Dítě v dnešní době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2204
13.4.14 18:25

Mě přijde, že na mimču je nejdražší to, že vypadne ten druhý příjem do rodiny. Oblečení a jídlo mi tak hrozný nepřijde, pleny trochu jo, ale taky to není ruinující. Myslím, že nejvíc stojí školní děti a pubescenti, miminko je proti tomu odvárek. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
13.4.14 18:26
@donaga píše: částečně nesouhlasím. S tou částí „když chce, tak ať do toho jde“. Není to o tom jen chtít. Po pravdě, být zakladatelkou diskuse, tak si dítě zatím nepořizuji. Ale ne kvůli věku, ale protože si sama není jistá svým rozhodnutím. Kdyby byla, tak tady nezakládá tuto diskusi. Bojí se, to je normální, ale udává i konkrétní příklady čeho se bojí (partnerova záliba v luxusních věcech). Mám pocit, že si vlastně říká o to, abychom jí tady uklidnily, že dítě není finančně nákladné, a žo to vše zvládne i s minimem. A to nejde říct, každé dítě je jiné, každý rodič je jiný. Kdyby si byla jistá, tak to dítě má a nezakládá tu diskusi. A to že je mladá automaticky nemusí znamenat, že bude špatná a nezodpovědná máma, to je věkem ovlivněno jen z části.

souhlasím s tebou. Myslí na zadní vrátka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
@Anonymní píše:
@Ettelwen právě proto jsem se ptala, nedej bože kdyby nás přítel opustil abych věděla zda to zvládnu nebo ne, já si nepotrpím na drahých značkách, mě se líbí na děti oblečení Tesco, Hm, Takko, CA, Lindex občas sem tam next… ale takový ty guess, hollister to se mi zdá zbytečné..
:lol: ale vyzrálá jistě jsi.
Ono značka jako značka, aby jsi třeba nebyla nakonec ráda, když ti podaruje oblečení no name sousedka odvedle, protože tě třeba ten tvůj kopne do zadele ještě před porodem. I to se totiž stává. A pak se místo značek budeš urgentně zajímat víc o to, z čeho platit nájem, v čem vůbec uvaříš malýmu jídlo a do čeho ho uložíš…
Tohle máš taky vyřešené? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
@dalimil píše:
Mě přijde, že na mimču je nejdražší to, že vypadne ten druhý příjem do rodiny. Oblečení a jídlo mi tak hrozný nepřijde, pleny trochu jo, ale taky to není ruinující. Myslím, že nejvíc stojí školní děti a pubescenti, miminko je proti tomu odvárek. :-)

Mimino má docela malé nároky, zato puboš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Thesis
13.4.14 18:27
@Janiiska píše:
zakladatelka píše, nedej bože kdyby ji pak přítel opustil, ale to se může stát každé, ne jen jí, žejo? :)

Samozřejmě, že se to může stát každé, bohužel. :?

• Citovat
  • Upravit
6623
13.4.14 18:28
@Burj Chalifa píše:
Mimino má docela malé nároky, zato puboš…

Tohle období se dost děsím, ale zase tam už je vidina toho že za „pár“ let opustí domácí krb ne? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
13.4.14 18:28

A ono je taky rozdíl zcela zdravé dítě a nemocné dítě. Ono kupovat třeba Nutrilon HA nebo speciální krémy, léky apod - to je pěkný raneček.

Takže někdoo vyjde mimčo na 2000, ale jinýho klidně na 5000.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
13.4.14 18:29
@Natálka26 píše:
Tohle období se dost děsím, ale zase tam už je vidina toho že za „pár“ let opustí domácí krb ne? :-D

Tak jistě. 18 až 60 :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
@Ettelwen píše:
Samozřejmě, že se to může stát každé, bohužel. :?

no a pak když už tu ženskou chlap opustí a ona je na mateřské tak už nemá takovou finanční podporu jak měla když bydlela s přítelem, mamnželem, že? Když má ženská chlapa tak se jí to lehce píše jak to tak nějak zvládá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750

Tak zvladnout se to da a narocne to je. A co tak vidim mladsi maminky v okoli tak ve vsech pripadech pomahaji i rodice. A ted mi trosku spadla brada kdyz mi rekly, ze si nechavaji pro sebe cely rodicak…prece se staraji o dite, takze muzi hradi vse. To jsem opravdu zasla :nevim:
Slovy klasika: jaky si to udelas takovy to mas. Pokud to tedy chces zvladnout bez pomoci okoli pak by jsi se dle toho mela zaridit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4214
13.4.14 18:31

@Ettelwen ale to není nic na tebe, myslím to všeobecně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25123
13.4.14 18:34

@dalimil jo přesně a začíná to už jak vleze do školky..ve škole to je furt něco. tam to lítá :mrgreen:

ale upřímně já to nikdy nepočítala a ani nehodlám, děti mám naprosto z jiných důvodů resp.to kolik to stojí nebo nestojí je pro mne vedlejší údaj…důležitý jsou jiný věci 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
13.4.14 18:35
@berry4 píše:
Přečti si zakladatelčin úvodní příspěvek. Jak krátkozraké a povrchní myšlení o pořízení si dítěte (miminka) má. Potom snad ten sarkasmus pochopíš ;)

Tak já osobně si myslím, že zkreslené představy má do porodu každá prvomatka a tepre po porodu začne poznávat tu pravou realitu. A to ne jenom finančně. Já si teda nejsem jistá, jestli je zakladatelka osmnáctiltá holka bez dokončené školy. Nevím, nikde to nepíše. Mně je 25 a taky se kolikrát pozastavuju nad finančními výstřelky osmnáctiletých nebo i mladších rodičů :nevim: Myslím, že tuhle diskuzi založila právě proto, aby o té finanční náročnosti zjistila co nejvíc. A hlavně nepsala, že je těhotná nebo že se chystá otěhotnět, jen že by dítě chtěla :nevim: Právě proto ten tvůj sarkasmus nechápu :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Thesis
13.4.14 18:36
@Janiiska píše:
no a pak když už tu ženskou chlap opustí a ona je na mateřské tak už nemá takovou finanční podporu jak měla když bydlela s přítelem, mamnželem, že? Když má ženská chlapa tak se jí to lehce píše jak to tak nějak zvládá.

Já do toho šla z důvodu, že oba jsme miminko chtěli. Manželovi začaly tikat biologické hodiny, já jsem miminko chtěla. Bydlení bylo zajištěné, práce více než slušná. Nic nám v tom nebránilo. O druhé jsme se měli začít snažit až teď, ale příroda to chtěla jinak. :lol: Já psala jen jak je to u nás, samozřejmě ne všem vztah vydrží, chlap odejde nebo přijde o práci, může se stát vážný úraz…Není to lehké pak vyžít.

• Citovat
  • Upravit
6623
13.4.14 18:37

@berry4
Takhle dlouho nevydržím :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie