Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nejprv zakladatelko, dostuduj, najdi si práci, až a ž budeš v práci min. rok a budeš vědět, že to utáhnete rodinu, tak jdi do toho, b) také musíte aspon spolu min. bydlet rok, minimálně nejlepší je když by jste spolu bydleli 2-3 roky
a pak uvažujte o mimču, z vlastní zkušenosti vím, že to opravdu sranda není a mimi je nákladné a až do dospělosti než si začne vydělávat a taky musíš být připravená na to mít rodinu ![]()
@RadkaCh píše:
Tak já osobně si myslím, že zkreslené představy má do porodu každá prvomatka a tepre po porodu začne poznávat tu pravou realitu. A to ne jenom finančně. Já si teda nejsem jistá, jestli je zakladatelka osmnáctiltá holka bez dokončené školy. Nevím, nikde to nepíše. Mně je 25 a taky se kolikrát pozastavuju nad finančními výstřelky osmnáctiletých nebo i mladších rodičůMyslím, že tuhle diskuzi založila právě proto, aby o té finanční náročnosti zjistila co nejvíc. A hlavně nepsala, že je těhotná nebo že se chystá otěhotnět, jen že by dítě chtěla
Právě proto ten tvůj sarkasmus nechápu
@RadkaCh píše:
Tak já osobně si myslím, že zkreslené představy má do porodu každá prvomatka a tepre po porodu začne poznávat tu pravou realitu. A to ne jenom finančně. Já si teda nejsem jistá, jestli je zakladatelka osmnáctiltá holka bez dokončené školy. Nevím, nikde to nepíše. Mně je 25 a taky se kolikrát pozastavuju nad finančními výstřelky osmnáctiletých nebo i mladších rodičůMyslím, že tuhle diskuzi založila právě proto, aby o té finanční náročnosti zjistila co nejvíc. A hlavně nepsala, že je těhotná nebo že se chystá otěhotnět, jen že by dítě chtěla
Právě proto ten tvůj sarkasmus nechápu
Chtěla bych se zeptat na par věci, prosím o zachování anonymity (nechci aby příbuzný ktery sem chodí věděli ze nad tím přemýšlím " .{color:red}" )
Okolo me je plno mladých páru kolem 18+ co mají děti, zvládají to, někteří bydlí sami některých s rodiči. Chci se zeptat to opravdu lze zvládnout? Myslím co se tyce financí, 18 lety nemají tolikrát ani dodelanou školu ani dopracování minimalne rok a nechápu kde tedy berou na oblikani kdyz kolikrát vidím ty mimca v adidaskach které stojí 1000 Kč docela pěkných kocarkach apod. Ja bych hrozne miminko chtěla " .{color:red}", ale bojím se ze to finančně nezvladnem a ze si přítel bude muset odpustit luxus ktery ma a tím půjde nás vztah z kopce… Proto jsem chtěla vědet jak to zvladate apod. Poprikladne jak si vy holky privydelavate ![]()
A proč si myslíš, že se ASI ptá? Protože vidí něco, ale nevidí to podhoubí. A netuší plno věcí. Jen by si moc přála miminko
Tak ji hážu do reálu.
Příspěvek upraven 13.04.14 v 18:43
@Anonymní píše:
@Verunecka289 to jsem taky viděla z těch Čínských padělku trika Lacoste pro děti asi za 200 Kč a jak hodně přítel nakupuje tak jsem schválně koukla na ty Lacoste pro děti a stojí okolo 800 originál takže skok velký a myslím si že to nebude tak kvalitné..
To víš že ne, navíc to musí být na první pohled poznat, že to není origoš ![]()
@Burj Chalifa píše:
Dá se to zvládnout, pokud se nekupují hadříky a drahá elektronika.
tak ookud na to mají, tak proč ne ![]()
@Antonie Bolavá píše:
tak ookud na to mají, tak proč ne
V osmnácti bezesporu ano
tyhle mlaďoši mají hadříky a nej elektroniku, ale do žlabu hluboko a za zády exekutora.
@Burj Chalifa píše:
V osmnácti bezesporu anotyhle mlaďoši mají hadříky a nej elektroniku, ale do žlabu hluboko a za zády exekutora.
tak nevíme co její přítel dělá. Třeba je to český Zucker…cosi ![]()
@Nicolink no materske logicky zdarma
kdyz si predstavim, kolik by stalo kupovat um pro dite, kde mliko ve strave prevazuje…zadna slava. ![]()
@Antonie Bolavá píše:
tak nevíme co její přítel dělá. Třeba je to český Zucker…cosi
ten zrovna na hadry moc není ![]()
@Burj Chalifa píše:
ten zrovna na hadry moc není
ale prachy na to má ![]()
@Antonie Bolavá píše:
ale prachy na to má
no a proto nemusí nikomu nic dokazovat ![]()
@Antonie Bolavá
Ta stránka mi nejde zobrazit
na jednu stranu je mi to líto, nadruhou mi to ušetří minimálně litr ![]()
@dani24687 nooo to je pak pěkná pálka
až se mi bude chtít spočítám si kolik jsem kojením ušetřila za celý rok peněz ![]()
@berry4
1. S rozhodnutím mít dítě jsem se po rodině taky nesvěřovala.
2. Miminko jsme taky chtěli.
3. Taky jsem si zjišťovala, jak je dítě finančně a jinak náročné. A nějakou přivydělávací činnost bych si taky ráda našla. Ale to spíš kvůli sobě.
Já myslela, že to je normální postup. Pořád lepší než to brát v jiném pořadtí typu: Neplánovaně jsem otěhotněla, dítě jsem si strašně přála nechat, přítel si to rozmyslel a práskl do bot, mateřskou mít nebud, rodičák nejmenší, nemám prachy a jsem v p.deli.
Nevím, jak vaše malá mimina, ale to naše je zatím víceméně beznákladové. Kdybych nebyla takový snob a nechtěla ji mít v novém oblečení, ale spokojila bych se s nošeným, tak je víceméně úplně zadarmo ![]()
Však ono se to ještě nasčítá, později ![]()
edit: jejda, když jsem odpovídala, mělo to jednu stránku, asi jsem hodně mimo ![]()
Příspěvek upraven 13.04.14 v 19:04