Dítě u pohovoru - nemám na výběr

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4156
25.4.17 12:13
@MisaHanuska píše:
@lecijasek Ty máš vážně zajištěné hlídání navíc, když ti děti chodí do školky?

Pokud má kolegyně naplánovanou dovolenou nebo vím, že mám důležité jednání, kde musím být, tak ano. Ono to není zas tak často. A už několikrát se mi to hodilo. Holky na to mají snad nějaký radar a nemoce u nás chodí zásadně v tu nejhorší dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
612
25.4.17 12:35
@novakova.t píše:
Zdravim.
Mam dnes pohovor v jedne firme a o tu praci moc stojim.
Rano jsem dala malou do skolky a za 10minut mi volala ucitelka ze mala ma 37,5 a doma nic…ma o stupen niz a je uplne v pohode. Tak ze ji mam doma. V 11 mam pohovor a vezmu si ji sebou kdyz je v pohode. Ale co na to rekne zamestnavatel? Neni to hloupe jit tam s malou?
Dekuji

to tam ani nemusis chodit, strata casu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.4.17 12:51

Jak si to teda vyresila a jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
25.4.17 13:15

Jako taky bych se snažila zařídit to jinak, i za cenu větších finančních investic (předražený hlídací koutek a podobně), ale stejně mi přijde ujeté, jak zaměstnavatelé, resp. personalisté předpokládají, že všechno vždycky 100% klapne a když ne, tak je to vina uchazeče a má smůlu, i kdyby jinak byl ze zlata. Uchazeči o zaměstnání přece nejsou roboti, jsou to lidi a lidem se vždycky může stát, že se něco podělá. Každému. Někomu nečekaně vrátí dítě ze školky, někdo sám onemocní, někoho cestou na pohovor na křižovatce nabourá jiné auto… Osobně bych o práci ve firmě, která má přístup typu „druhé šance nedáváme, buď budete dokonalí, nebo máte smůlu“ asi ani nestála. To je pak o tom pořád se stresovat, co se kdy rozsype a podělá a co na to řekne šéf, když tam chybí lidský přístup. Život v neustálém stresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
25.4.17 13:16

@Kassy Velmi výstižně napsané. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16263
25.4.17 13:34

Jsem personalista a mám zkušenost s tím, že mi zavolala kandidátka hodinu před pohovorem a narovinu řekla, že jí vybouchlo hlídání a jestli bych neměla nový termín. Řekla jsem jí, ať přijde i s dítětem (čtyřleté), protože pro tu pozici bylo klíčové zvládání stresových situací a schopnost soustředění v ne úplně optimálních podmínkách (ruch, hodně telefonátů a ne úplně klidné pracovní prostředí), tak to pro nás byla ideální příležitost ověřit si v praxi, jak to paní zvládne. Bohužel to tehdy nedopadlo (jakmile se dítko pohlo, paní neudržela nit a zapomněla otázku, a i když jsme se snažili působit mile - už aby z toho nemělo trauma to dítě :mrgreen:, tak paní se trochu pohřbila sama - bylo to na ni příliš velké sousto a na té pozici by opravdu byla nešťastná). Umím si ale představit, že pokud by to dala s nadhledem a líp, přítomnost dítěte by ji v našem rozhodování nijak nelimitovala a naopak by jí to mohlo pomoct.
Většinově to ale samozřejmě vhodné není a dobrý obrázek to neudělá.
Mnohem horší ovšem je, když někdo dorazí na pohovor se svými rodiči, a bohužel i to jsem několikrát zažila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
25.4.17 13:35

Jeste takhle pokud by to byla firma, ktera ma i svoji firemni skolku, tak jedine bych to sehrala, ze se chceme zrovna podivat i na tu skolku. Ale jinak bych to resila hracim koutkem.
Ovsem ja treba mela ted v dubnu dve deti ze svych tri na zkousce. Je to neco jineho, ale jinak to udelat neslo. Jelikoz jsem jela na otocku od Breclavi do Prahy, z domu jsem odjela brzo rano a vratila se vecer, muz zrovna v praci v zahranici. Tak se nedalo jinak. Meli jet vseci tri, ale nejmladsi dostal horecky, toho si 100 km odvezl muj otec par dni pred. Ale nestihala bych to otocit ten den jeste jet k nim zavest a pak pro skolacku a dyl jak jeden den za skolou jsem rekla ji nedam. Takze holky jely se mnou, ale to byla nouzovka, ze nebylo komu je dat na zbytek dne, co by prisly po skole, skolce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
25.4.17 13:44
@MisaHanuska píše:
@lecijasek Ty máš vážně zajištěné hlídání navíc, když ti děti chodí do školky?

