Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@AnastazieB píše:
My auto nemáme a ani ho neplánujeme, stejně by ho neměl kdo řídit… Já mám čerstvý řidičák a ve městě se bojím a muž nejezdí.
můžu se jen zeptat, proč jsi dělala řidičák, když neplánuješ řídit? Neber to jako rýpání, zajímá mě to ![]()
@gabki Já jsem bez auta, ale manžel má velké auto… A auto chciiiii
Cítím se bez něj hrozně, chtěla bych být nezávislá a soběstačná! Bydlíme na vesnici a tam je to bez auta hrůůůza… Jen na něj nějak nejsou peníze ![]()
Ve velkým městě si dokážu představit bez auta, ale stejně, jak jezdíte na výlety? Jinak jak píšete některé ze vas vždycky někdo odveze tak to bych si přišla už trapně, jak moje švagrová, mhd je líná jezdit, takže věcné otravuje někoho z rodiny, protože autem je to pohodlnější, pak nechápu proč si řidičák neudělá ![]()
@luc31 píše:
Ve velkým městě si dokážu představit bez auta, ale stejně, jak jezdíte na výlety? Jinak jak píšete některé ze vas vždycky někdo odveze tak to bych si přišla už trapně, jak moje švagrová, mhd je líná jezdit, takže vě:-) cné otravuje někoho z rodiny, protože autem je to pohodlnější, pak nechápu proč si řidičák neudělá
Treba se jen bála, proto neudelala.no ja na vyletu nejezdim, mala to moc nezna, jako jo tam v lete je pout-dojedem vlakem, a sestru mam ve velkomeste, jsme u ni o prazdninach vzdy tyden, tam si mala uzije, ale pak se tesime strasne domu na zahradu. jinak bych do auta šla, ale ty penize na provoz nejsou, a v rodine ani auto nikdo nevlastni.do skolky pesky do sosedni vesnice, zpatky jede bus, vsude pesky, cekat na vlak ci bus zima, nezima, nekdy zpozdeni…jo i to je zivot
@luc31 vylety se moc nekonaji.
Akorat jednou za cas vezmu kluka tady kousek na takovou mensi farmu, aby videl, jak vypada krava ci slepice ve skutecnosti. Ale to mame take kousek. Par minut busem, v lete treba i pesky asi neco malo pres hodinu. Kluka mam na delsi trasy stale v golfkach.
@gabki Já auto nepotřebovala, dokud jsme byli s mužem dva. Ve městě není problém, navíc dřív bylo celkem možný si auto půjčit - že kolem nás byli lidi, co měli vůz, kterej nepotřebovali denně.
Jenže: Dneska už kolem nás je málokdo, kdo auto může půjčit, většinou ho všichni potřebujou, držet si vůz na ozdobu je dost drahý. Aby nás někdo někam vozil, když jsou všichni v práci, to neexistuje. Obchoďák máme přes ulici, takže o to by nebylo, ale kamarádky mám rozesetý po celý Praze, a i když bydlím relativně na dopravním uzlu, k většině z nich bych aspoň jednou přesedala (a často bych musela přes metro, kde je to s bezbariérovostí fakt zlý). Moji rodiče jsou za Prahou, a teda jet tramvají a pak dvěma busama meziměsto těch 70km s kočárkem a věcma, to si představit neumím. Školku a zpívání, kam chodíme, taky nemáme úplně u domu, a kdybych dceru vozila MHD (taky jsme jezdily, když auto nebylo), tak ji budu burcovat o půl hodiny dřív, v zimě nabalovat a tahat do a z tramvaje… to bych asi radši seděla doma. No a až začnu chodit do fulltime práce, tak budu na autě totál závislá, protože hromadnou to mám hodinu a autem 20 minut - což je sakra rozdíl, když honím zavíračku školky. Takže tak.
Příspěvek upraven 13.04.14 v 00:06
Auta máme já i manžel. Bydlíme na vesnici. Busem bych nedovezla ani dítě do školky a zpět. Protože zas tak často nejezdí.
Ve městě je to o něco snažší, tam auto není třeba tolik a MHD jezdí častěji.
Každopádně auto usnadňuje život. Pokud máš peníze na benzín, provoz a úržbu.
Ve městě bych to nějak zvládla(jako mladá jsem ho taky hned neměla a šlo to).
Ale zde na vsi si to bez něj neumím představit.
Já jsem ráda nezávislá a řeším si věci sama, nechtělo by se mi doprošovat aby mě odvezl někdo někam-a půjčit auto? Auto půjčí v dnešní době opravdu málokdo.
@Verca1989 netušila jsem tak úplně, že se budu tak bát. Ale spíš kvůli ježdění na chalupě, mezi vesnicemi, jsme tam celé léto a tam to bez auta nejde. Ale do města jsem se zatím neodvážila. A to jsem dělala řidičák v Praze ![]()
My auto také nemáme a jsme naprosto spokojení. Bydlíme v Praze, metro máme 5 minut od baráku a dostaneme se pohodlně prakticky všude. Velký obchod máme za rohem, takže si to v pohodě odtaháme ![]()
Auto jsou další náklady navíc, které si teď, když jsem na rodičáku, nemůžeme dovolit.
Občas si přeju mít auto, když bych chtěla jet na nějaký výlet a kromě auta se tam nedá jinak dostat. ![]()
@sai no já třeba dnes byla na velkém nákupu s kočárem - prcek si pomalu neměl kam sednout (má v roce stále hluboký kočár a skotačí v něm na kšírách
tuhle jsem vezla domů obr květináč, zabral půl kočáru, prcek do něj lezl a lidi na zastávce měli vánoce ![]()
pak si hodím na záda batoh (pěknej velkej trekovej) a ono se toho vleze dost, nekupujeme žádnou balenou vodu, džusy málo, flašky taky moc ne, takže se to dá
na cestování s dítětem se nám stejně nejvíc osvědčil vlak - prcek nesnáší autosedačku ![]()
Nemam ridicak a docela toho lituju. Doted mi to tolik nevadilo, ale ted mame miminko a s nim musim na rehabilitace, takze jsem zavisla na pritelovi. Mohla bych busem, ale to je na dlouho…Na nakupy taky jedine autem s pritelem. V dosahu je tu jedna samoobsluha, ale tam toho moc nemaji a je to drahe…Takze ja bych za auto byla rada, podnikala bych i s malym vic veci, ale takhle jsem omezena..
@hrnoulek Vlak je dobrej, a třeba k rodině manžela do Ovy pohodlnější než auto. Kamarádka to tak jezdí. Jenže má v obou městech zázemí, dětskej pokoj, oblečení, postýlky atd. Já bych malou ráda vzala na výlet Pendolinem nebo RegioJetem: jenže oblečení, postýlku, hračky, oblečení pro nás, dárky (obvykle tam jedeme na něčí narozeniny nebo Vánoce nebo tak) při nejlepší vůli do žádný krosny nedám. (Teď co malá chodí, je to trochu lepší, ale stejně.) A druhá věc je, co tam? O víkendu je jízdní řád MHD jak noty na buben, a pokud nechci na cestách mezi příbuznejma a kamarádama strávit víc času než u nich, potřebuju auto. Jenže k čemu mi je auto, kdyby mě i někdo vozil, když nemám sedačku? Takže jsme to taky odpískali a jezdíme vozem.
@Slečna Ferka jo my postýlku nevozíme, malý spí s námi v posteli, kde není manželská, spí jeden z nás na zemi nebo všichni na karimatkách
vozím s sebou dokonce látkovky
jako na týden bychom to vlakem taky nedali a že vlak nejezdí vždy ideálně nebo všade to je taky fakt, taky si to už moc neumím představit se dvěma dětma, ale zatím s jedním to jde, když ne auto si půjčíme, naštěstí máme kde
až bude prcek starší a nebude jezdit ve vajíčku naši si chtějí do auta pořídit vlastní sedačku, aby se právě nemusele tahat když za nima dojedu vlakem/mhd a pak budeme chtít někam jet společně, vlastně mě napadá že malýmu koupili na chatu i postýlku, jenže on tam potvora nechce být, není na to zvyklý ![]()
Pro mě je auto prostě nutnost a nezávislost, i kdy věřím, že kdyby na něj nebylo, taky by se vše zvládlo. A to by asi nebyli ty výlety, já se ráno rozhodnu, že pojedem do zoo (Praha, Liberec nebo Plzeň)a za půl hodku frčíme, nebo často jezdíme po Čechách na pár noci… @AnastazieB po Praze je auto zbytečnost už kvůli parkování, já ho radši nechám někde na okraji a pak mhd, to je pro děti parádní zážitek a určitě až se vyjezdis v malým provozu tak si pak troufnes třeba i do Prahy ![]()
Jo a já si řidičák dělala až po narozeni prvního, kdy jsem pochopila, že to bez něj bude nuda ![]()
Nemám a dlouho mít nebudu ![]()
ale bydlím ve velkoměstě, obchod kam se podíváš, milión všeho… dřív jsem měla kočár s velkým a hlubokým košem kam se velký nákup vpohodě vešel - MHD máme nízkopodlažní takže pohoda.
na výlety je to stejně nejkrásnější vlakem…
![]()