on se pak už jen bude chlubit výsledkem ! :pocitac:

Osobně jsem také názoru, že pokud si žena chce mimi pořídit bez vědomí muže, je to její volba, ale pak nemůže po tomto partnerovi nic chtít .. protože mít dítě je dost závažné rozhodnutí a závazek na celý život, ke kterému by se měl potenciální otec mít možnost vyjádřit.
Pokud tento otec po čase zjistí, že existuje jeho potomek a projeví o něj zájem - skutečný zájem ve všech rovinách, tudíž i následně dorovnání matce příspěvků na výživu a výchovu atd, pak by měl mít právo spolupodílet se na výchově tohoto dítěte. Ikdyž si nemyslím, že je ideální dítě matce odebrat a předat otci, když doposud bylo jen s matkou a je na ní citově fixované, ale dítě i otec by měli dostat šanci se postupně sbližovat a navazovat užší vazbu.

• Citovat
  • Upravit
1270
24.5.12 22:43

Táto Pavle, každej na to má svůj pohled.Já taky nechápu, proč některé matky „očkují“ své děti proti otcům…bohužel většinou proti těm, co jeví opravdový zájem o děti a nedělají nic jen z uražené ješitnosti.Nepovažuji za správné dětem brát otce, i když vztah už nefunguje. Pokud je tam ale objektivní důvod, jako že je otec třeba nezodpovědnej alkoholik…tak pak chápu, že matka může mít se styku dětí s otcem strach…Znám případ ze svého okolí.Matka vždy celý víkend trnula strachy, jestli se jí děti vrátí v pořádku…Tak jako všechny ženský nejsou mrchy, stejně tak všichni chlapi nejsou hajzlové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
24.5.12 23:09
@ottla píše:

Tak to máš úplnou pravdu.

• Citovat
  • Upravit
1270
24.5.12 23:16

Já řeším úplnej opak.Všechno bych chtěla domluvou, bez soudů…Otec absolutně bez zájmu:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
24.5.12 23:28
@ottla píše:
Já řeším úplnej opak.Všechno bych chtěla domluvou, bez soudů…Otec absolutně bez zájmu:(

Pokud nemá zájem, nech ho být, třeba se časem probere, k tomu se nutit asi nedá.

• Citovat
  • Upravit
1270
24.5.12 23:36
@Táta Pavel píše:
Pokud nemá zájem, nech ho být, třeba se časem probere, k tomu se nutit asi nedá.

Já vím,ale řeším právě jestli to dávat celé k soudu nebo to nechat být.Nemám ho ani v RL…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1270
24.5.12 23:38

Pro zakladatelku(pokud ještě diskuzi sleduje):Zaplaš tyhle myšlenky a pokud si nejsi vztahem jistá, dítě určitě ne!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
24.5.12 23:55
@ottla píše:
Já vím,ale řeším právě jestli to dávat celé k soudu nebo to nechat být.Nemám ho ani v RL…

Pokud ty prachy za alimenty pro Tebe nejsou důležitější než klid, pak se na to vykašli úplně, budeš z toho mít jen spoustu trápení - co já bych dal za to, kdyby o mé děti partnerka nestála.

• Citovat
  • Upravit
1270
25.5.12 20:22
@Táta Pavel píše:
Pokud ty prachy za alimenty pro Tebe nejsou důležitější než klid, pak se na to vykašli úplně, budeš z toho mít jen spoustu trápení - co já bych dal za to, kdyby o mé děti partnerka nestála.

o VAŠE děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Táta Pavel
25.5.12 20:57
@ottla píše:
o VAŠE děti…

jasně, já to tak beru.

• Citovat
  • Upravit
hanak
25.5.12 21:01
@Táta Pavel píše:
jasně, já to tak beru.

Promiň, ale nevypadá to tak. :nevim:
Už jsem to tady psala .. píšeš ze vzteku a pak to špatně vyzní, ikdyž to tak nemyslíš. Na to si dávej pozor, ono i na tohle soud rád přihlíží.. tzv. emotivní vyrovnanost.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex