Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ettelwen píše:
Však může mít dítě třeba hnedJá reagovala na to, že její přítel si potrpí na elektroniku a drahé hadříky. Dítě prostě něco stojí ať je matce 18 či 40.Taky se ptala, jak se to dá zvládnout, tak jsem napsala svojí zkušenost.
Dá se to zvládnout, pokud se nekupují hadříky a drahá elektronika.
@Verunecka289 to jsem taky viděla z těch Čínských padělku trika Lacoste pro děti asi za 200 Kč a jak hodně přítel nakupuje tak jsem schválně koukla na ty Lacoste pro děti a stojí okolo 800 originál takže skok velký a myslím si že to nebude tak kvalitné..
@Anonymní píše:
@Verunecka289 to jsem taky viděla z těch Čínských padělku trika Lacoste pro děti asi za 200 Kč a jak hodně přítel nakupuje tak jsem schválně koukla na ty Lacoste pro děti a stojí okolo 800 originál takže skok velký a myslím si že to nebude tak kvalitné..
Honorace od ťamanů ![]()
@Ettelwen píše:
Však může mít dítě třeba hnedJá reagovala na to, že její přítel si potrpí na elektroniku a drahé hadříky. Dítě prostě něco stojí ať je matce 18 či 40.Taky se ptala, jak se to dá zvládnout, tak jsem napsala svojí zkušenost.
podle tebe vidí, že se to zvládnou dá.
nepíšu ve zlém.
@Antonie Bolavá
Tak u nás letěj sandály a baleríny a ty naštěstí tak brutálně drahý nejsou, ale crocsy máme taky a velice oblíbené a ještě se musej dokupovat ty zvířátka do nich
blikající crocsy? Dítě nesmím vzít sebou do krámu jinak bez nich nejspíš neodejdeme, teda pokud by nezaujaly i mě ![]()
@Anonymní píše:
@Peppa Pig ono hodně lidí říká že prý po UM dítě spí celou noc je to pravda? Já to bohužel neznám mě kojila matka do 1,5 roku takže mi tu zkušenost z UM nikdy nemohla říci
Toku bych moc nevěřila. Záleží na dítěti. Moje kojené se např. od narození budí jen dvakrát za noc. Já, od narození na UM, jsem prý celé noci prořvala.
@Burj Chalifa píše:
Dá se to zvládnout, pokud se nekupují hadříky a drahá elektronika.
No právě, o ničem jiném nemluvím. ![]()
@Ettelwen právě proto jsem se ptala, nedej bože kdyby nás přítel opustil abych věděla zda to zvládnu nebo ne, já si nepotrpím na drahých značkách, mě se líbí na děti oblečení Tesco, Hm, Takko, CA, Lindex občas sem tam next… ale takový ty guess, hollister to se mi zdá zbytečné..
Mít dítě rozhodně nepovažuji za levnou záležitost, alespoň to naše. Kojení nešlo, malej byl nějaký osypaný, takže do 5 měsíců jsem krmila nutrilonem HA (2500kč/měsíčně)pak jsem přešla na klasický (nic jiného nepije). Plíny pouze pampers (vše ostatní buď proteklo, nebo byl zarudlý až hrůza). A co začal chodit jsem mu koupila boty za 800kč z kterých mi za 2 měsíce vyrostl! a pak oblečení, hračky a taky musíš šatit a živit sebe.. ![]()
Hele ono je celkem fuk, jestli je Ti 18 nebo 30…
Dítě je drahé tak jako tak a do finančních problémů se můžeš dostat kdykoli, stačí, aby partner třeba přišel o práci. Já bych Ti radila:nejdřív spolu zkuste žít a uvidíš, zda to zvládnete a jestli vám to vůbec bude klapat
@Janiiska píše:
podle tebe vidí, že se to zvládnou dá.nepíšu ve zlém.
Zase mám v okolí holku, co porodila taky v 18ti, má o dva měsíce mladší holku než je můj syn. A to dítě je furt u její mámy, babička všechno nakupuje…
Já naposledy od rodičů/tchýně dostala soupravičku na malého, jinak se staráme sami.
To jsou zase dva odlišné případy.
@Janiiska píše:
přesně tak, takže pokud zakladatelka dítě chce ať do toho jde. já na tom nevidím nic špatného. Já jí tady nepíšu aby počkala.
Já jí přeci taky nepsala aby počkala, jen jsem psala, že podle toho co píše o svém partnerovi, usuzuji, že ten na dítě ještě není připravený a dítě bych si s ním já osobně nedělala. Ale to přece není rada, ale názor… ![]()
Jinak k tématu. Taky občas tu Adidas módu nechápu, ale to spíš ve smyslu, proč to chtějí, ne kde na to berou. Např. zrovna ty body Adidas mi asi ani nepřijdou moc kvalitní a vhodné.
Náklady nám samozřejmě s narozením kluka stouply. Já jsem teda zatím většinu času se synem, takže na nějaký končíky moc času ani není, ale manžel rybaří a taky se musel trochu uskromnit, ale ne nějak radikálně a vycházíme.
Po UM dítě nespí automaticky celou noc. To můžu porovnat „rozdíl“ mezi MM a UM. Celou noc spal zatím asi dvakrát teď nedávno.
A ty boty. Zrovna nedávno se mi nabídla moje máma, že malýmu boty koupí, že si mám pomalu zjistit, jaký jsou vlastně dobrý a kdy je koupit. Já se jí o to neprosila, ale chápu, že mu je chce koupit. Její rodiče taky kupovali boty mně a bráchovi (ne všechny samozřejmě
) a já se budu připravovat, že budu kupovat boty dětem toho raracha, co se tady na mě sápe. Asi z toho bude rodinná tradice ![]()
@Ettelwen píše:
Zase mám v okolí holku, co porodila taky v 18ti, má o dva měsíce mladší holku než je můj syn. A to dítě je furt u její mámy, babička všechno nakupuje…Já naposledy od rodičů/tchýně dostala soupravičku na malého, jinak se staráme sami.
To jsou zase dva odlišné případy.
zakladatelka píše, nedej bože kdyby ji pak přítel opustil, ale to se může stát každé, ne jen jí, žejo? ![]()
@čurynka101 píše:
Já jí přeci taky nepsala aby počkala, jen jsem psala, že podle toho co píše o svém partnerovi, usuzuji, že ten na dítě ještě není připravený a dítě bych si s ním já osobně nedělala. Ale to přece není rada, ale názor…
však jo