Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@želvice píše:
Já to tedy pochopila stejně… nejvíc to asi bude řešit slečna v obdobném věku… mně to možná i někdy napadlo, jak to dělají, ale víc jsem o tom neměla potřebu uvažovat. A svůj příspěvek jsem tak i koncipovala, proto jsem se rozepisovala i o ukončeném studiu, praxi, zázemí, zabezpečení… což jsou slova, která osmnáctileté slečny moc neznají, resp. jejich plný význam (hlavně toho zázemí a zabezpečení) jim silně uniká.
asi tak…
@Svistice Si citovala jen část, však jsem psala, že to brzy skončí. Mám zatím jen čtyřměsíční ![]()
@Sibyla0 píše:
Mlíko? Největší pálka jsou pak boty.
No tak s tim teda souhlasim, pro kazdy boty, ktery jdu, do zdravotnicky obuvi, tak po mne chtej 1000 - 1500!! ty kraaaaaso, i za letni sandaly.
Tak asi takhle, dítě je opravdu drahá záležitost, sice je mi 24,ale na věku nesejde..Přítel přišel před Vánocemi o práci, protože jeho firma nepodepsala s jinou firmou kontrakt a tak šli všichni. Doma byl 3 měsíce, než našel novou. V té byl měsíc a zlomil si nohu, měsíc doma na neschopence a ted už naštěstí zase chodí..Ale chci tím říct, že stát se může opravdu cokoliv a je třeba s tím počítat dopředu. Uvědomit si, že kdyby se něco podobného stalo, jestli jste schopní to utáhnout. Naše malá je na umělým mlíku Beba(jiné nechce) a to je fakt drahá záležitost, plínky jedině Pampers, ostatní jí nesedí a protékají a těch má tak 10-12 denně(s oblibou mi totiž načůrá u přebalování do nové a kaká hned zásadně po přebalení).Takže bych si dítě hodně dobře rozmyslela, však máte ještě čas…navíc když přítel takhle utrácí, zkuste spolu bydlet a zapisovat všechny příjmy a výdaje a až uvidíte, kolik vám měsíčně zbývá, tak se podle toho rozhodněte ![]()
@berry4 píše:UŽ TO VÁŽNĚ NEDÁVÁM. NEVÍM, JAK TI TO VYSVĚTLIT…Myslíš si, že žena v jiném věku smýšlející o dítěti (beru v potaz i její další příspěvky) by takhle uvažovala nad problematikou matek v 18 ti?
Není to snad od očí bijící???
Tak když to víš, tak budiž. Asi jsi teda v tomhle tétu chytřejší a informovanější ![]()
@Anonymní píše:
Chtěla bych se zeptat na par věci, prosím o zachování anonymity (nechci aby příbuzný ktery sem chodí věděli ze nad tím přemýšlím)
Okolo me je plno mladých páru kolem 18+ co mají děti, zvládají to, někteří bydlí sami některých s rodiči. Chci se zeptat to opravdu lze zvládnout? Myslím co se tyce financí, 18 lety nemají tolikrát ani dodelanou školu ani dopracování minimalne rok a nechápu kde tedy berou na oblikani kdyz kolikrát vidím ty mimca v adidaskach které stojí 1000 Kč docela pěkných kocarkach apod. Ja bych hrozne miminko chtěla, ale bojím se ze to finančně nezvladnem a ze si přítel bude muset odpustit luxus ktery ma a tím půjde nás vztah z kopce… Proto jsem chtěla vědet jak to zvladate apod. Poprikladne jak si vy holky privydelavate
Pokud jsou oba partneři 18 - 20 let…tam si myslím, že hodně dotují rodiče ( co jiného jim taky zbývá)hodně mladých v tomto věku má problém sehnat práci - pokud nemyslím práci načerno, že?
Taky jich hodně právě ukončuje školu.
Ovšem něco jiného je, když osmnáctka cíleně hledá jen partnery třeba 23 a výše - pracující s bytem, tam už to záleží na ochotě každého z těch chlapců uvázat se do role sponzora. Někdo to chce, někdo ne…protože v osmnácti má málokterá holka ukončenou školu, práci, že? ![]()
Jinak souhlas s prvním příspěvkem od @ynax
![]()
@Vermion píše:
Pokud jsou oba partneři 18 - 20 let…tam si myslím, že hodně dotují rodiče ( co jiného jim taky zbývá)hodně mladých v tomto věku má problém sehnat práci - pokud nemyslím práci načerno, že?Taky jich hodně právě ukončuje školu.
Ovšem něco jiného je, když osmnáctka cíleně hledá jen partnery třeba 23 a výše - pracující s bytem, tam už to záleží na ochotě každého z těch chlapců uvázat se do role sponzora. Někdo to chce, někdo ne…protože v osmnácti má málokterá holka ukončenou školu, práci, že?
Jinak souhlas s prvním příspěvkem od @ynax![]()
![]()
to je pravda.
@berry4 píše:UŽ TO VÁŽNĚ NEDÁVÁM. NEVÍM, JAK TI TO VYSVĚTLIT…Myslíš si, že žena v jiném věku smýšlející o dítěti (beru v potaz i její další příspěvky) by takhle uvažovala nad problematikou matek v 18 ti?
Není to snad od očí bijící???
je to do očí bijící.
V mém okolí znám několik mladých matek, které k dítěti přišly „kvůli selhání antikoncepce“, některé spoléhaly na „dám si pozor“ a některé se zbláznily do toho mít mimino a vůbec jim nedošlo, že nemají školu, partnera mají chvíli a bydlí u rodičů a stejně si za tím šly. Toto je i všeobecné vnímání velmi mladých maminek a díky tomu, že to sama vidím, to naprosto chápu. Je ale škoda, že se do toho stejného pytle hází úplně všechny mladé maminky.
Já jsem mladou maminkou, letos mi bude 22 a mám dvě děti. ALE! Mám dokončenou školu s maturitou, ihned po maturitě jsem začala pracovat a byla jsem rok zaměstnaná, s partnerem (teď už manželem), který je o 6 let starší jsme bydleli spolu sami v malém domečku, bez rodičů, bez jejich finanční pomoci, poctivě jsem brala antikoncepci a pro dítě jsme se rozhodli oba společně po zvážení všech pro a proti. Kromě rodičovského příspěvku nepobíráme žádné další dávky, finančně jsme na tom normálně, jako každá jiná rodina se dvěma dětmi. Máme co potřebujeme, děti mají co potřebují, jsme samostatní po všech stránkách. Žijeme stejně, jako bychom žili i kdybychom se rozhodli mít dítě třeba za 10 let. Jsme takhle spokojení a mrzí mě, že se někdy setkávám s pohledy cizích lidí, které mě odsuzují jako mladou nezodpovědnou holku, která se nechala zbouchnout a určitě ji živí rodiče. Kašlu na to, ale to všeobecné povědomí o mladých matkách způsobuje, že se pak cítím skoro až méněcenná jen proto, že mám děti ![]()
@Krakatice88
to neřeš…není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. hlavně, že jste spokojený
…vem si, že před ještě takovými dvaceti, třiceti lety to bylo přesně naopak a divná byla ta, která děti v tomhle věku neměla resp.to byli jen takové o které si jak se říká nikdo ani kolo neopřel ![]()
@brumdinka píše:
@Krakatice88to neřeš…není na světě člověk ten, aby se zavděčil lidem všem. hlavně, že jste spokojený
…vem si, že před ještě takovými dvaceti, třiceti lety to bylo přesně naopak a divná byla ta, která děti v tomhle věku neměla resp.to byli jen takové o které si jak se říká nikdo ani kolo neopřel
Díky, ta poslední věta mě rozesmála
Máš pravdu, i já si to uvědomuju, ale ty škaredý pohledy jsou na ![]()