Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím jistě, že s ním chci být v budoucnu - vzhledem k tomu, co poslední dobou prožíváme. Dovedu si ale představit, že jsme spolu a jsme šťastní. Šlo mi ale opravdu hlavně o to malé…
Zakladatelka
@Anonymní píše:
Nevím jistě, že s ním chci být v budoucnu - vzhledem k tomu, co poslední dobou prožíváme. Dovedu si ale představit, že jsme spolu a jsme šťastní. Šlo mi ale opravdu hlavně o to malé…
Zakladatelka
zakladetlko, radím ti počkat si na jineého partnera, může s estát, že za měsíc, za dva potkáš bezvadnýho chlapa k tobě a založíte rodinu, fakt se neunáhli. Dítě ti moc přeju a chápu tě! Ale myslím, že máš fakt čas. Kdyby ti bylo o deset víc, tak ti radím jdi do toho, ale takhle spíš počkrj
Holky, teď trochu mimo téma, ale zajímalo by mě - v jakým věku byste jí poradily, ať to udělá?
Fakt, prostě v jakým věku byste třeba tohle tolerovaly, pokud by už hrozilo, že se malého fakt nedočká…? Berte to jako obecný dotaz, ze zvědavosti ![]()
@Pomka píše:
Holky, teď trochu mimo téma, ale zajímalo by mě - v jakým věku byste jí poradily, ať to udělá?Fakt, prostě v jakým věku byste třeba tohle tolerovaly, pokud by už hrozilo, že se malého fakt nedočká…? Berte to jako obecný dotaz, ze zvědavosti
Bez dohody s partnerem o výchově a výživě po porodu v žádném případě. I kdyby to bylo za minutu dvanáct, podrazem na partnera i dítě to zůstane i tak.
@Táta Pavel píše:
Zakladatelko, a teď si představ situaci, kdy počneš potajmu, budeš se těšit na miminko, s přítelem se rozejdeš, ten si to pak spočítá a nechá si udělat testy a požádá o dítě do své péče? Jak Ti pak bude?
Tak takový psychopat by se jistě mohl najít, který by chtěl sebrat dítě matce od prsu, nicméně pokud by spolu vůbec nežili a on dodal jen sperma, myslím, že tak zkažené soudy nejsou, aby to dopustili. Co Tě to vůbec napadlo ? ![]()
@dada12 nevím, porč by měl soud dát do péče dítě otci? Já neříkám, že je to dobrý nápad, na druhou stranu otec a matka nejsou úplně stejní
Tak na tohle by žádný rozumný soudce nepřistoupil, jedině snad v případě, že se otec podílel na výchově a výživě před tím a dítě má na otce silnou citovou vazbu.
Pokud se otec před tím nějakým způsobem podílel na výchově a výživě a dítě má tak nějak rádo stejnou měrou otce i matku, většinou soud přiřkne dítě matce s tím, že otec má právo dítě vídat a spolupodílet se i nadále na výchově, případně navrhne společnou péči (několik týdnů dítě u jednoho rodiče a pak u druhého).
Ale pokud se jedná jen o „dárce spermatu“, ať už dobrovolného či nedobrovolného, většinou je to tak, že se otec na výchově a výživě ani nepodílí a pokud dodatečně zjistí, že je otcem a náhle o dítě zájem projeví, neznám jediný soud, který by toto dítě, které do té doby žilo s matkou, bylo matce odebráno a předáno otci. To je opravdu z oblasti sci-fi.
@Táta Pavel Pavle, já si vážně myslím, že matka i oetc nejsou totéž- a myslím tím fungujícího otce i matku
Znám pár,kde to bylo podobné jejich vztah šel taky do kopru a ona radši vynechala antikoncepci aby si ho dítětem přivázala k sobě. Když mu řekla,že čeká dítě, jeho a její rodiče ho donutili k zodpovědnosti, zůstal s ní a vzal si jí. Žijí vedle sebe už řadu let jako kamarádi, ona je ráda,že si ho udržela a je jako stíhačka,kontroluje ho,otevírá mu poštu a pod. On má zničenej život,nemiluje ji,ale z lásky k dítěti a ze zodpovědnosti s ní zůstává. Kdykoliv ho vidím,je mi ho docela líto,takovej veselej kluk to býval, měl spoustu kamarádů,koníčků… teď chodí jako tělo bez duše a vizáž kluka je pryč, za pár let jako by zestárl o desítky let.
Nejhorší je když to opravdu holka udělá že si pořídí mimčo aniž by kluk chtěl.Ta holka to má blbé žít jako stíhačka a kontrolovat mu poštu a udělat to jen proto aby si ho udržela.Tohle si myslí většina holek že když si pořídí s klukem dítko že ten kluk se najednou změní,ale stejně si ho neudrží,když bude chtít odejít tak odejde.A potom napíše do dikuze jaká je chudinka že jí odešel za milenkou.Ted nepoukazuju na nějakou zakladatelku,myslím to všeobecně.
Holky, ale tohle není případ zakladatelky. Ona si chce pořídit miminko, bez ohledu na to, zda partner odejde či zůstane. Jde jí v tuto chvíli o miminko, ne o udržení partnera.
@dada12 píše:
Tak takový psychopat by se jistě mohl najít, který by chtěl sebrat dítě matce od prsu, nicméně pokud by spolu vůbec nežili a on dodal jen sperma, myslím, že tak zkažené soudy nejsou, aby to dopustili. Co Tě to vůbec napadlo ?
Tak nemusí hned od prsu, že. Jednou matka dokojí. Proč hned psychopat? Máš pocit, že otcové nemají k dětem vztah? Pokud bych byl na místě soudce, matka počala podvodem, po otci chtěla výživné a otec dítě chtěl, myslím, že bych otci vyhověl. Pokud by nebyly nějaké překážky.
@hanak píše:Pokud se otec na výchově nepodílí proto, že matka o dítěti otci neřekne, bylo by velmi nespravedlivé díky této prasárně matky potrestat otce odepřením práva se o své dítě starat a dítě odepřením práva na druhého rodiče. Takže v tomto by soud měl přihlédnout k tomu, že na vině nevýchovy otce je matka a postupně dítě nechat navyknout i na druhého rodiče a pak teprve zkoumat zájem dítěte, kde by mu bylo lépe. Že to je v dnešním soudnictví scifi je druhá věc.
Ale pokud se jedná jen o „dárce spermatu“, ať už dobrovolného či nedobrovolného, většinou je to tak, že se otec na výchově a výživě ani nepodílí a pokud dodatečně zjistí, že je otcem a náhle o dítě zájem projeví, neznám jediný soud, který by toto dítě, které do té doby žilo s matkou, bylo matce odebráno a předáno otci. To je opravdu z oblasti sci-fi.
@byron píše:
@Táta Pavel Pavle, já si vážně myslím, že matka i oetc nejsou totéž- a myslím tím fungujícího otce i matku
Ano, nejsou totéž, ale že nejsou stejní ještě neznamená, že by kvůli tomu jeden nebo druhý měl mít v této věci nějakou nepodloženou výhodu.
Nedělej to.Ví,že chceš dítě,tak by mu bylo hned jasné,odkud vítr vane.I když znám pár případů,kdy si holka takhle chlapa „udržela“.ALe tady mi nějak uniká…ty s ním chceš být v budoucnu?To bych teď řešila, ne dítě.Protože zřejmě tohle opravdu není tvoje poslední šance dítě mít.