Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, jak už je jasné z diskuzního tématu, chci se zeptat jestli se mezi vámi najdou i holky, rodiny bez auta. a mate touhu si do budoucna pořídit, nebo už vám takto život bez auta vyhovuje? nepujdu do anonymu ja jsem bez auta. díky za příspěvky.
Ahoj jsem bez auta stejne tak pritel.Ja osobne auto nechci.Kdyz potrebuju odveze me kamkoliv otec ci brachove.
Holky jen se zeptam, jak bez auta obstarate tydenni nakupy? Ja mam ve zvyku si udelat obr nakup na celej tyden, ze si nedovedu predstavit to tahnout treba mhd:-)
Take nemame auto. Ale my zijeme ve velkomeste, tak je to bez auta mozna i jednodussi. Zadne problemy s parkovanim, zadne vysoke naklady na technickou, pojisteni, benzin, ojete pneumatiky a ja nevim, jake dalsi naklady vznikaji.
Kdyz je pohotovost, tak partner vzdy odvoz sezene. Kdyz je nejhure, tak se proste vezme minicab (neco jako taxi). Pouzili jsme jen 2× pro syna na pohotovost. Naposledy (nahodou vcera) si dokonce taxikar nic nevzal, ze pro dite to udelal rad ![]()
Taky momentálně auto nemáme a když potřebuji můj tatka nás vždy odveze
auto asi dobudnoucna bych chtěla, protože budem chtít i druhy mimco a se dvěma si to moc nedokazu představit jezdit pořad mhd
ale zase nemyslím, že bych autem chtěla jezdit každý den, spis nákupy nebo vylety ![]()
@sai ja bydlim ve velkomeste a mam velky supermarket 10 minut pesky od baraku. Takze dokupuju proste postupne. Jednou tydne vetsi nakup (pomuze pritel) a pak proste jen dokupuju po troskach.
Ne ze bych nechtela, ale nemyslim ze bych ho potrebovala, jsem zvykla fungovat bez auta..Nejak jsem nad vlastne ani nejak nepremyslela ![]()
@Šmouli88 no, partnerum znamy. Ale byl ve sluzbe, takze to muselo jit asi z jeho kapsy. Partner mu na oplatku tedy nabidl, aby se stavil, az bude chtit oholit a ostrihat (jsou to turci, takze u nich neexistuje masinkou doma).
Ale i kdyby si to nechal zaplatit, tak jednou za uhersky rok tech par liber za to zdravi ditete s radosti dame. Kdyz si vezmu, kolik usetrime jen na tom, ze zbytecne nejezdime autem porad, tak nas ta jedna cesta nevytrhne.
Ja bydlím v obci do 1000 obyvatel, máme tu konzum, nic moc velký výběr, ale přes týden tu prostě sežene člověk základ, jinak dojíždím do města za prací kombinovanou dopravou vlak a bus projedu mesičně cca 1200kč, a pochybuji, že s automobilem bych se do této častky vešla. nakupy ohromné velké nedelám na vikend maso dovleču v tašce a ostatní se kupuje jak dojde.
My byli rok bez auta a bylo to děsné furt někoho otravovat. Hlavně ty nákupy byl očistec
A jet někam na dovolenou busem s dítětem a těmi krámy, co si bereme, tak to nevím ![]()
Já obdivuju všechny, kteří to bez auta zvládají. My bydlíme na vesnici, menší obchod tady je ale ceny jsou samozřejmě jiné než ve větších obchodech a hlavně kdybych chodila nakupovat častěji, tak tam nechám daleko víc peněz, než když jedu autem 1× týdně. Každopádně nejvíc mi vadilo, když jsem neměla řidičák a musela dojíždět do práce vlakem a busem, to jsem za ten den strávila na cestě minimálně 2 hodiny, pak jsem si sice našla práci blíž ale stejně ten bus byl potřeba a jelikož nejezdil nijak často, ráno po noční jsem trávila 45 minut na autobusové zastávce a čekala na odvoz domů, to samé po odpolední, 50 minut čekat pomalu do 23 hodin, sama na zastávce…děs a hrůza. Takže smekám, bez auta si to už neumím představit ![]()
My auto nemáme a ani ho neplánujeme, stejně by ho neměl kdo řídit… Já mám čerstvý řidičák a ve městě se bojím a muž nejezdí. Jako občas by se nám hodilo, třeba na chalupu nebo na dovolené, ale zvládneme to dopravou. Velký nákup si nechávám vozit z Tesca, ale spíš chodím častěji na menší. Kdyžtak mám tašku na kolečkách
. Ale taky bydlíme ve velkoměstě, na malém si to bez auta představit nedovedu.
Auto jsem měla rok. Bylo to fajn, ale ne nezbytné, ve velkoměstě s dokonalou sítí mhd to bylo něco navíc.
Teď jsem bez auta, cestuju výhradně mhd, s dětma, není to nejpohodlnější, ale auto bych si pořídila jen ve chvíli, kdy by mi fakt zbývaly peníze navíc na jeho údržbu, benzím atd. Pokud si mám vybrat, za co utrácet, jsou jiné priority ![]()