Dítěti hrozí propadnutí ve 2. třídě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5757
25.1.24 11:10
@matkabagristy píše:
ano, a i kdyz rodic dite na doucko posle, nic to dite nedonuti ten prideleny cas stravit praci.

Jak dite nic nedonuti travit ten cas praci? Proboha? Ona neni ucitelka zajistit, aby druhak v hodine pracoval, tak co dela ve skole??? Ale rodic, ktery na to nema tu desne narocnou a tezkou VS ten to teda doma ma zvladnout a je jeho chyba, ze nezvladne… ano, kdyz budete psat o pubertakovi, ale deti v prvbi druhe tride… ach boze jak ma pak spolecnost vypadat:)

Příspěvek upraven 25.01.24 v 15:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.1.24 11:42
@Aglája75 píše:
Jak dite nic nedonuti travit ten cas praci? Proboha? Ona neni ucitelka zajistit, aby druhak v hodine pracoval, tak co dela ve skole??? Ale rodic, ktery na to nema tu desne narocnou a tezkou VS ten to teda doma ma zvladnout a je jeho chyba, ze nezvladne… ano, kdyz budete psat o pubertakovy, ale deti v prvbi druhe tride… ach boze jak ma pak spolecnost vypadat:)

takze mam pro tebe prekvapeni, nektere deti ve skole nepracuji. Ucitel neni drab, nedrzi diteti pistoli u hlavy. Tvoje predstavy o skolstvi jsou srandovni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
25.1.24 11:47
@matkabagristy píše:
takze mam pro tebe prekvapeni, nektere deti ve skole nepracuji. Ucitel neni drab, nedrzi diteti pistoli u hlavy. Tvoje predstavy o skolstvi jsou srandovni

Jojo, uz jen jeji přesvědčení, ze by si vyresila, ze zdrzuje deti ve skole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
25.1.24 11:48
@Aglája75 píše:
Jak dite nic nedonuti travit ten cas praci? Proboha? Ona neni ucitelka zajistit, aby druhak v hodine pracoval, tak co dela ve skole??? Ale rodic, ktery na to nema tu desne narocnou a tezkou VS ten to teda doma ma zvladnout a je jeho chyba, ze nezvladne… ano, kdyz budete psat o pubertakovy, ale deti v prvbi druhe tride… ach boze jak ma pak spolecnost vypadat:)

Ono je to těžké. Nevíme jestli holčička trpí jen rozpadem rodiny, nevlídná žárlivá macecha Verunka tomu taky zrovna nepomáhá, nebo holt holčička nemá shůry dáno. Mám jedno dítě s LMR a vývojovou dysfázií, dnes už tedy dospělé, takže sakra vím o čem píšu. Kdyby nevyrůstalo v naší rodině, kdy jsme spolupracovali s PPP, se školou nadstandardně a já s ním navíc proseděla spoustu hodin doma při přípravě do školy, skončilo by hodně špatně. Ten učitel ve škole může dělat jen to co může. Nemůže se nadstandardně věnovat jednomu dítěti na úkor ostatních. To je zkrátka nereálné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
25.1.24 13:51
@matkabagristy píše:
ano, a i kdyz rodic dite na doucko posle, nic to dite nedonuti ten prideleny cas stravit praci.

Já mám s tím školním doučkem nejlepší zkušenost. Má to teda 1 na 1. Ale daná učitelka expertka na poruchy učení a funguje nám to daleko lépe než mnou placené doučka. Přestože má ADD a trpí denním sněním, tak tu pozornost s ní drží. A dokonce i metody, co mi poradila fungují i doma. To zažívám poprvé. Do té doby doma křik, pláč a vztek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42859
25.1.24 13:57
@Dollorres píše:
Já mám s tím školním doučkem nejlepší zkušenost. Má to teda 1 na 1. Ale daná učitelka expertka na poruchy učení a funguje nám to daleko lépe než mnou placené doučka. Přestože má ADD a trpí denním sněním, tak tu pozornost s ní drží. A dokonce i metody, co mi poradila fungují i doma. To zažívám poprvé. Do té doby doma křik, pláč a vztek.

Ale tohle je opravdu něco jiného. To běžné školní doučování není - tam je skupinka a děti různých úrovní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66852
25.1.24 14:44
@Dollorres píše:
Já mám s tím školním doučkem nejlepší zkušenost. Má to teda 1 na 1. Ale daná učitelka expertka na poruchy učení a funguje nám to daleko lépe než mnou placené doučka. Přestože má ADD a trpí denním sněním, tak tu pozornost s ní drží. A dokonce i metody, co mi poradila fungují i doma. To zažívám poprvé. Do té doby doma křik, pláč a vztek.

taky pravidelne doucuju. Ma to smysl s detmi, ktere chteji. Ty se posouvaji. Pokud mi tam prijde nekdo s tim, ze ho k tomu doma donutili, ale on to ma na haku, s cistym svedomim venuji sve usili ostatnim.
Nejsou to deti pro specialniho pedagoga, ten u nas provadi intervence detem, kterym je doporucila poradna

Příspěvek upraven 25.01.24 v 14:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
25.1.24 14:44

Chudák dítě. Otec, který na ni kašle, macecha, která ji nesnáší, matka, která se možná nestará.
Jinak k tomu, že holčička ve 2. třídě v pololetí propadá.. nenapadlo někoho, kohokoliv, vzít malou do PPP? Protože ona může mít problémy. Různá dys-, ADHD, vývojovou dysfázii atd. Od toho ti odborníci tam jsou, aby zjistili, zda dítě má něco z toho a následně doporučili škole i rodině, jak s takovým dítětem pracovat.
Pětku v pololetí 2. třídy normální nejsou. Jedna věc je, že není normální, aby učitelka ve 2. třídě sázela pětky, to je komunistický přežitek a Líný učitel by si na ní smlsl, možná vyhořelá rašple, která neví, jak jinak si získat autoritu (občas ty případy jsou vážně na pěst mezi oči), druhá věc je, že to dítě může mít opravdu problémy a prostě potřebuje odbornější pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8881
25.1.24 16:20

@Sunlight515 vzít do PPP musí rodiče. Škola může dát stokrát podněty doporučení…ale dojít tam musí rodiče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
25.1.24 16:31
@neumisa píše:
proč příšerná škola? Protože na to to dítě nemá? Nebo proto, že na dítě rodiče pečou? Nebo proč z toho viníš školu?Že je na tom dítě blbě, muselo být rodičům známo minimálně od čtvrtletí, ono to propadnutí není jen tak. Škola má za povinnost rodiče informovat o zhoršeném prospěchu dostatečně včas, takže to fakt nezjistili teď po uzavření známek.

Hele, u nas ve skole treba skoro vsechny ucitelky poskytuji pomalejsim detem behem prvniho stupne doucovani. I skola muze zjevne aspon trochu pomoci, kdyz vidi, ze to doma z nejakeho duvodu nefunguje. Propadlych deti ale znam vice, u dcery divcina hned v prvni tride, kamaradka deti opakovala druhou (tam to bylo trochu i o nezvladnuti on-line vyuky, to bylo za covidu) a u syna ted jeden spoluzak nepostoupil do ctvrte, opakuje treti.

Byt rodicem prvostupnoveho ditete, ktery nevi, jak na tom dite je - to neni dobra vizitka pro toho rodice, probudit se v pololeti. Jenomze s nekterymi rodici neporidis nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39415
25.1.24 16:39
@ontarova.stara píše:
Ona i tady zakladatelka. Podivej se na jeji diskuze, vsechny o te „otravne“ holce. Mala to musi mit tezke.

Jestli ona se taky nezhorsila prave kvuli macese. Laska z ni uplne cisi, otec vypada na Otce roku. :roll: Mit tohle za zady, byla bych ve stresu taky a tohle všechno ma na psychiku, soustředění vliv. Je mi toho ditka lito.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
39415
25.1.24 16:46
@ludmilaadamkova píše:
Spatne. Je to naprosto stejná chyba otce protože se. A ní vykašlal. Proč třeba nemá střídačku vždyť dle tvých popisu na něm celej víkend visela… Nebo alespoň rozšířenou péči. Zvlášť když matka na ni prdí a chodi dle tvého po hospodách. Nese na tom naprosto stejnou vinu. Neli větší neb se jí vypařil ze života.

Myslim, ze na tom, ze nemaji stridavku, bude mit z casti podil i tady zakladatelka.

@Veronikakkk píše:
Taky si myslím :think:

Rodinou tady ale vsichni mysli oba rodice. I otce. Opakuji, i otce. :jazyk:

A je jedno, jak casto se s ditetem vida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
220
25.1.24 17:24
@Sunlight515 píše:
Chudák dítě. Otec, který na ni kašle, macecha, která ji nesnáší, matka, která se možná nestará.
Jinak k tomu, že holčička ve 2. třídě v pololetí propadá.. nenapadlo někoho, kohokoliv, vzít malou do PPP? Protože ona může mít problémy. Různá dys-, ADHD, vývojovou dysfázii atd. Od toho ti odborníci tam jsou, aby zjistili, zda dítě má něco z toho a následně doporučili škole i rodině, jak s takovým dítětem pracovat.
Pětku v pololetí 2. třídy normální nejsou. Jedna věc je, že není normální, aby učitelka ve 2. třídě sázela pětky, to je komunistický přežitek a Líný učitel by si na ní smlsl, možná vyhořelá rašple, která neví, jak jinak si získat autoritu (občas ty případy jsou vážně na pěst mezi oči), druhá věc je, že to dítě může mít opravdu problémy a prostě potřebuje odbornější pomoc.

Zajímavé, jak mě někdo může hodnotit jako nesnášející macechu :roll:
To bych se asi nesnažila tomu dítěti pomoct a neptala bych se tu na rady.
Ať je to dítě jaké je, ale nemusí snad dopadnout špatně.
A právě proto, že rodiče to neřeší, což moc nechápu, tak se aspoň snažím najít řešení a poradit. Jestli to můj partner pak využije, to už je na něm, ale není mi to lhostejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1263
25.1.24 17:52

Ale ženy no tak. To má co jako znamenat? Člověk tu založí diskuzi, kde máte nadávat na nechopnou ex, blbou dceru a vychvalovat otce, že si vzpomněl že dcera existuje? Místo toho tady nadavate na chudáka tatínka. Jak on k tomu jako přijde? :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
25.1.24 17:56

@Veronikakkk a tobě nevadí, že tvůj chlap na holku kašle? Je to jeho dítě, má být na prvním místě. Chceš s ním mít dítě? Protože já bych takového chlapa nesnesla. Když se rozejdete, bude pak to vaše dítě vídat 4× v měsíci a jinak mu bude putna, co se s ním děje. Mě je té holčičky líto. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí