Dítě u pohovoru - nemám na výběr
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Zavolala bych do firmy a požádala o náhradní termín. Ale bohužel i tak tě nejspíš vyřadí jako nespolehlivou, protože je to na poslední chvíli.
A pro příště - já si na důležité záležitosti domlouvám hlídání předem, protože děti prostě marodí a to zrovna, když to nepotřebuji. Takže pokud vím, že mám v práci jednání nebo kolegyně dovolenou, tak si okamžitě předběžně domluvím hlídání kdyby něco.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já dítě na pohovoru také měla sebou a žádná překážka to nebyla, nikdo to neřešil, práci jsem dostala. Myslím, že když jim to vysvětlíš, tak to pochopí, jsou taky jen lidi ne? A holt když nemáš jinou možnost
Já teda jinou možnost měla, ale malého jsem i tak vzala, nějak jsem to nebrala jako přitěžující okolnost, naopak, tak nějak to s ním šlo lépe, všichni si s ním povídali a celkově tam tu atmosféru spíše uvolnil, neboj to půjde ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sonarka Souhlasím, není to značka ideál, ale vzala bych ji sebou, koupila jí časopis a pytlík bombonů. Myslím, že to půjde nechat ji u stolu u nějaké asistentky. Stejně nic lepšího nevymyslíš. Pokud budou mít ti lidé děti tak to pochopí, protože tohle se prostě stává.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kdochcekam píše:
to je super. Tak by to mělo být. Ale většinou se na to přítomné dítě spíš nahlíží jako na obtížný hmyz a narušovatele…
Záleží samozřejmě taky na tom, jestli to dítě dokáže sedět chvíli v klidu, pokud ano, nevidím v tom problém a pokud by s tím měl problém někdo z vedení, vypovídá to spíš o nich, jejich vizitka. Mně to přijde lidské, není to žádná tragédie. Malej tenkrát seděl na židli vedle mě a ani nedutal a dokonce pak dostal bonbónek a nějaký obrázek ![]()
- Citovat
- Upravit
@novakova.t nedávno mi zrovna kamarádka říkala, že do jejich firmy (fajn práce za dobré peníze - kancelářská pozice) vzali mladou paní, matku tří dětí, která přišla na pohovor se svojí tříletou dcerou, protože neměla hlídání. Vybrali ji z mnoha uchazeček. Ne vždy to musí být minus.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dělám pohovory velmi často a kdyby mi přišla maminka s dítětem a dala mi vysvětlení, tak ji sice lidsky pochopím, ale rozhodně nepříjmu. Stejně tak, jak holky radí, že si má vymyslet střevní chřipku. Víte kolik zpráv o náhlých nemocech mi před pohovorem příjde? Možná je to nějaký nový pohovorový virus, či co
Takže já osobně druhý termín nedávám. Stojí mě to spoustu času, zájemců je hodně, vezmu toho, kdo je schopný se dostavit v řádném termínu a bez komplikací.
Pro zakladatelku - sežeň si hlídání.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Koty A přesně proto, tolik maminek nemůže najít práci. To vám vážně přijde přijatelnější lež než dítě? Jsem asi fakt mimo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska píše:
@Koty A přesně proto, tolik maminek nemůže najít práci. To vám vážně přijde přijatelnější lež než dítě? Jsem asi fakt mimo.
A to je sama matka dvou dětí. Nechápu
. Ještěže všichni personalisté nejsou stejní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No, není to moc vhodné, ale co se dá dělat, stejně, když požádáš o jiný termín, tak se s tím taky tak trochu vyřazuješ, nebudou čekat věčně, pak nám napiš zakladatelko jak to vůbec vlastně dopadlo
?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak dodatek, ano může to být vizitka, že není schopná si najít hlídání, ale zase pro mě by to bylo lepší než lež, hodné dítě, které si hraje a ani nedutá,
někdy se to prostě stane, že se něco vysere
v nejméně vhodnou dobu, omlouvám se za sprosté slovo
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@MisaHanuska psala jsem, že pro mě osobně není přijatelné ani jedno. Firma, pro kterou pracuji zaměstnává ve větším procentu ženy s dětmi, takže nechci a nebudu spekulovat nad tím, proč ženy s dětmi nemohou sehnat práci. Dle mého prostě dítě na pohovoru nemá co dělat. Ale nevím, na jakou pozici se zakladatelka hlásí. Třeba při pohovoru do MŠ, dětského koutku, home office apod. bych na přítomnost dítěte nahlížela jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonarka píše:
Záleží samozřejmě taky na tom, jestli to dítě dokáže sedět chvíli v klidu, pokud ano, nevidím v tom problém a pokud by s tím měl problém někdo z vedení, vypovídá to spíš o nich, jejich vizitka. Mně to přijde lidské, není to žádná tragédie. Malej tenkrát seděl na židli vedle mě a ani nedutal a dokonce pak dostal bonbónek a nějaký obrázek
Já v tom vidím problém v tom, že je to pracovní pohovor a do práce děti nepatří. Být personalista, tak takového adepta rovnou vyloučím. Není to o tom, že bych to lidsky nepochopila, já to chápu. Sama mám děti. Ale prostě pokud vím dopředu, že mám pohovor, tak se podle toho zařídím a pokud toho nejsem schopná, tak to ukazuje, jak potom budu fungovat v práci. To je to samé - př. se zastupuji s kolegyní, ona má dovolenou a malá mi omarodí. Taky nemůžu říct, že nepřijdu. Prostě si to musím zařídit, vím o tom vždy dopředu. Samozřejmě už jsem párkrát v krizi měla holky v práci, ale chovaly se vždy slušně a hlavně - nikdy bych je nevzala na jednání nebo tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek píše:
Já v tom vidím problém v tom, že je to pracovní pohovor a do práce děti nepatří. Být personalista, tak takového adepta rovnou vyloučím. Není to o tom, že bych to lidsky nepochopila, já to chápu. Sama mám děti. Ale prostě pokud vím dopředu, že mám pohovor, tak se podle toho zařídím a pokud toho nejsem schopná, tak to ukazuje, jak potom budu fungovat v práci. To je to samé - př. se zastupuji s kolegyní, ona má dovolenou a malá mi omarodí. Taky nemůžu říct, že nepřijdu. Prostě si to musím zařídit, vím o tom vždy dopředu. Samozřejmě už jsem párkrát v krizi měla holky v práci, ale chovaly se vždy slušně a hlavně - nikdy bych je nevzala na jednání nebo tak.
Souhlas do posledního písmene ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lecijasek Ty máš vážně zajištěné hlídání navíc, když ti děti chodí do školky?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko, jak to dopadlo?
Holky, mam jednu historku. Kdyz byly mladsimu bratrovi 3 roky, mamce se strasne nechtelo zpet do prace, tak vzala na pohovor (na specializovanou pozici) vsechny 3 deti. Vzali ji
pracuje tam dodnes.
- Citovat
- Upravit