Dítě, třeba i bez partnera?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1703
22.5.12 16:33

Asi ses na tu myšlenku ted moc upnula. Zkus ji zahnat třeba nějakým novým koníčkem, jízdou na kole, túrami, ja nevím čím. Ale na tajňačku to fakt nedělej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
22.5.12 16:34

@Pomka tak to už nevím jak ktomu ony došly.Já měla malou ve 25 a kámoška ted má malé první ve 33letech a bez komplikací.Do 30 nemohla najít toho pravého s kterým by si řekla s tím dítko ano. :)

• Citovat
  • Upravit
Táta Pavel
22.5.12 16:35

Jak to vidím. K oplodnění jsou potřeba dva, otec a matka. Oba mají na výchovné působení na dítě Ústavou zaručené právo, kterého se teoreticky mohou zříci, ale pak je tu ústavní právo dítěte na oba rodiče. A upřít vědomě a bez rozhodnutí soudu ať už právo otci na dítě nebo právo dítěte na otce považuju za naprosto prasácké. Pokud o dítě tak stojíš a nechceš čekat a nechceš s partnerem žít, pak mu otevřeně navrhni početí dítěte vědomě s následným rozchodem a úpravou styku dítěte a výživného po narození. Pokud chlap tohle odsouhlasí, pak ano. Pokud ne, hledej jiného chlapa.

• Citovat
  • Upravit
8566
22.5.12 16:49
@Anonymní píše:
@Pomka Ano, mluvila. Vzhledem k tomu, že nám to teď moc neklape, tak dítě nechce, protože neví, co bude dál. Což chápu. Dříve jsme o dětech hodně mluvili, oba chtěli, pořád ale čekali až tohle, až támhleto…

Tím spíš..

Nemyslíš, že má každý člověk právo, vybrat si s kým chce mít dítě? Narovinu Ti řekl, že s Tebou ho mít nechce, vůbec nevím nad čím vůbec přemýšlíš. A tebou použité slovo, že je to „nemorální“ je podle mě pěkné slabounké slovo, které bych v souvislosti se dvěma spackanými životy (dítěte a chlapa - v konečném důsledku i tvojeho života) rozhodně nepoužila. Není to nemorální je to doslova zvrhlé až nechutné.. promiň ale je to tak. Když si představím, že mám dítě s někým s kým ho mít nechci, protože mě podvedl (ať už z násilnil, nebo vyměnil antikoncepci nebo cokoliv) nemá to s „morálností“ nic společného.. pro mě je to zvrhlé..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
budete kamenovat
22.5.12 16:53

Všechny tady hodně moralizujete. Ale když bychom šly tady na tomto fóru hodně do hloubky, byly bychom překvapené, kolik je tu počatých dětí tzv. natajňačku.
Ono tohle opravdu není tak ojedinělé, jak se zdá. Není to správné .. ale známe to všechny, když biologické hodiny a touha po dítěti zaklepou na dveře a jsou tak neodbytné, že se už nemůžete soustředit a myslet na nic jiného.
Takže zakladatelku za tyto „hříšné“ myšlenky neodsuzuji, napadlo to a zrealizovalo to už hodně holek, bez ohledu na to, jak pak jejich vztah - nevztah pokračoval.

Jinak k zakladatelce .. bez ohledu na to, jakým způsobem si dítě pořídíš, musíš zvážit, jestli jsi schopná finančně to zvládnout bez pomoci potenciálního partnera. Musíš počítat i s možností být svobodná matka. Pokud si dítě natajňačku se současným partnerem pořídíš, můžeš mu pak dát na výběr, že se může podílet na výchově a bude uveden do rodného listu, nebo pokud on opravdu dítě nechce, nebudeš ho uvádět do rodného listu dítěte coby otce a on nebude mít vůči dítěti žádná práva a povinnosti. To si myslím je docela fér.

• Citovat
  • Upravit
8566
22.5.12 16:59
@budete kamenovat píše:
Všechny tady hodně moralizujete. Ale když bychom šly tady na tomto fóru hodně do hloubky, byly bychom překvapené, kolik je tu počatých dětí tzv. natajňačku.
Ono tohle opravdu není tak ojedinělé, jak se zdá. Není to správné .. ale známe to všechny, když biologické hodiny a touha po dítěti zaklepou na dveře a jsou tak neodbytné, že se už nemůžete soustředit a myslet na nic jiného.
Takže zakladatelku za tyto „hříšné“ myšlenky neodsuzuji, napadlo to a zrealizovalo to už hodně holek, bez ohledu na to, jak pak jejich vztah - nevztah pokračoval.

Myslím si, že ostřejší slova jsou na místě. Třeba to zakladatelku přiměje se zamyslet nad „hloubkou problému“ a nezrealizuje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
22.5.12 17:01
@budete kamenovat píše:
Takže zakladatelku za tyto „hříšné“ myšlenky neodsuzuji, napadlo to a zrealizovalo to už hodně holek, bez ohledu na to, jak pak jejich vztah - nevztah pokračoval.Jinak k zakladatelce .. bez ohledu na to, jakým způsobem si dítě pořídíš, musíš zvážit, jestli jsi schopná finančně to zvládnout bez pomoci potenciálního partnera. Musíš počítat i s možností být svobodná matka. Pokud si dítě natajňačku se současným partnerem pořídíš, můžeš mu pak dát na výběr, že se může podílet na výchově a bude uveden do rodného listu, nebo pokud on opravdu dítě nechce, nebudeš ho uvádět do rodného listu dítěte coby otce a on nebude mít vůči dítěti žádná práva a povinnosti. To si myslím je docela fér.

S prvníma dvěma větama souhlasím obzvlášt.

• Citovat
  • Upravit
7323
22.5.12 17:02

Já si taky nemyslím, že je třeba používat „silných“ slov :) Prostě ji to napadlo, neříká, že to ve finále zrealizuje. Ukažte mi ženskou, kterou to nikdy nenapadlo, byť na zlomek sekundy, krom těch, které měly dítě ve 20, 25… Ženská, který je 35 a nemá děcko, protože ten její nechce a já nevím co, tak to chápu (tu myšlenku!). Jenže u zakladatelky není ta situace dle mýho tak vyhrocená, aby ji donutila to udělat. Co třeba zdravotní problém? Otevřeně přiznávám, že kdybych měla „nůž na krku“, zda dítě teď nebo nikdy, tak fakt nevím, jak bych se zachovala :nevim: Prostě ale tady je třeba zapracovat na vztahu a řešit to společně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
22.5.12 17:08
@Pomka píše:
Já si taky nemyslím, že je třeba používat „silných“ slov :) Prostě ji to napadlo, neříká, že to ve finále zrealizuje. Ukažte mi ženskou, kterou to nikdy nenapadlo, byť na zlomek sekundy, krom těch, které měly dítě ve 20, 25… Ženská, který je 35 a nemá děcko, protože ten její nechce a já nevím co, tak to chápu (tu myšlenku!). Jenže u zakladatelky není ta situace dle mýho tak vyhrocená, aby ji donutila to udělat. Co třeba zdravotní problém? Otevřeně přiznávám, že kdybych měla „nůž na krku“, zda dítě teď nebo nikdy, tak fakt nevím, jak bych se zachovala :nevim: Prostě ale tady je třeba zapracovat na vztahu a řešit to společně ;)

Nemluvíme přece o noži na krku. Nemluvíme o nemoci, nemluvíme o 35ti leté, která stále nemá děti.. Mluvíme o 26leté „žábě“, se kterou se chce rozejít partner, tak uvažuje, že si s ním „udělá“ dítě. Zas tak silná slova tady použita nebyla, ale i kdyby byla, myslím, že to je to po čem se ostatním rozsvítí, když to vidí i z pohledu těch ostatních..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
22.5.12 17:14

Já s tebou souhlasím, ale nemám pocit, že by byla rozhodnutá to udělat, prostě ji to napadlo, já říkám je to blbost, nedělej to… Takže tak. A hlavně nepsala, že se s ní chce rozejít, ale že mají nějakou krizi a bůhví, jak skončí. Takže fakt zkusit oživit vztah a když to nevyjde, tak je ještě čas pořídit si ho s někým jiným ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hanak
22.5.12 17:26
@JayLee píše: :cert: :pankac: :pankac: :pankac:

V tom případě je tady natajňačku těch „zastydlých puberťaček“ relativně dost :mrgreen: Nic ve zlým .. ;)
Já spíš obdivuji zakladatelku za upřímnost, že se vůbec k tomu byla ochotná přiznat :palec: Bez ohledu na to, jestli to pak zrealizuje. :andel:

• Citovat
  • Upravit
Breuovi
22.5.12 17:27
@hanak píše:
V tom případě je tady natajňačku těch „zastydlých puberťaček“ relativně dost :mrgreen: Nic ve zlým .. ;)
Já spíš obdivuji zakladatelku za upřímnost, že se vůbec k tomu byla ochotná přiznat :palec: Bez ohledu na to, jestli to pak zrealizuje. :andel:
:pankac: :pankac:
  • Citovat
  • Upravit
byron
22.5.12 17:33

Zakladatelko: kdyby ti bylo víc a měla jsi zdr problém, chápu to. Myslím, že bys měla počkat a zkusit zapracovat na vztahu(vy oba), nebo se poohlédnout po jiném muži..
Víš, jedno dítě, pokud máš možnost přivýdělkum se dá v klidu uživit, ale není to fér tímto způsobem.

Fakt si ještě počkej, máš snad dost času..

• Citovat
  • Upravit
anonymka_111
22.5.12 17:33

Popravdě…
Jednou jsem měla taky takový…myšlenky, takovej blbej nápad..
Dneska jsem ráda, že „TO“ nevyšlo. Jednak jsem tehdy byla ještě moc mladá a jednak… :-) Dneska vím, že ten ubožák, se kterým jsem dítě chtěla, za to nestál a jsem ráda a děkuji Bohu, že to nevyšlo a tím pádem se s tím člověkem nemusím už nikdy vidět :-)
Taky vím, že nynější přítel by těžko snesl, že bych měla už mimčo, takže bych vlastně nepoznala toho skvělýho chlapa, se kterým jsem dneska a hlavně (..a konečně) ŠŤASTNÁ :-)

Nech si to projít hlavou, věřím, že je to neskutečně těžké, když už cítíš, že biologické hodiny bijí na poplach, ale vydrž. Pokud se vám nepodaří napravit vztah, brzy se najde někdo jiný. :)

A co se bilogických hodin týče.. pro mě je to:
a) Zdravotní stav, kdy lékař ženě oznámí, že buď teď nebo nikdy
b) Věk
c) pocit, že teď je ta správná chvíle

A klidně každé zvlášť, třeba zrovna já bych vybrala c, a to jsem opravdu ještě (stále :mrgreen: ) mladá.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
hanak
22.5.12 17:42
@anonymka111 píše:
Popravdě…
Jednou jsem měla taky takový…myšlenky, takovej blbej nápad..
Dneska jsem ráda, že „TO“ nevyšlo. Jednak jsem tehdy byla ještě moc mladá a jednak… :-) Dneska vím, že ten ubožák, se kterým jsem dítě chtěla, za to nestál a jsem ráda a děkuji Bohu, že to nevyšlo a tím pádem se s tím člověkem nemusím už nikdy vidět :-)
Taky vím, že nynější přítel by těžko snesl, že bych měla už mimčo, takže bych vlastně nepoznala toho skvělýho chlapa, se kterým jsem dneska a hlavně (..a konečně) ŠŤASTNÁ :-)

Nech si to projít hlavou, věřím, že je to neskutečně těžké, když už cítíš, že biologické hodiny bijí na poplach, ale vydrž. Pokud se vám nepodaří napravit vztah, brzy se najde někdo jiný. :)

A co se bilogických hodin týče.. pro mě je to:
a) Zdravotní stav, kdy lékař ženě oznámí, že buď teď nebo nikdy
b) Věk
c) pocit, že teď je ta správná chvíle

A klidně každé zvlášť, třeba zrovna já bych vybrala c, a to jsem opravdu ještě (stále :mrgreen: ) mladá.. :nevim:

Tak moje „biologicke hodiny“ zacaly tikat kdysi uz taky hodne brzy, ikdyz moznost a) a b) jsem nemusela resit. Ale ta touha po diteti byla k nesneseni.
Kdysi me to take napadlo, ale stejna situace jako u tebe .. nevyslo „TO“ a ve finale jsem byla i rada. Ikdyz nasledne nevysel ani vztah s vybranym manzelem a otcem mych prvnich deti, za ty deti jsem dodnes osudu vdecna a vim,ze ikdyz bych predem vedela, ze manzelstvi zkrachuje, ty deti bych mela stejne, protoze oni davaji smysl memu zivotu. :srdce:
Nicmene, aby to zase nebylo pochopeno spatne, prvni dite bylo zcela planovane a pro me doslova vytouzene, druhe necekane i pres antikoncepci (stacily 4 dny atb kvuli angine, ale kdyz jsem nasla na testu //, bylo mi hned jasno, ze tohle mimi proste s nami zustane), treti opet velmi peclive planovane, na ctvrte jsme museli cekat, nedarilo se.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex