Dítěti hrozí propadnutí ve 2. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6381
24.1.24 20:45

@neumisa Je to vizitka rodičů, ale oni ji ničej život tím, že ji nepodporují ve vzdělání. A škola by mohla mít soucit a třeba té holčičce pomoc. Poradit i rodině.
My máme tak kvalitní školu, že když dítě nestíhá nebo má problém, tak hned zajistí podporu. Třeba můj syn má odpoledne 3× v týdnu individuální doučování od školy. (Bez extra poplatku) Hned jsem byla informovaná, doporučili mi tento postup. A dochází ke zlepšení. Dokonce mi poradili i sami, jak s ním mám já pracovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.1.24 20:48
@Veronikakkk píše:
Zdravím,chtěla bych poradit ohledně partnerovi dcery.
Chodí teď do druhé třídy a blíží se pololetí a zjistilo se, že jí hrozí propadnutí ze dvou předmětů, neskutečně se ve škole zhoršila a prý si s ní ani paní učitelka neví rady.
Přikláním se k možnosti, že je holčička zřejmě nevyrovnaná a asi i zanedbávaná svou maminkou, která se jí prý dostatečně nevěnuje a neustále není doma a dává jí na hlídání po rodině, kdo má čas. V padesáti má potřebu chodit furt někde po zábavách, nebo se schází s novým partnerem a na holku kašle.
I holčička si stěžovala na maminku, že má pocit, že ji nemá dost ráda a že si jí moc nevšímá.
Partnerovi jsem radila, aby si s bývalou promluvil, že tohle opravdu není v pořádku nebo aby s dítětem došli do poradny.
Co si o tom myslíte?
Je normální, aby dítě a ještě holčička ve druhé třídě propadalo?

Tvůj partner nemá Bakaláře nebo jiný školní server, kde vidí známky dcery? On se jí neptá, jak se jí daří ve škole?

Příspěvek upraven 24.01.24 v 20:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42858
24.1.24 20:49
@Dollorres píše:
@neumisa Je to vizitka rodičů, ale oni ji ničej život tím, že ji nepodporují ve vzdělání. A škola by mohla mít soucit a třeba té holčičce pomoc. Poradit i rodině.
My máme tak kvalitní školu, že když dítě nestíhá nebo má problém, tak hned zajistí podporu. Třeba můj syn má odpoledne 3× v týdnu individuální doučování od školy. (Bez extra poplatku) Hned jsem byla informovaná, doporučili mi tento postup. A dochází ke zlepšení. Dokonce mi poradili i sami, jak s ním mám já pracovat.

Jenže on je rozdíl ve škole, kde platíš školné ve výši ročního platu dělníka a ve spádové ZŠ. Tam jsou ty možnosti dost jinde. A tomu dítěti často prospěje si tu třídu zopakovat a potom stíhat, než být mimo od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
24.1.24 20:50

@Dollorres někteří rodiče o rady ze školy nestojí a naopak je záměrně bojkotují. Škola je pro ně stejně otravná instituce jako sociálka. :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.1.24 20:50
@Matt 02 píše: :mrgreen: A co pan otec, ten to zjistil na konci pololetí a proč se s holkou průběžně neučil? A když je ta exka tak špatná, tak se má starat o to víc. Co je to za otce, že neřeší své dítě? No dobrou partii sis vybrala, to ti řeknu :potlesk:Příspěvek upraven 24.01.24 v 18:38

Rodiče holčičky jsou rodiče roku. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
24.1.24 20:51

Ptat se na to jestli je normalni v 2.tride propadat je dost zvlastni. :roll: Zjistit na konci pololeti, ze dcera propada je ovsem taky dost zvlastni. Jako vzhledem k tomu kolik casu travi u matky a kolik u otce souhlasim s tim, ze vetsi podil vinny pada na matku, ale do prkenne podlahy co to je za tatu, ze to nechal zajit tak daleko…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
24.1.24 20:51
@topazio píše:

Ona i tady zakladatelka. Podivej se na jeji diskuze, vsechny o te „otravne“ holce. Mala to musi mit tezke.

• Citovat
  • Upravit
26335
24.1.24 20:52
@Dollorres píše:

za dítě je zodpovědný rodič. Pokud rodič nemá na vzdělávání potomka zájem, škola udělá svou práci, ale celý svět zachránit nemůže. Proč by se škola měla extra snažit, když na to rodič prdí? To radši pomůžu někde, kde uvidím zájem.

Znovu opakuju, že zhoršení prospěchu u druháka muselo být vidět už v říjnu a my fakt nevíme, jaká opatření navrhla škola rodičům a jak se k tomu rodiče postavili. Ale jelikož jsou překvapeni, že dítě propadá, tak asi moc se školou nespolupracovali. Máš snad dojem, že nespolupracující rodič pošle dítě na doučování?

Ale jasně, ono je strašně jednoduché říct, že škola je příšerná, když o tom vím kulové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.1.24 20:53
@Dollorres píše:

Ale ty chceš, co když oni nechtějí, nesnaží se, nespolupracují, co má potom ta škola dělat? Dát z lítosti čtyřku, když třeba například nespočítá počty do dvaceti a nepřečte slovo. To té holce nepomůže, protože se to bude nabalovat a bude ztracená celou školní docházku. Je pololetí, nepropadne, tak je to dobrá výstraha pro rodiče, že by s tím něco měli začít dělat, třeba je tohle konečně probere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
24.1.24 20:55
@Havlova píše:
Jenže on je rozdíl ve škole, kde platíš školné ve výši ročního platu dělníka a ve spádové ZŠ. Tam jsou ty možnosti dost jinde. A tomu dítěti často prospěje si tu třídu zopakovat a potom stíhat, než být mimo od začátku.

I ve veřejné ZŠ je standardní postup, že při zhoršení prospěchu žáka jsou rodiče informováni a společně se nastavuje plán pedagogické podpory, doporučí se rodičům požádat o širší slovní hodnocení, nebo se doporučuje vyšetření v poradně. To není jen výsada drahých soukromých škol. Ale v tomto příběhu těžko soudit jakoukoli školu, Bůh ví, kde je pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42858
24.1.24 20:56
@hanka.br. píše:
I ve veřejné ZŠ je standardní postup, že při zhoršení prospěchu žáka jsou rodiče informováni a společně se nastavuje plán pedagogické podpory, doporučí se rodičům požádat o širší slovní hodnocení, nebo se doporučuje vyšetření v poradně. To není jen výsada drahých soukromých škol. Ale v tomto příběhu těžko soudit jakoukoli školu, Bůh ví, kde je pravda.

Ale není standardem dávat dítěti po odpolednách extra doučování a další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.1.24 20:57
@ontarova.stara píše:
Ona i tady zakladatelka. Podivej se na jeji diskuze, vsechny o te „otravne“ holce. Mala to musi mit tezke.

Podívám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7296
24.1.24 20:58
@topazio píše:

No a ta krasavice otce, ta tomu ještě nasazuje korunu, holku bere jako otravnou mouchu, co jí kazí idylku :poblion:. Se ani není čemu divit, že propadá, chudák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30422
24.1.24 20:59
@Havlova píše:
Ale není standardem dávat dítěti po odpolednách extra doučování a další.

No - jak kde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
24.1.24 20:59
@Matt 02 píše:
No a ta krasavice otce, ta tomu ještě nasazuje korunu, holku bere jako otravnou mouchu, co jí kazí idylku :poblion:. Se ani není čemu divit, že propadá, chudák.

Podívala jsem se na její diskuze. Chudák holčička. Nikde ji nechtějí, nikdo se jí nevěnuje. Smutné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí