Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tak zrovna ty adidasy si spousta mamin objednává z číny za 340kč, teď to byla hrozná móda na FB. když chlap pracuje za nějakou normální mzdu okolo 14000 a víc, tak se to zvládnout dá. akorát z tvého příspěvku jsem trochu na rozpacích..„přítel se bude muset vzdát luxusu“ pokud jste s přítelem tak daleko, že přemýšlíte o rodině, asi byste měli začít tím, že spolu začnete žít a hospodařit ![]()
@berry4 píše:
Tak jistě. Běž do toho! Škola je zbytečná, stát ti zatím přispěje, takže na ty Ády bude, pěknej kočárek dnes seženeš levou zadní za polovinu.
Rodiče at´přispívají, přeci vás zplodili, tak at´se sakra staraj, ne?
Až se vrátíš z mateřské, tak fakt, že nemáš školu na tebe dopadne jedna radost, ale co. Stačí někde dělat uklízečku za osmičku, nebo pokladní v Kauflandu, oni se zase rodiče postaraj, když nebudeš stíhat vodit dítě ze školky. Maximálně pracák, ony ty dávky možná stačit na přežití budou, zbytek at´cálují rodiče.
A chlap? No jistojistě je zralej na rodinu, čeká vás skvělá budoucnost, bez hádek, plná pozitiv, určtě ti časem nebude lítat za klukama, nebo za jinejma babama, věř, že ve dvaadvaceti ti vůbec nedojde, že si vlastně nemáte co říct. A že ty vlastně ty kamarádky, občas zajít s holkama na pokec, zábavu, být svobodná, že to ale vůůůbec nepotřebuješ.
Důležitý je momentálně to mimnko. Co jednou vyroste a bude mít sakra velký nároky jak na výchovu, tak i na finance.
Ale to vy stejně, jako to okolí dáte levou zadní
To jsem teď asi trochu nepochopila ![]()
@slavuska1 píše: … akorát z tvého příspěvku jsem trochu na rozpacích..„přítel se bude muset vzdát luxusu“ pokud jste s přítelem tak daleko, že přemýšlíte o rodině, asi byste měli začít tím, že spolu začnete žít a hospodařit
Přesně tak, naprosto souhlasím. Ta poslední věta je nejdůležitější
![]()
@Natálka26 píše:
@Antonie Bolavá
Ty jsi ještě pořád 2v1? Jinak s botama jsme na tom podobně a občas jsou ještě dražší![]()
nojo, furt se jí nechce. A to je všude keců jak ty další děti jdou dřív ![]()
U mě je teda těch 15 stovek strop, já ráda Pedipedky a ty snad ani víc nestojí. No zimní na starší byly asi za 17, to jo.
@Nicolink píše:
tak víš co, čím mladší maminy, tím méně rozumuvětšinou…ale neplatí to jen pro mladé maminky…znám spousty starších…co nekojí aby je nic neomezovalo
No kdyby jim bylo kolem 20, tak to ještě pochopím, že jsou nevybouřené. Ale těm mým známým je přes 30! Jako taky se těším až tak za 2 roky prestanu kojit a dám si flašku dobrého vína. Ale určitě bych kvůli tomu nenajela hned od narození na UM! Bylo by mi prostě těch peněz líto, a to nejsme žádné socky. No, ale každého věc. Jen pak nemám nervy poslouchat, jak nevychází s penězi:nevim:
@dani24687 píše:
Nejvetsi palka jsou plinky a mliko
všechno je pálka…od narození až po dospělost.
@Anonymní píše:
@čurynka101 on se rad obléká a největší zlo je znacka apple hned jak vyjde novy iPhone tak kupuje, ale naštěstí ten jeden model vzdy prodá tak to tolik nevleze do peněz na druhou stranu ma praci a kdyz neni fakt co delat tak jde dobrovolně na brigádu, to u nej cením.
To chápu, můj manžel je za svoje oblečení schopné utratit taky balík, od Vietnamců by si na sebe nevzal ani fusekle, ale ví kdy si to může a kdy nemůže dovolit. V tom bych viděla ten zásadní bod. Prostě dítě je na prvním místě, až když má vsechno syn, tak potom si můžeme za to co zbyde koupit něco pro sebe. A vůbec nás nějaké odříkání netrápí… My máme miminko 4 měsíce staré, bohužel nemůžu kojit, tak kupujeme UM a utratíme se vším všudy měsíčně 5000,– ale je pravda, že na něm nešetříme. Manžel má dobrou práci a to je hodně důležité ![]()
@RadkaCh píše:
To jsem teď asi trochu nepochopila
tomu se říká ironie. ![]()
@Ettelwen píše:
Kupodivu nekupuju žádné drahé, nakupuju v Německu kde je to skoro o polovinu levnější jak u nás. Ono mít dítě fakt není sranda. Stačí aby bylo nemocné a jenom v lékárně necháš tisícovku ani nemrkneš…
od maminek, které mají druhé dítě později než v 19 či 20ti bych to pochopila, ale že to napíšeš zrovna ty…druhé dítě už v 19ti.??
Mě se líbí jak si pořídíte dítě, ještě vám není ani 18-náct a pak dáváte rady jak dítě není žádná sranda.
@Antonie Bolavá
no jo jedeš rodit na chatu za doktorem, to je jasný
![]()
Tak mladá má i 3500 boty jo
ale ty koupil tatínek, protože to s nim umí, když jsem viděla tu cifru myslela jsem že je zabiju oba. Ale třeba letos jsem za dětský, zimní boty (nevím k čemu když zima nebyla
) dala 2300 a kroutila jsem se neskutečně. Jinak co se letních týče tak je to v rozmezí 500 - 1500, ty jsou nejlevnější ![]()
Konkrétně u nás je dítě dost drahá sranda
Radši to nepočítám, ale Pampersky č.5 (kolem 7,– kus
,Nutrilon…Oboje mít musí, jiné značky mu nesedí. Největší náklady máme ale asi za kvalitní jídlo a pak ty boty.
Mě ze začátku syn stál 1400 UM a 500 plínky. Kosmetiku nepočítám, to byla zanedbatelná částka na ty měsíce. Příkrmy jsem mu vařila doma, takže taky málo. Teď má rok a půl a 300 mě stojí jogurty za měsíc, 400 plínky, 400 UM a jídlo nepočítám, to ďobě od nás, občas nějaký ty křupky a sušenky pro něj, nebo prostě mls a to je tak do 200. Oblečení nepočítám. Mám vše děděné od kamarádek a krásný kousky. Za jeho rok a půl života jestli jsem mu koupila 10 kousků, tak je to moc. A ponožky
výbavička nás stála desítku.
takže mě to zatím tak hrozný nepřijde, nelituju jediný koruny
i když druhý bych fakt nedala a ani není v plánu, protože po synovi nemám nic… vše jsem poslala dál.
@Antonie Bolavá bohužel pediped neznám u nás v rodině i v přítelově se hodně kupujou klasické adidasky, nebo nike ale my teď kupovali přítelovo neteři boty značky Geox hodně nám je doporučovali a jí se moc líbí ![]()
@McQueen píše:
tomu se říká ironie.
to jsem pochopila, jak je to myšlený. Ale nepochopila jsem, proč je to napsaný ![]()
@Janiiska
Já teda nevím jestli mi něco neuniklo, ale dítě má taky, tak snad ví o čem mluví ne?