Dítě ve 24 letech a při studiu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
36544
7.5.11 16:39

Ahojky, já mám přerušenou školu, ani nemám dodělanou maturitu… :nevim:
Porodím v květnu, a v září nastupuju do školy do čtvrťáku, malýmu budou 3měsíce a taky to budu muset zvládnout :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
7.5.11 16:43

Ahojda, ja ted prave pisu clanek do skoly a mezitim jako odreagovavacku koukam na emimino :lol: Ted dodelavam doktorat a je to narocny, fakt se pokus co nejvic zvladnout behem tehotenstvi a tak do 8 mesicu prcka. Krome sestinedeli, coz je zahul, je ten prvni pul az trictvrte rok nejvic pohodovej tim, ze prcka pujcis na vozeni a mas klid a zaroven dite docela dost spi. Ted tu mam sestnactimesicniho draka, co nevydrzi minutu v klidu a to jsou teprve podminky ke studiu :mrgreen:
Drzim moc palecky, at to zvladnes :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
7.5.11 16:49

První dítě jsem rodila v necelých 22, odstudovala jsem s ní 2 semestry na VŠ (od jejich 2 měsíců), hlídání jsem žádné neměla, resp. pouze manžela.

Myslím, že moc mladá na dítě rozhodně nejsi, to jen tak vytváří dojem dnešní „kult“ třiceti a víceletých prvorodiček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
7.5.11 17:24

Ahojky, rodila jsem v půlce páťáku na VŠ, bylo mi měsíc 24 let. Bylo to náročné, ale nepřipouštěla jsem si, že bych školu neměla dodělat. Dodělala jsem ji, ale s dvouletým zpožděním. Dřív to nešlo. Nemáme hlídací babičky ani nikoho jiného, dítko věčně nemocné, náročná péče o ni, do toho jsem tehdy měla nervy v kýblu, stavěli jsme dům, manžel věčně na stavbě… A i tak se to zvládlo. Nebylo to lehké a jsem ráda, že mám to období za sebou, taky je mi líto dcery, která musela jít v době státnic na druhou kolej, protože na té první bylo učení, ale už je to za námi… Neboj, zvládneš to! Užívej si mateřství, je to strašně krásné a pro mě podstatnější než to, jak dopadne která zkouška a jestli to vlastně dotáhnu až do finiše… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
7.5.11 17:50

Holky jste úžasné! :huban: Hrozně moc děkuju! Každý příspěvek mi dodává velkou energii.
Když jsem to před 4 dny zjistila, měla jsem pocit, že se mi zbortil svět.. Chtěla jsem dítě nejdřív ve 30 a do té doby vydělat peníze a užívat si života.. 3 dny jsem brečela, ale pomalu se začínám zklidňovat.
S tou školou je to tak, že letos v červnu mám poslední zkouškové a od července do prosince bych měla být na půlroční praxi. Termín porodu je zatím stanoven na leden 2012 a v dubnu 2012 jsou státnice. Jedná se tedy o 3-4 měsíce s dítětem během kterých snad maminka vypomůže.. Ovšem zatím to ještě neví… :roll:
Annnie, přítel byl nadšen! :palec: Je to právník a je mu už 31 let, prý už se na to absolutně cítí! (no aspoň někdo.. 8-o )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
7.5.11 18:02

yasmine24, a Bůhví jestli by jsi ve 30ti letech byla ještě plodná :wink: Takže gratuluju a užívej si těhu jak nejvíce budeš moct :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.5.11 18:08

Yasmine24 - já to měla podobně, ještě po svatbě jsem prcka chtěla, až budem zajištění a tak… Pak ale u manžela vyšly blbě testy a ty hodnoty se mi proházely, když jsem si představila, že z minimální šance by se časem mohla stát žádná :nevim: A to jsme oba studovali, stejnej ročník… Nakonec to a těma problémama není tak horký, jak to vypadalo, ale stejně bych neměnila :mrgreen: Malej je jedna z nejlepších věcí, co mě kdy potkala a na druhý mimčo se taky těším, i když kvuli Kubovi mám občas trochu výčitky, že bude mít sourozence hodně brzo :roll: :nevim:
U vás je fajn, že přítel už je vystudovanej a asi i zajetej v práci, tak si užívej těhu :dance: :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
988
7.5.11 19:55

Ahoj ja otehotnela v 19 a malej se mi narodil uz ve 20. Skolu jsem prerusila mesic pred maturitou :D( mela jsem rizikove tehu). Ted dodelavam maturitu sice mam par N, ale snazim se to dodelat. otom chci zkusit jeste VS ale nevim, uz takhle mi amlej dava pekne zabrat. Bude mu 7 mesicu a uz temer leze :D.Jinak k tehu gratuluju a vubec se neboj da se to zvladnout :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
988
7.5.11 19:57
Aliik píše:
Ahojda, ja ted prave pisu clanek do skoly a mezitim jako odreagovavacku koukam na emimino :lol: Ted dodelavam doktorat a je to narocny, fakt se pokus co nejvic zvladnout behem tehotenstvi a tak do 8 mesicu prcka. Krome sestinedeli, coz je zahul, je ten prvni pul az trictvrte rok nejvic pohodovej tim, ze prcka pujcis na vozeni a mas klid a zaroven dite docela dost spi. Ted tu mam sestnactimesicniho draka, co nevydrzi minutu v klidu a to jsou teprve podminky ke studiu :mrgreen:
Drzim moc palecky, at to zvladnes :hug:

Tak to mame podobny :D ted me docela stve ze sem ten mesic jeste neprekousla, ale co skola se nejak dodela a za malyho sem stastna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
7.5.11 20:47

Otěhotněla jsem s mladším synem, než jsem nastoupila do prváku na VŠ. Staršímu klukovi byly tři roky. Nechala jsem věc koňovi a myslela, že až to nepůjde,tak školu přeruším. A za sebe musím říct, že nejlepší je opravdu nepřerušovat.
Z porodnice jsem šla den před zkouškovým a vše bylo v pohodě. A s malinkatým miminkem se učí ještě dobře. Chováš, dítko,který skoro pořád spí a učíš se. Starší už musíš zabavovat.
Nebo ti bude babička nebo přítel běhat s kočárkem kolem školy a vozit dítě jen na kojení.
Nepřerušuj, už se k tomu pak hůř vrací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
7.5.11 20:52

Yasmine, sice vlastní zkušenost nemám, ale vychází ti to časově celkem pěkně. Pokud bude těhu a první měsíce malého v pořádku tak se to zvládnout dá.
Moje spolužačka, také dělala jedny státnice už s mimčem, řešila to tak, že si při kojení četla otázky, když potřebovala malého uklidnit hlasem tak mu četla otázky atd. Státnice dělala v době, kdy bylo malému 3/4 roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.5.11 21:01
Aspera píše:
Yasmine, sice vlastní zkušenost nemám, ale vychází ti to časově celkem pěkně. Pokud bude těhu a první měsíce malého v pořádku tak se to zvládnout dá.
Moje spolužačka, také dělala jedny státnice už s mimčem, řešila to tak, že si při kojení četla otázky, když potřebovala malého uklidnit hlasem tak mu četla otázky atd. Státnice dělala v době, kdy bylo malému 3/4 roku.

tos mi připomněla, my jsme se u malýho střídali s manželem, občas ho hlídala manželova ségra (studuje práva :-D ), tak malýmu četla různý zákony a kdo ví co ještě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
7.5.11 21:47

Yasmine - dle toho co píšeš máš dobrýho a čestnýho chlapa, který tě miluje…hlady nejspíš neumřete a školu bys zřejmě ani odkládat nemusela - dalo by se to zvládnout i v řádném termínu…a kdybys náhodou musela odložit, tak by ti chybělo jen maličko…
tak se uvolni a začni si tu představu užívat… já jsem nidky nebyla moc maminkovský typ a nedovedla jsem si tom představit… a dneska můžu říct že mateřství je to nekrásnější co mě kdy potkalo a neměnila bych s ničím, nic nemá vyšší hodnotu - to ti řekne každý, co už má dítě :wink:

Bude to honička ale čekají Tě ty nejkrásnější chvíle v životě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1261
7.5.11 23:18

Yasmine: s tou praxí to nějak půjde, leckde se dá rozumně domluvit, ne třeba razítko za nic, ale aspoň tak nějak úměrně Tvému stavu… Pokud by byly problémy v těhu, tak snad by to šlo i nějak s potvrzením od dr. ve škole vyřídit… Na státnice se uč co nejdřív a opakuj, opakuj, ať Ti v hlavě něco zůstane, v těhu se dá učit docela dobře. Po porodu mi to nešlo. Měla jsem poporodní deprese několik týdnů (až měsíců), byla jsem strašně utahaná a nevyspalá, do toho hormony, pořád jsem bilancovala mezi pocity nezměrného štěstí a absolutní krize, pocitu vyhoření… Prostě po porodu je to trošku náročnější. Brala jsem si učení sice třeba s kočárkem do parku, ale absolutně mi to nelezlo do hlavy. Četla jsem a nevěděla co… Chtěla jsem mít školu hotovou, dokud je dcera malá, dokud neběhá, nemluví… Ale v mém případě to nešlo. Neměla jsem na to sílu, malé mimčo nebylo kam odložit, abych měla na učení klid… Takže dva roky zpoždění, ale mám to! Fakt nestresuj. Zvlášť když máš podporu ze strany přítele - to je moc prima! Nakonec - vzdělání je dnes sice poměrně důležitá záležitost, ale nestojí na tom svět ani štěstí… Věk pro početí i porod máš optimální, takže zahoď starosti za hlavu, sestav si plán, co a jak, pozjišťuj informace ve škole a užívej si to. Počkej, až mrně začne kopat, bude se v Tobě protahovat a převalovat… Je to fakr báječný pocit :-D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4498
8.5.11 17:09

Yasmine: tak to vypadá dobře, hlavně se už udrž „zklidněná“ já prvně otěhotněla a pak měla strašnou depku, protože se mi to najednou zdálo zbrklé rozhodnutí, uvědomila jsem si, že nemám v práci dodělané zkoušky, tudíš práci nejistou - no netrvalo ani týden a potratila jsem z toho prvotního šoku, že nám těhotenství vyšlo hned naprvní pokus… takže si jen užívej, podle posledního příspěvku to vůbec nevypadá špatně, jen to bylo klasicky neplánované, ale vše zvládnete - i školu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí