Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Vysadit „natajňačku“???
Takovou kravinu by snad udělala jen zastydlá puberťačka.
Pokud je vas vztah o nicem, tak dite ti ho rozhodne nezachrani. Najdi v sobe tolik zodpovednosti a nepriprav tomu malemu drobeckovi budoucnost bez otce jen z tvoji „sobeckosti“. Ja vim, ze je to tezke, ze bys moc chtela mimco, ale porizovat si ho za tehle okolnosti mi nepripada jako prave vydareny start k lepsim zitrkum…
Nedělala bych to… Nevím, kolik ti je, ale jestli ti ještě „neujel vlak“, tak bez debat, pokud vztah skončí, najdeš si někoho jiného, s kým budeš mít dítě.
Ne, nedělej to. Jednak tím podrazíš chlapa a jednak se nebudš potom s největší pravděpodobností cítit dobře sama.
Nedělej to, pokud s ním budeš mít dítě, už o něm budeš muset slyšet celej život! A i kdyby si vaše dítě k sobě nebral…někdy v budoucnu…už pořád ho v něm uvidíš! Není to moc příjemný ![]()
A kolik Ti je let? Bijou Ti biologické hodiny nebo je opravdu za 5 min 12 i ze zdrav. hlediska?
Vztah se dítětem nezpraví, právě naopak. I kdyby s Tebou přítel zůstal, stále tu bude ta výčitka,žes ho podvedla, pokud odejde,bude platit alimenty na dítě, které nechtěl a ono se Tě bude ptát,proč mají ostatní tatínky, kde je ten můj?
Ale na druhou stranu Tě chápu, já mám 2 děti, jsem za ně šťastná a přiznám se,že to 1.jsem si taky „vytrucovala“. Ale měli jsme po svatbě, děti jsme chtěli, jen já je chtěla dřív a manžel rád podlehl. 2.si „vynutil“ zase on.
Ale napadla mě ještě jedna věc.. známá byla po laparoskopii a Dr. ji řekl,že by byl i nejvyšší čas otěhotnět. S přítelem byla 4měsíce, šli do toho a už mají 2 děti a jsou spolu přes 10let. Zkus to na přítele takhle, a dle jeho reakce poznáš,zda vztah ukončit a hledat tatínka jinde, nebo překvapí…
Víš co,ale každý dlouholetý vztah, pokud je bez dětí, prochází krizemi - zamilovanost je pryč, vkradl se stereotyp.....
kolik ti je?
pokud jde váš vztah do kytek a ty chceš dítě, tak ho měj - ale pokud ho budeš mít stylem, že vysadíš prášky, tak by bylo od tebe férové, neuvádět otce do RL, nebo ho uvést, ale nechtít od něj alimenty - protože to by bylo opravdu sprosté
Když už chceš mít dítě sama „natajňačku“ třeba i bez otce, najdi si oplodnitele, kterému to nikdy neřekneš, nikdy nic po něm nebudeš chtít - peníze, styky atd. - i tak je to „hnusné“ ale pokud máš teď poslední příležitost mít ještě dítě tak bych to takovým způsobem možná pochopila. Udělat si schválně dítě s partnerem, který o něj nestojí je hnus, podraz, neférovost, sobeckost a ta nejnižší věc, kterou může žena muži udělat. Takže za mě takto NE!
Vysadit antiko na tajňocha je to největší sv..stvo jaký můžeš chlapovi i sobě udělat. Jestli vztah stál za prd před dítětem, tak po něm to bude 100× horší a být s dítětem sama to je očistec. Takže mi z toho vychází, že pokud se na prckovi nedohodnete společně, šla bych o dům dál. Teď ti to třeba připadá že „ztratíš“ spoustu času, ale třeba za rok už tady můžeš psát deníček o tom, jak ti roste bříško ![]()
Já vím, že to není morální… a pořád to je JEN myšlenka. Věk asi nehoří, jsem ještě kus před třicítkou, o zdravotních problémech nevím, ale biologické hodiny doslova bijou na poplach ![]()
Opravdu myslíte, že není možné, že by nás to zase spojilo?
Zakladatelka
Přemýšlím, jak by ti bylo kdyby ti partner „natajňačku“ nasypal rohypnol do pití a pak nějak vpravil semeno dovnitř a ty bys otěhotněla a dítě neplánovala. Myslím, že rodiče by měli být rovnocení partneři a ne jeden z nich uvrhnut do rodičovství bez svého vědomí, že plodí. Když je nehoda, jsou na tom oba stejně, ale když jeden ví, že plodí a druhý to neví a myslí si, že neplodí, tak je to zkrátka sviňárna.
Kolik ti je, že se obáváš, že nestihneš najít toho pravého k založení rodiny? Pokud jde vztah do kytek, tak ho dítě rozhodně nezachrání, naopak, první rok dítěte je pro vztah sám o sobě zatěžkávací zkouška, která může zasít mezi partnery rozkol, který vyvrcholí rozchodem.
Nevím, když už je člověk těhotný, tak je to něco jiného, ale pokud může plánovat, tak i v zájmu dítěte bych plánovala tak, abys jako matka samoživitelka nemusela řešit každou korunu, nebyla na všechno sama, dítě mělo tatínka a nejlépe tatínka doma, který milje maminku a není s ní jen z povinnosti vůči dítěti.
Ne neudělala bych to.Vztah určitě nezachráníš a i kdyby jo,tak co to bude za vztah?Když spolu budete jenom kuli dítěti? A být svobodná matka,taky není žádný med. ![]()
Spíš bych si počkala na toho pravého se,kterým bych založila rodinu. ![]()
Nedělej to. To už radši sbal úplně cizího, pěknýho, inteligentního samce a snad se zadaří. Pak mu to neřekneš a je to. Pokud Váš vztah nestojí za nic a udělala bys to tajně, celý život bys s ním musela komunikovat, střídat se ve výchově..hrůza.
@Anonymní píše:
Opravdu myslíte, že není možné, že by nás to zase spojilo?
Zakladatelka
Ne. Těhotenství a dítě je pro vztah zatěžkávací zkouška.
Dobrý den všem, řeším momentálně hrozné dilema a předem upozorňuju, že i dost sobecké. Moc toužím po dítěti, opravdu hodně. Mám dlouholetý vztah, který jde poslední dobou do kytek a dost možná nebude mít dlouhého trvání. Nevím, zda mám natajňačku vysadit antiko s tím, že s dítětem budu možná sama (a nebo nám naopak pomůže se zase najít), či čekat, co bude dál, zda najdu jiného partnera, se kterým budu mít rodinu se vším všady. Jenže to „čekat“ mě asi zabije…
Jsem bezradná…