Ano, mam nekoho, kdo v pripade nouze muze pohlidat. Rozhodne nepocitam s tim, ze bude dite vecne zdrave ve skolce. OCR si rozhodne nemuzu brat kazdou chvili a kvůli ryme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7866
25.4.17 13:46
@zrcadlo píše:Mnohem horší ovšem je, když někdo dorazí na pohovor se svými rodiči, a bohužel i to jsem několikrát zažila :mrgreen:

Jsem myslela, že mě už nic u toho pohovorování nepřekvapí. Ale očividně jsou ještě zážitky, které jsem nenasbírala :think: :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
25.4.17 13:54

@mroe To je ale jiná situace. Pokud dítě onemocní, tak je pravděpodobné, že ani nepůjde do MŠ a ty to hlídání musíš zařídit. Ale z hodiny na hodinu? Tak můžou snad fungovat jen rodiče, kteří už jsou v důchodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
25.4.17 13:54
@Limi123 píše:
Zakladatelko, jak to dopadlo?Holky, mam jednu historku. Kdyz byly mladsimu bratrovi 3 roky, mamce se strasne nechtelo zpet do prace, tak vzala na pohovor (na specializovanou pozici) vsechny 3 deti. Vzali ji :-D pracuje tam dodnes.
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
N0
76
25.4.17 14:02

… nevím o jakou pozici jde, ale jako představte si toho náboráře: máte pokec s potenciálním budoucím zaměstnavatelem, kterýmu bude svěřena péče o produkty, peníze nebo chod firmy nebo stroje, a on si tam vezme s sebou dítě, protože si nezařídí hlídání.
Ihned v tomhle uvidí, že neumíte řešit překážky a potíže a pokud jde o lepší práci, patrně vám tenhle bude hodně… na nic.

Ne, odpovídat na otázky o práci a mít vedle sebe dítěte je jakýsi kodex, který, snad jak každý ví, se nedělá.
Je to jako vzít děcko na sex s novým partnerem - nemám ho kam dát hlídat, tak tu holt musí být.
Stejně nevhodné.

Příspěvek upraven 25.04.17 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
25.4.17 14:06
@Koty píše:
Dělám pohovory velmi často a kdyby mi přišla maminka s dítětem a dala mi vysvětlení, tak ji sice lidsky pochopím, ale rozhodně nepříjmu. Stejně tak, jak holky radí, že si má vymyslet střevní chřipku. Víte kolik zpráv o náhlých nemocech mi před pohovorem příjde? Možná je to nějaký nový pohovorový virus, či co :lol: Takže já osobně druhý termín nedávám. Stojí mě to spoustu času, zájemců je hodně, vezmu toho, kdo je schopný se dostavit v řádném termínu a bez komplikací.
Pro zakladatelku - sežeň si hlídání.

Tak v takové firmě bych ani pracovat nechtěla, to by mi pak nedejbože onemocnělo dítě a po návratu do práce, bych měla na stole výpověď. To je fajn takový přístup. Já měla několikrát i malého v práci sebou od 6 do 18 ti, nikdo z vedení to neřešil, holt nebylo hlídání, tak ho nezavřu do králikárny ne :nevim: Kdyby s tím někdo měl problém, tak mu řeknu svý, prostě je to moje dítě a je pro mě na prvním místě. Nehledě na to, že teď je té práce dost a člověk může vybírat.

• Citovat
  • Upravit
3087
25.4.17 14:07

Moje mamka dorazila na pohovor dokonce se mnou i segrou. Byly mi tenkrát tak 4 roky a segra mimco v kočárku. :lol: prý, aby věděl zamestnavatel do čeho jde :lol: a vzal jí ;) dělá úřednici v pojišťovně, takže klasický pohovor. Jak to zakladatelko dopadlo? :mavam:

Příspěvek upraven 25.04.17 v 14:09

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
N0
76
25.4.17 14:09

@Sonarka Pokud je na tom ta matka tak, že si může nabídky přehazovat vidlema, tak pak není důvod se vzrušovat žeano.
To, že mají ženy nastoupivší do práce dítě, jež je potřeba hlídat, nadřízené nezajímá.
Potřebují pracovníka, ne absentéra.
Jejich přístup je rozumný.
Nejsou školka, aby hlídali děcko přímo v té práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat