Dítě v 17-ti?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
30.10.15 17:54

Zakladatelko, povím ti můj příběh.

Jako mladá holka, v tvém věku jsem měla problémy se svým cyklem. Byla jsem hubená a zas tak moc jsem to neřešila, brala jsem antikoncepci a chvilku byl klid, pak zase celý rozházený, ale co, já to nijak neřešila.

V 17ti jsem se seznámila s úžasným klukem, byl o deset let starší než já a byl bezvadnej a skvělej. Vše bylo růžový a já lítala na obláčku. Mohla jsem s ním všechno co jsem chtěla, naučil mě kitesurfing a lítal se mnou po moři.

Oslavila jsem 18 a byla stále moc zamilovaná. Začal mi vadit můj nepravidelný cyklus a tak jsem to začala řešit s lékařem. Byl to postarší pán, který měl své vyhraněné názory. Nicméně po různých vyšetřeních mi suše oznámil, že já jen tak mít děti nebudu a když, tak to bude zázrak. Dost mě to vylekalo, děti jsem chtěla vždy a hlavně hodně. Doporučil mi abych zbytečně antikoncepci nebrala a kdybych náhodou otěhotněla, tak můžu být ráda. ( dodnes nechápu z čeho tak usuzoval ) Zeptal se mě, jestli je můj partner ten pravý (v 18ti je téměř každej ten pravej)a ať už prášky nezobu.
Ten den už jsem si prášek nevzala…

No můžeš hádat jak to dopadlo, za 14 dní jsem byla v tom! Byla jsem na začátku třetího ročníku SŠ, vůbec jsem nevěděla co mám dělat, jak to budu zvládat a prostě vůbec nic!

Naštěstí vše dopadlo skvěle. Přítel si mě vzal, narodil se nám syn. Moje tchyně hlídala malého pár hodin denně a já dodělala střední školu a odmaturovala s vyznamenáním.

Ale na rovinu říkám, že to bylo hodně těžké, nebýt tchyně nejsem nic! Děkuju jí za to! Učit se s miminkem ještě jde, ale s batoletem už je to horší. První měsíce jsem se zase nemohla srovnat s celou situací a dlouho mi trvalo, než jsem si najela nějaký systém a fakt to byla fuška!

Je to už deset let, manželé jsme pořád, milujeme se stále a děti máme tři, vše dobře dopadlo, ale to jsem dopředu nemohla vědět a s těmi zkušenostmi co jsem měla, jsem věděla úplný H.OVNO!

Je to velký rozhodnutí, musíš to dobře zvážit! Zpátky už to nikdy nevezmeš! Být tebou, dodělám nejdříve školu a pak se z vesela do toho pustím. A kdo ví, třeba už bude jiný partner.

Přeju hodně štestí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
30.10.15 17:57

Nebuď blbá, dítě v 17 to neni jen tak, užívej si života, máš dost času

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
KackaDoup
30.10.15 17:57

@Katerina5 :palec: moc pekne :kytka:

• Citovat
  • Upravit
67604
30.10.15 18:33
@WaIl píše:
Nechci se zastávat sedmnáctky, ale zajímalo by mě, kam by šla většina matek po třicítce ve stejné situaci. :roll:

Nikam, byt je muj a nedela mne problem vydelavat penize. Jeste nejaky dotaz?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Eve
30.10.15 19:04

17, spermobanka, děcko nebydlí u rodičů… jdu si nachystat popcorn :srdce:

• Citovat
  • Upravit
1029
30.10.15 19:20
@Neznáma8 píše:
Ahoj :) bude mi 17 a dítě je to jediné co si přeju. Přítel se už několikrát do mě udělal, ale test stále negativní. :( Už od úterý mám menstruaci, ale je taková divná.. Že krvácim, nekrvacim, spinim nebo vůbec nic.. Nikdy to takové nemám.. Vždy mam silnou menstruaci až moc a bolesti žádné, ale teď mě cca 2 týdny bolí břicho. Může to být třeba tím, že jsem těhotná, ale test to ještě nedokáže určit? Nebo ze stresu?.. Děkuju za odpovědi :)

no teda ja ziram :lol: ja v 17 letech hledala kde je otevrena hospoda a pocitala drobny abych mela aspon na panaka :mrgreen: neni na to jeste brzy takto uvazovat? nemyslim to zle, ja jen abys pak nelitovala ze nechodis s kamoskama ven parit atd, hlavne si dodelej aspon skolu a doufam, ze mate aspon nake penize nasetrene, vis jak je potreba mit nakou rezervu, clovek nikdy nevi. Jinak to bricho muzes mit aji ze stresu na test je jeste brzy, zkus si ho udelat za par tydnu znovu a uvidis :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.15 19:32
@KackaDoup píše:
@Litta vzdycky to bylo stejne…jen se to ruzne tolerovalo…ale proc ty katastroficke a jasnovidne scenare :mrgreen:

Kedysi sa ludia viedli viac k zodpovednosti za svoje ciny. Dnes sa mladi ucia viac uzivat, ako starat o nasledky. Myslim vo vseobecnosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.15 19:37

@KackaDoup no v kazdom pripade, rodit dieta, ked je zanho pravne zodpovedny niekto iny nez zena co ho porodila je ponekud… zvlastne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.10.15 19:44
@KackaDoup píše:
slusny scenar, to existuje? to musi byt divne zeny.
Jinak nektere zeny treba pecuji stastne a spokojene doma o rodinu, hospodarstvi apd…a tech je x…staci jim byt manzelkou a matkou…nejsou nijak vychcane..proc taky, nejak se zapomelo ze to existuje.

Ako, mna by tiez uspokojovalo starat sa o rodinu, hackovat a vypekat… ale ako by sme poplatili ucty… a pritom mam pocit, ze ani nejak moc neutracame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
209
30.10.15 19:51

@KackaDoup no driv to bylo normalni, ale sedmnactky v dnesni dobe a pred 20ti lety se chovaji uplne jinac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
30.10.15 20:14

Ti co píšou, že dřív to bylo uplně normální mít dítě v 17ti letech. Kolik z vás to dítě v 17ti mělo? :think:
Dříve byla jiná doba, než je dnes. Takže co bylo kdysi je historie. V 17ti ani v 18ti kdybych byla na škole, bych si rozhodně dítě nepořídila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
30.10.15 20:14
@darina23 píše:
@KackaDoup no driv to bylo normalni, ale sedmnactky v dnesni dobe a pred 20ti lety se chovaji uplne jinac.

Přesně tak.
Schvalovat a podporovat ani ne 17 letou holku, aby měla dítě, když nemá žádnou školu, vzdělání, že driv to bylo normální 8o :roll:.
Asi někdo zaspal dobu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
30.10.15 20:17

Dřív se podporovaly rodiny s dětma. Dnes se každý na vás vykašle a starej se sam a zajisti co potřebuješ. Viz. když dítě začne chodit do školy. Dříve se dostávaly zdarma sešity, tužky, atd..Je to i dnes? Není. Takže co bylo kdysi bych dneska neřešila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
30.10.15 20:33
@Janiiska píše:
Dřív se podporovaly rodiny s dětma. Dnes se každý na vás vykašle a starej se sam a zajisti co potřebuješ. Viz. když dítě začne chodit do školy. Dříve se dostávaly zdarma sešity, tužky, atd..Je to i dnes? Není. Takže co bylo kdysi bych dneska neřešila.

Jen se komunisti předváděli a zadlužovali tak další generace. Je správné, že by se každý měl o sebe postarat sám a převzít za svá rozhodnutí zodpovědnost. Pokud se neumí postarat sám o sebe, pak by děti mít zkrátka neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56304
30.10.15 20:44
@hanka.br. píše:
Jen se komunisti předváděli a zadlužovali tak další generace. Je správné, že by se každý měl o sebe postarat sám a převzít za svá rozhodnutí zodpovědnost. Pokud se neumí postarat sám o sebe, pak by děti mít zkrátka neměl.

Presne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky