Jste tu někdo bez auta?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12834
26.9.18 09:40
@a12 píše:
No to je spis na novy auto :mrgreen: stara oktavka a dat do opravy 30litru :lol:

Zase oni jsou drzaci. A pokud by dobre vypadala, nebyla nejak otlucena, tak klidne. Kor, kdyz to ma na popojizdky. Tak ji to zase x let vydrzi. Kdyz s tim nejezdi zadny dalky. :nevim:
Tady u nas jedni mladi ji maji. No ta je dobita. Jako mazec. Ale maji to v nafte, tak motor drzi. A to uz to takhle loni koupili :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.9.18 09:41

@pandoslava nikdy jsem auto neměla, mám tři děti, jedno je mentálně postižený..nákupy tahám ručně, občas mi kámoška doveze těžší věci…domluv se s někým na mlíko mouku cukr olej vodu ať Ti doveze…doktory máme vesměs pěšky, do Prahy jezdíme busem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.18 09:41

@pandoslava Obdivuju tě, že zvládneš 2 trasy- jsem podobný antitalent, tak prostě neřídím, nedám to- mám sourozenecký kočárek, chodím pěšky + mhd, nemocné dítě bych teda asi jela s ním taxíkem, máš- li to hodinu cesty- co nějací příbuzní, nesvezou tě? Nebo kamarádi? a Nákupy online ( i když u nás tatínek řídí, auto máme tak tahle část mi odpadá), jinak jsme na tom stejně, prostě holt někdo na to nemá buňky a nervy :pankac:

• Citovat
  • Upravit
31921
26.9.18 09:42
@pandoslava píše:
@andelka83 Tak my žádné hlídací příbuzné nemáme, takže si musím poradit sama. Mám dvě děti, mimi v kočárku je v pohodě, to k pediatře dovezu vždy, ale tříleťák je problém. Doktorka je autem asi 15 minut, ale spojení MHD je otřesné, musí se 2× přestupovat a když spoje špatně pasují, cestuje se klidně hodinu a to si s nemocným dítětem neumím představit. Časově to vyjde dokonce lépe pěšky, jenomže s nemocným dítětem naprosto nereálné. Na iTesco mrknu, snad je to i u nás. Ještě vloni to bylo v pohodě, protože se vozil v kočárku, tak jsem ho i v nemoci nabalila a jelo se. Teď to nejde, kvůli tomu jsem začala řídit (i přes to, že to z duše nesnáším a nejde mi to), ale bez auta jsem nahraná. Teď jsem koukala na taxíky a je to fakt síla! A ani nevím, jak je to se sedačkami? Malou vezmu ve vajíčku a k tomu budu ještě tahat klasickou velkou sedačku pro tříleťáka? Já ji pořádně ani neunesu, přendával ji vždy manžel :roll:

Heleď, taxík není levná záležitost, ale pokud dítku fakt není dobře, je to lepší to vyřešit aspoň takhle. A do budoucna bych popřemýšlela jestli nemáte někoho blíž. Chápu, že třeba tamta pediatra je v něčem lepší, ale aspoň na jednorázové vyšetření když takhle zůstaneš bez auta. Nebo poprosit fakt někoho ze sousedů. Těch 15 min. autem je fakt dost, to si vůbec nedovedu představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101754
26.9.18 09:49
@Nimie píše:
Jo, to věřím že je možné, aby to vycházelo takhle blbě. Ale už i to mi připadá na město dost. My třeba měli pediatru naproti vchodu :mrgreen:, a pak po přestěhování asi o 3 ulice dál. V tom městě mi to připadá asi běžnější, ale možná jsme měli jen štěstí :)

NO, dost, o moc blíž další nebyla, plus mám děti na vrcholu baby boomu, tak byl člověk rád, že našel doktora, který bral.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
26.9.18 09:49

Nevím, jaké máte 3-leťáky, ale náš kluk má v zimě 4, měří 108 cm a váží skoro 19 kg. Do kočáru se nevejde už nejméně rok. :D
S manželem je to teď docela komplikované, po porodu začal trošku zlobit, nechci to teď rozebírat, ale peněz není nazbyt.

Příspěvek upraven 26.09.18 v 09:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.9.18 09:50

Taxislužby mají k dispozici sedačky pro děti, v nejhorším se dá jet bez. Není co řešit. Určitě je to levnější než opravovat převodovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
26.9.18 09:50

Bydlíme 15min autem od Olomouce a bez auta by moje rodina umřela hladem. Manželka ho potřebuje taky. Jak se vrátím z práce, hned ho bere a jezdí si po svým. Nedávno jsem auto nabořil a najednou jsem byl totálně v loji… do práce mi nic nejezdí, prostě poděl. Naštěstí jsem si půjčil na 2 týdny jednu starou popelnici, než jsem sehnal nové. Teď přemýšlím o druhém.
PS: koupit popelnici za pár tisíc jen pro nutné případy (jak zaznělo o pár příspěvků výše) je špatný nápad. Stojí to doma a odchází věkem, akorát to žere peníze za opravy. Raději koupit auto v dobrém stavu s pořádným motorem, které více žere benzín, než staré auto, které žere málo benzín, zato pořád odchází spojky, brzdy, tlumiče, lak, motor… Koupil jsem teď japonce, který žere 10 na sto a celá rodina mě za to zlynčovala… jenže jsem jediný, kdo za poslední 3 roky do auta vrazil jen olej, pneu a pojistku. Vśichni ostatní furt něco opravují. Ta spotřeba je dávno doma.

Jsem se rozepsal a ne uplně k tématu :D se omluvuju…

PPS k tématu :) … vyjde to levněji, než vlak/MHD. To mám spočítaný. nehledě na to, že všechno vlakem nepřevezeš. Žena si teď kupovala 18 thují v zahradnictví. Jak to mám převézt vlakem? Půjčeným autem? To by mi táta dal, naložit mu do jeho mazlíka thuje :D nebo zaplatit zahradnictví za dopravu jednou tolik jako za stromky? A hlavně ta flexibilita, můžu jet hned a ne něco týden plánovat a domlouvat. Já bez auta ani ránu a moje žena teprve ne.

Příspěvek upraven 26.09.18 v 09:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
26.9.18 09:54

@honzek86 novy auta mívají spis nizsi spotřebu… starý Punto zralo tátovi 8/100 a pritel ma novy mondeo a to bere 5/100..ale asi i jak ktery auto no..suv apod asi zunkaj dost..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
171
26.9.18 09:55

@Nimie Ono je tady dost těžké sehnat jakéhokoliv pediatra. Když jsem se hlásila, obvolala jsem jich snad 5 a až tahle mě vzala. Jsou tady dvě blíže, ale ty mají beznadějně plno.
V předchozím bydlišti jsem měla pediatru asi 10 min pěšky, což bylo super, ale MHD tam nejezdila pro změnu vůbec žádná. Tehdy jsem měla kočárkové dítě, tak jsem to neřešila, ale co bych dělala v téhle situaci se 2 dětmi, si taky neumím představit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Huk
620
26.9.18 09:55

Celkem mě nepřekvapuje, že zakladatelka píše, že SI musí našetřit. Jako z rodičáku? Tohle je přeci věc, která se týká celé rodiny. Ne nějaké botičky na maminčinu parádu. Na tyhlety případy je rodinná rezerva, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
26.9.18 09:58

@pandoslava Kolik je dětem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
26.9.18 09:59

Ahoj auto mám, ale neřídím :). Do práce chodím pěšky a jinak jezdím autobusem. Fakt to auto momentálně k životu nepotřebuji. Možná až budu mít děti, těžko říct. Jinak v rodině jsme měli vždy jedno auto a řídí jen taťka. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.9.18 10:05

sežeňte jinýho servisáka a jinou starší převodovku a přehoďte to. Bez auto bych to u nás nedala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.9.18 10:07

No nevím, ale přijde mi, že máš chlapa na houno. On je někde v zahraničí a ty se musíš starat. Jinak obdivuji všechny, které zvládnete alespoň dvě trasy odřídit úplně sami. Já žiju také na vesnici, zastávku máme tedy 7 minut pomalé chůze od baráku. Plus pak ještě necelých 10 minut chůze do školky. 6km od centra města, kde mám vše. Snad jen pediatr je 15 minut od zastávky, kde vystupuji. Mám tedy jedno dítě,další neplánuji kvůli organizačním důvodům a hlavně nechci. Dávám to bez auta, zatím tedy nepracuji, ale obávám se, že ani práce mě nedonutí řídit :( ŘP mám dva roky a jezdím jen s manželem. Když už se cítím připravena, udělám nějaký sek, který třeba není tak hrozný, ale já si to moc beru a mám blok. Manžel mě pak třeba sprdne a později řekne, že to nebylo tak hrozné. Ale celkově, když třeba jedu vedle něj a on řídí, tak bych některé situace neodhadla. On třeba na kruháči čeká a já na jeho místě už bych jela :( Spíš se bojím, až bude velká zima, hnusný vítr… Nedokáži to prostě překonat, školku máme v půlce centra, kde je provoz a spousta chodců v tuhle hodinu. Do toho debilni křižovatky. Takže máte můj velký obdiv. Já se nejvíc bojím, až bude zima a hnusné počasí

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová