Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Poslední dobou mě můj drahý tak se.., že jsem došla k názoru, že mít dítě / děti sama bez chlapa je velice rozumné rozhodnutí!
@Anonymní píše:
@Táta Pavel Nechci nijak zpochybňovat úlohu otce, je stejně nezastupitelná jako úloha matky, přesto si troufám tvrdit, že je dítěti lépe jenom s matkou, než jednom s otcem. Podívejte se do přírody, jak to chodí…
No s tím koukáním do přírody, to bych lehce mohl namítnout, tak se nám ženský nepleťte do shánění potravy a seďte na vejcích a nekafrejte, když těch samic budeme mít víc
Že v současnosti to vypadá, že obecně je lépe dětem s matkou, je dáno nastavením společnosti, kdy se na chlapa pohlíží jako na flexibilní pracovní sílu a ženské to odnášejí tím, že je na ně pohlíženo jako na domácí puťky. Se schopností pečovat o potomky podle pohlaví to moc společného nemá. Ano, péče matky i otce je jiná, ale neznám výzkum, který by tvrdil, že dítě vychované otcem je častěji zmetek než dítě vychované matkou.
@dada12 píše:
Já mám stejný názor, jako Ty, asi jsem se špatně vyjádřila. Pokud někdo bere matce dítě, tak je to už hodně špatný.
A pokud někdo bere dítě otci, tak je frajer? Proč? Chlapi nesměj mít city?
@nelaa píše:
Poslední dobou mě můj drahý tak se.., že jsem došla k názoru, že mít dítě / děti sama bez chlapa je velice rozumné rozhodnutí!
Poslední dobou mě má drahá („drahá“ doslova - připravila mě o 6 mil.) tak se…, že jsem došel k názoru, že mít děti sám bez ženský je velice rozumné rozhodnutí! A velmi ekonomicky výhodné.
@Táta Pavel píše:
A pokud někdo bere dítě otci, tak je frajer? Proč? Chlapi nesměj mít city?
Otec je jen otec. Otec není matka. Děti patří k matce.
@Táta Pavel píše:
Poslední dobou mě má drahá („drahá“ doslova - připravila mě o 6 mil.) tak se…, že jsem došel k názoru, že mít děti sám bez ženský je velice rozumné rozhodnutí! A velmi ekonomicky výhodné.
Myslím si, že ten rozchod na Tobě nechal následky. Ty jsi vzal ženě děti úplně ? Nebo na střídavku ?
@dada12 píše:Přesně tenhle názor provokuje militantní otce, což naštěstí ještě nejsem. Ono především není přirozené, aby žena rozhodovala o tom, že vyhodí otce z domu. To až dnešní nepřirozená společnost dává ženám toto nepřirozené právo, ale zoufale se brání uznat právo otců na péči o děti. Přirozené pro lidský druh je, že samec přivábí jednu nebo více samic, o které se stará včetně potomstva, podle toho, kolik zvládne a tím se kultivuje populace. Pak jsou obšourníci, kteří do takového svazku vnesou kukačky a starají se o pestrost genofondu. Přirozené je, že samice těží ze svého postavení v ochraně silného samce, ale nemají právo se vzepřít, naopak samec má právo vzdornou samici zapudit. Samozřejmě nemám v úmyslu prosazovat návrat k přirozenému vývoji lidské populace, na to nemám sílu ani si nemyslím, že by to bylo užitečné, ale dost mi vadí, když se někdo ohání přirozeností z jedné strany a opomíjí přirozenost z druhé strany. Takže pokud chtějí ženy rovná práva ohledně rozhodování o vztahu, musí respektovat rovná práva otců ohledně péče o potomky. Ale to už filozofujeme.
Věřím, že jsi dobrý otec, ale nepřemýšlej už o to, jaké by to bylo, kdyby soud rozhodl o tom, že svěří péči otci. To není přirozené.
@dada12 píše:Otec není matka, matka není otec, děti patří k matce i otci naprosto stejně.
@dada12 píše:
Myslím si, že ten rozchod na Tobě nechal následky. Ty jsi vzal ženě děti úplně ? Nebo na střídavku ?
Nezanechal, tyhle názory jsem měl vždy. Matka dětí mi ukradla mnou vybudované hnízdo a snaží se ukrást mi i děti. Takže zítra po dlouhém soudním boji je budu mít poprvé po 80 dnech alespoň na víkend. Naštěstí soudkyni už dochází, co je matka zač, takže na prázdniny už budu mít děti víc než ona. Ale já nejsem svině, abych ji chtěl o děti připravit jako ona mě, takže i pokud bych dosáhl výlučné péče pro sebe, budu chtít, aby je matka měla aspoň 5-6 dní ze 14 dnů.
@dada12 píše:
To je zas názor jak noha
. Njn, dada12, co jiného čekat ![]()
@Táta Pavel píše:
Nezanechal, tyhle názory jsem měl vždy. Matka dětí mi ukradla mnou vybudované hnízdo a snaží se ukrást mi i děti. Takže zítra po dlouhém soudním boji je budu mít poprvé po 80 dnech alespoň na víkend. Naštěstí soudkyni už dochází, co je matka zač, takže na prázdniny už budu mít děti víc než ona. Ale já nejsem svině, abych ji chtěl o děti připravit jako ona mě, takže i pokud bych dosáhl výlučné péče pro sebe, budu chtít, aby je matka měla aspoň 5-6 dní ze 14 dnů.
Už jsem se lekla, že Ti svěřili děti na stálo. Promiň. Je to z toho důvodu, že jsi podle mého názoru trochu sociálně mimo, taky vnímám problém s vnímáním ženy jako autority, a není to úplně vhodné k výchově dětí. Táto pavle, nesouhlasím s Tebou vůbec v ničem, ale přeji Ti, aby se vše postupně srovnalo, soudy jsou velký stres, sama teď procházím soudním procesem ohledně syna a ty nervy jsou strašný. Tak ať se daří.
@Kallkapa píše:
To je zas názor jak noha![]()
![]()
. Njn, dada12, co jiného čekat
Nemusí mě každý chápat, ale modří vědí ![]()
@dada12 píše:
Nemusí mě každý chápat, ale modří vědí
Máš tady nějaký modrý tým jo? Ani modrou krev nemám, možná proto Ti nerozumím. A názoru, že dítě někomu patří ani rozumět nechci.. ![]()
@dada12 píše:
Už jsem se lekla, že Ti svěřili děti na stálo. Promiň. Je to z toho důvodu, že jsi podle mého názoru trochu sociálně mimo, taky vnímám problém s vnímáním ženy jako autority, a není to úplně vhodné k výchově dětí. Táto pavle, nesouhlasím s Tebou vůbec v ničem, ale přeji Ti, aby se vše postupně srovnalo, soudy jsou velký stres, sama teď procházím soudním procesem ohledně syna a ty nervy jsou strašný. Tak ať se daří.
Děkuji za diagnózu. Ženu rozhodně nevnímám jako autoritu, která by měla rozhodovat o tom, co je pro dítě dobré a co ne, a dávkovat dle svého uvážení kontakt dětí s otcem. To skutečně problém s autoritou ženy v této oblasti mám velký. A jestli z Tebou prezentovaných názorů vycházíš při soudním procesu o syna, pokud stejně přezíravě jako ke mně přistupuješ k otci svého dítěte, tak se ani nedivím, že máš nervy. Tvoje názory jsou neobhajitelné. Pokud ženy chtějí ve všem stejná práva jako muži, nemohou si ponechat ta práva, kde dosud měly navrch.
@Táta Pavel píše:
Děkuji za diagnózu. Ženu rozhodně nevnímám jako autoritu, která by měla rozhodovat o tom, co je pro dítě dobré a co ne, a dávkovat dle svého uvážení kontakt dětí s otcem. To skutečně problém s autoritou ženy v této oblasti mám velký. A jestli z Tebou prezentovaných názorů vycházíš při soudním procesu o syna, pokud stejně přezíravě jako ke mně přistupuješ k otci svého dítěte, tak se ani nedivím, že máš nervy. Tvoje názory jsou neobhajitelné. Pokud ženy chtějí ve všem stejná práva jako muži, nemohou si ponechat ta práva, kde dosud měly navrch.
Já Tě diagnostikovat nechtěla, to nedělám a nemám to ráda, když to někdo dělá. Psala jsem jen svůj pocit z Tebe. Jsi děsně naštvanej, protivnej, mstící se ženským, tohle z Tebe cítím. Psala jsem Ti, že procházíme podobnou věcí ( soud ) a Ty hned proti mě, že se nedivíš, že mám nervy a že moje názory jsou neobhajitelné. Jsi zlej a kolo si o Tebe neopřu. Netěšilo mě.
@Kallkapa píše:
Máš tady nějaký modrý tým jo? Ani modrou krev nemám, možná proto Ti nerozumím. A názoru, že dítě někomu patří ani rozumět nechci..
Ten modrý tým mě taky zarazil, ani jsem nechtěl reagovat - jestli souvisí s ODS, pak bych to chápal, pan modrý premiér mi tvrdil, jak máme státní podporu rodin na evropské špičce, ale už mi nedokázal vysvětlit, jak je tedy možné, že nejvíce osob ohrožených chudobou je právě z rodin s dětmi. Takže modré názory ohledně rodiny jsou prostě nějak mimo mé chápání. A to nejsem ani oranžovej.
@dada12 píše:
Já Tě diagnostikovat nechtěla, to nedělám a nemám to ráda, když to někdo dělá. Psala jsem jen svůj pocit z Tebe. Jsi děsně naštvanej, protivnej, mstící se ženským, tohle z Tebe cítím. Psala jsem Ti, že procházíme podobnou věcí ( soud ) a Ty hned proti mě, že se nedivíš, že mám nervy a že moje názory jsou neobhajitelné. Jsi zlej a kolo si o Tebe neopřu. Netěšilo mě.
Není to proti Tobě, ale pro děti. Ty odpíráš dětem stejné právo na otce jako na matku a otcům odpíráš stejné právo na výchovu dětí jako mají matky - to je neobhajitelné už jen z toho důvodu, že je to protiústavní. Naštvanej jsem, taky bys byla, kdyby Tobě otec „nepůjčil“ děti na víkend 3 měsíce. Ale nejsem mstící se ženským, nikde nepíšu, že by se neměly starat o děti, jen píšu, že by neměly brát děti otcům a dětem otce. A nikde nepíšu, že by se otcové měli starat víc než mámy. A protivnej jsem proto, že zastáváš přesně ty názory, které matka mých dětí používá jako argument k tomu, aby mě od dětí odřízla co nejvíc.
@Táta Pavel píše:
Není to proti Tobě, ale pro děti. Ty odpíráš dětem stejné právo na otce jako na matku a otcům odpíráš stejné právo na výchovu dětí jako mají matky - to je neobhajitelné už jen z toho důvodu, že je to protiústavní. Naštvanej jsem, taky bys byla, kdyby Tobě otec „nepůjčil“ děti na víkend 3 měsíce. Ale nejsem mstící se ženským, nikde nepíšu, že by se neměly starat o děti, jen píšu, že by neměly brát děti otcům a dětem otce. A nikde nepíšu, že by se otcové měli starat víc než mámy. A protivnej jsem proto, že zastáváš přesně ty názory, které matka mých dětí používá jako argument k tomu, aby mě od dětí odřízla co nejvíc.
Prosím Tě začali jsme se dohadovat kvůli tomu, že jsi řekl, jaký by to bylo, když by soud vzal matce dítě a dal ho do plné výchovy otci.
Když Ti říkám, že Tě chápu, čím si teď procházíš, tak mi to hážeš zpátky.
Ale na tom, jak píšeš, je to znát.