Divné chování u 4 leté
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@stock píše:
Nojo, ale od koho by se měla dockat vdĕku?
Tak minimálně ta matka by jí měla nohy líbat. Tohle je fakt naprosto mimořádné, co pro ni zakladatelka dělá, a šetří jí to tisíce měsíčně, pokud by v tom rozsahu měla platit soukromou školku nebo chůvu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonmi píše:
Tak když seš matka toho dítěte, tak seš holt „povinná“ to dítě milovat a věnovat se mu a rozvíjet ho, co to jde.
Ale zakladatelka matka toho dítěte není. Je „jen“ hlídačka, a ještě to asi dělá zadarmo.
Takže fakt nemá povinnost se na cizí těžce rozmachané děcko „napojovat“ a ve volném čase ještě načítat mraky literatury a absolvovat webináře nevýchovy nebo co všechno jí to tady jiné uživatelky radily.Obecně mi přijde, že jsou tady mnohé příspěvky k zakladatelce velmi neuznalé. Emimino je plné diskuzí, kde třeba vlastní babičky odmítají děti pohlídat byť jen na pár hodin v situacích, kdy to matka fakt akutně a výjimečně potřebuje. A půl mimina k tomu moudře přitakává, jak je to v pořádku, protože prarodiče přece nemají povinnost hlídat dětem jejich děti.
A tady zakladatelka, která je teda dosti vzdálená příbuzná, hlídá ze své vůle a zřejmě zdarma 3! dny! v týdnu! cizí nevychované dítě a vděku se tedy zjevně nedočká.
Neměli byste spíš všechny ty výchovné rady a tipy směřovat spíš na rodiče toho dítěte? Neměli by si ho poněkud zcivilizovat předtím, než ho hod někomu jinému na krk v takovémto rozsahu?
Osobně si myslím, že s dítětem s takovýmto chováním by dost možná měla problém i profesionální placená hlídačka.
Kdo hlida děti pro vděk…tak by vůbec neměl hlídat děti…
..vdeku se nedockas… mě vůbec nepřijde že by se zakladatelka na to dítě nějak napojila, snažila se pochopit pocity, situaci, hru na pejska… ale to je hlavně její zrcadlo… pokud ji to vadí tak ať prostě nehlida, řekne to mamince a tečka.. já jako máma bych si třeba někoho zaplatila, anebo vyřešila školku raději než aby hlídal někdo z rodiny, Komu moje dítě evidentně dost vadí, považuje ho za psychopata a pomlouva jej na netu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonmi píše:
Tak minimálně ta matka by jí měla nohy líbat. Tohle je fakt naprosto mimořádné, co pro ni zakladatelka dělá, a šetří jí to tisíce měsíčně, pokud by v tom rozsahu měla platit soukromou školku nebo chůvu.
A Ty víš, že jí ta matka není vdecna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelka se tu zjevně netěší příliš oblibě… ![]()
Když se zaměřím čistě na zadání příspěvku, tak na rovinu, mně holčiččino chování normální nepřijde, jednak protože je ho trochu víc než je standardní, druhák protože nerespektuje, kdy končí hra a kdy je třeba dělat věci vážně.
Napadlo mě, že možná právě proto, že je nestandardní (nechci být špatný prorok, ale může to značit nějakou poruchu) a nevychovaná, nemůže do školky chodit pořád, protože ji tam učitelky nesnesou.
Já jsem tady na emiminu za Herodese
, takové dítě bych nehlídala, neměla bych na to kapacitu ani fyzickou, ani mentální. Zažila jsem už docela hodně malých dětí, ale něco takového fakt ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jahodova.limonada jediné,co mohu k tomuto blábolu říct, je.. nekoukej tolik na americké seriály. O žádném autismus jsem opravdu nemluvila, ty máš zřejmě stejně bujnou fantazii, jako ti čtyřletí🤷🏼♀️
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonmi děkuji Ti za uznání. Ja samozřejmě vím, že nikoho hlídat nemusím..ale nikdy neruším slovo, nikdy! Jsem tak vychovaná. Sestrence jsem nabídla peníze, ty bohužel nepřijala, tak hlídám😉
Nicméně, je neskutečné, co si tady některé ženy dovolí, jsou tak vulgární, jak někde na pavlači… nechápu 😔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Capelucia protože jsem to slíbila? Protože je její matka v těžké situaci? Co je to tady s vámi? Na jednu stranu je tady štípnutí povazovano za lámání kostí, ale vyprdnout se na kamarádku v tísni, která je navíc rodinou, je ok?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hecate v pohodě, jsou tady normální věcné ženy a pak pár, které je, ale nejvíce slyšet… mám z Veru stejné pocity, jako ty.. prostě cítím, že je něco jinak, špatně 😔
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoffma no, tak to je problém, protože už to, že takhle to dítě vidíš, mu bude ubližovat a nejspíš jenom prohlubovat špatné chování vůči tobě
. Já bych taky nedala mé dítě hlídat někomu, kde to zjevně nefunguje, ale nejsem v těžké situaci. Když máma nemá na vybranou, je to fakt problém. Je moc hezký, že kamarádce takhle pomáháš. Ale ví ona vůbec, že se s dítětem nemáte rády? Co na to říká ona? Nebudou tyhle problémy taky reakcí na těžkou situaci mámy? Tohle štípáním opravdu nevyřešíš, jenom v holčičce vypěstuješ ještě větší agresi…
- Citovat
- Upravit
@Capelucia samozřejmě že jsem to její matce řekla, řekla mi ať jí dám na zadek. A Verunka mě spíš ráda má..když přijdu, obejme mě, dá mi pusinku, vše je v klidu.Do chvíle, než se jí řekne, že cokoliv nesmí, nebo má udělat. A k ostatním dětem je opravdu agresivní, panovačná, ale ne takovým tím srandovním způsobem..asi by si jí musela vidět. A k tomu štípání, sice už to píšu asi po páté, ale já jí za čtvrt roku štípla 2×… rozhodně si nemyslím, že bych v ní podporovala agresivní chování. Ina mi třeba řekla, když praštila jednoho prcka u houpačky a já jí vysvětlovala, že to bolí a že se to nedělá..hm, ale mě to nebolí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoffma a zkusilas něco, co bude vadit jí? Třeba ji z toho hřiště vždy bez pardonu okamžitě vzít, když udělá něco takového?
- Citovat
- Upravit
@Hoffma píše:
@jahodova.limonada jediné,co mohu k tomuto blábolu říct, je.. nekoukej tolik na americké seriály. O žádném autismus jsem opravdu nemluvila, ty máš zřejmě stejně bujnou fantazii, jako ti čtyřletí🤷🏼♀️
Dostala jsi konstruktivní rady nejen ode mě a pokud někdo nesouhlasí s tvým „je psychopat“, tak se urazíš? Btw na žádné seriály nekoukám a dítěti tv nepouštím, ty jsi tu psala o malé a TV. Špatně navíc asi chápeš psaný text. Jestli hlídání probíhá stylem lízátka, televize, uraženost, že tě neposlechne na slovo a hned, tak je problém u tebe. Stesky, že neslyší na své jméno a je v jiném světě. Takže když máš ten dojem, proč už jsi nenavrhla matce PPP? Proč se matka minimálně neporadí s pediatričkou? Pokud jsi tak uvědomělá příbuzná, tak to prober s matkou a né tady dokola. Místo toho tu furt obhajuješ štípání a jiné nesmyly. Asi chceš slyšet, že jsi dokonalá hlídačka a dítě je „rozbité“. Ano, může to tak být, ale spíš to tak nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hecate píše:
Zakladatelka se tu zjevně netěší příliš oblibě…
Když se zaměřím čistě na zadání příspěvku, tak na rovinu, mně holčiččino chování normální nepřijde, jednak protože je ho trochu víc než je standardní, druhák protože nerespektuje, kdy končí hra a kdy je třeba dělat věci vážně.
Napadlo mě, že možná právě proto, že je nestandardní (nechci být špatný prorok, ale může to značit nějakou poruchu) a nevychovaná, nemůže do školky chodit pořád, protože ji tam učitelky nesnesou.
Já jsem tady na emiminu za Herodese, takové dítě bych nehlídala, neměla bych na to kapacitu ani fyzickou, ani mentální. Zažila jsem už docela hodně malých dětí, ale něco takového fakt ne.
Bylo řečeno že chodí do soukromé a na 5 dní v týdnu nemá matka peníze
- Citovat
- Upravit
@ludmilaadamkova píše:
Bylo řečeno že chodí do soukromé a na 5 dní v týdnu nemá matka peníze
Aha takhle… to mi nějak uteklo.
Nabízí se otázka, proč teda matka nevyužívá státní školku, když na soukromou nemá (není divu) ![]()
Každopádně nic to nemění na tom, že dítě je nevychované. A nevychované dítě se blbě hlídá, je celkem jedno, jestli hlídačem je soukromá osoba nebo instituce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit