Divné chování u 4 leté
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tak, mluvila jsem s matkou Verunky. A jsem překvapená a smutná..sama mi řekla, že to ví a že se dějí i horší věci, ale to tady psát nebudu, nezlobte se. Souhlasila že by se to mělo řešit, ale bojí se, aby na dceru nebylo pohlíženo, jako na blázna 🤦🏼♀️ plus strach z financí..mám strašně dobrý pocit, že jsem to nenechala být i když ten rozhovor byl dost bolestný. Zitra zkusíme Veru objednat na prohlídku. Dekuji všem za rady!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoffma píše:
Tak, mluvila jsem s matkou Verunky. A jsem překvapená a smutná..sama mi řekla, že to ví a že se dějí i horší věci, ale to tady psát nebudu, nezlobte se. Souhlasila že by se to mělo řešit, ale bojí se, aby na dceru nebylo pohlíženo, jako na blázna 🤦🏼♀️ plus strach z financí..mám strašně dobrý pocit, že jsem to nenechala být i když ten rozhovor byl dost bolestný. Zitra zkusíme Veru objednat na prohlídku. Dekuji všem za rady!
Doufam, ze Veru je vymyslene jmeno jen pro tuhle diskuzi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ludmilaadamkova píše:
@Hlaholice ok. Tak má zakladatelka pravdu a holka je jasnej psychopat.
Ale z toho, co jsem napsala, přece nelze vyvozovat, že si myslím, že je holka jasnej psychopat.
Nemám vzdělání na to, abych poznala, zda někdo je nebo není psychopat. A i kdybych ho měla, tak bych si určitě nedovolila takhle z diskuse určit, zda je nebo není holčička psychopat. Navíc doma nemám věšteckou kouli na to, abych věděla, co si vůbec zakladatelka pod pojmem psychopat představuje, termín psychopatie lze totiž použít ve více významech od sociopatie, přes poruchy osobnosti až po poruchu chování nebo obecně duševní poruchu. O variabilitě toho, co si pod tím dokáží běžně lidé představit ani nemluvě.
Jsem si ale jistá tím, že se dost blbě popisuje, co na dítěti zaráží. A že kolikrát člověk dokáže vnímat, že je něco špatně, aniž by vůbec on sám tušil, co ho k tomu nejvíc vede. A taky tím, že existuje spousta poruch, které lidé běžně neznají. A které nejsou na první pohled úplně zřejmé. A naprosto jistá jsem si tím, že není nic špatného vzít dítě k psychologovi. A tím, že k němu může člověk jít klidně i s tím, že si „jen“ neví rady s výchovou nebo s tím, že dítě „jen“ nemůže zpracovat rozvod rodičů a že na něj má maminka málo času. I s tímhle může psycholog pomoci, vlastně asi i možná víc než s nějakou tou vyloženě psychopatologií. Takže absolutně nechápu, proč tady ta možnost navštívit psychologa spoustu lidí tak rozhodila.
A navíc chápu i zakladatelku, že ji i napadlo, zda je s holčičkou opravdu vše v pořádku. Moje děti taky „zlobí“, také se dokážou zabrat pořádně do hry. Jedno z dětí je také takový vzteklounek. Ale opravdu se mi běžně nestává, že by s dětmi byl až takový problém se na něčem dohodnout. Nebo že by někomu ublížily a bylo by jim to jedno. A to syn měl docela dlouhé kousací období, ale jemu samotnému to bylo líto, že někomu ublížil a snažil se to nějak napravit, když se uklidnil. Kolikrát kvůli tomu i brečel. Snažil se učit řešit ty situace jinak. Kdyby někomu pravidelně ubližoval a bylo mu to jedno (nebo z toho měl dokonce radost) taky bych přemýšlela nad možností, zda za tím není něco víc než jen vzteklejší povaha.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Všechny problémy dětí začínají u rodičů
malé nejspíš opravdu chybí hranice, rodina a určitě bych doporučila nějakého rodinného interventa dokud se dá ještě s holčičkou pracovat. Čím bude starší, tím to bude horší. Tohle, ale musí řešit máma/táta prioritně spolu s ni. Už se vola po dětském psychologovi, ale problém je v rodičích. Kde je táta? Proč se nestará víc? Proč nedá více penez, aby máma nemusela mít dvě práce? Nemůže si maminka najít lépe placenou práci? Dovzdelat se?
Je dobré se zastavit a zamyslet se “jake chci, aby moje dítě bylo ve 20 letech?” Holcicka je zatím na přímé cestě směrem k městečku “drogy, sex, nefungující partnerské vztahy a rnr”. ![]()
Co se hraní na pejska tyče tak je to normální. To ze někoho příští, znamená jen to, ze nikdo ji neukazal jiný způsob vyjádření toho, když se mi něco nelibi’. Děla to automaticky a přirozeně. Je potřeba ji naučit jak to jde dělat jinak.
Pokud chci něco naučit dítě neříkám mu co nemá dělat, ale ukazuju mu JAK to má udělat správně. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tarena píše:
Doufam, ze Veru je vymyslene jmeno jen pro tuhle diskuzi.
„Dospělá studovaná žena“ má jistě tyto detaily předem promyšlené ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoffma píše:
No jistě.
Za celou dobu jsi neuvedla nic, co by nebylo pro děti v tomhle věku typické. Navíc máš empatie co by se za nehet vešlo, štípeš malé dítě, stěžuješ si na chování které je věku děcka přiměřené, za všechno vždycky může někdo jiný (ty jsi naprosto svatá ačkoliv dítě ponižuješ), příspěvky modifikuješ podle toho, jak se ti to zrovna hodí… nevím, jestli to dítě má nějakou diagnózu, ale ty jí máš celkem jistě. U dětí nemáš co dělat. Aspoň, že nemáš vlastní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bože můj to dítě se chová a učí jen od svého okolí, přestaňte tu holku trápit a promluvte si s ní. Pes se zavře do klece a šmitec.
A s tím štípáním to jen zhoršuješ. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smečka.blech pokud máš děti, které jsou agresivní, nevychované a necitelné, chápu, že ti to může přijít normální. A budu s Tebou soucítit. A pokud si jen zlá a zapskla, tak také..Nikdy bych si nedovolila jiné ženě napsat „aspoň, že nemá děti“..to velmi vypovídá o tvém charakteru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hoffma píše:
@smečka.blech pokud máš děti, které jsou agresivní, nevychované a necitelné, chápu, že ti to může přijít normální. A budu s Tebou soucítit. A pokud si jen zlá a zapskla, tak také..Nikdy bych si nedovolila jiné ženě napsat „aspoň, že nemá děti“..to velmi vypovídá o tvém charakteru.
Jestliže dítě ponižuješ, tak se nediv, že je následně agresivní a nevychované. Snažíš se mu nalepit diagnózu, abys tím mohla ospravedlnit svoje otřesné chování k němu. Máš plnou h*bu péče a starostí, ale ve skutečnosti tě obtěžujou její základní a přirozené potřeby.
Přesně toto chování je modus operandi psychopatů. A ano, dítě si nepořizuj. Zničila bys ho.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smečka.blech píše:
No jistě.Za celou dobu jsi neuvedla nic, co by nebylo pro děti v tomhle věku typické. Navíc máš empatie co by se za nehet vešlo, štípeš malé dítě, stěžuješ si na chování které je věku děcka přiměřené, za všechno vždycky může někdo jiný (ty jsi naprosto svatá ačkoliv dítě ponižuješ), příspěvky modifikuješ podle toho, jak se ti to zrovna hodí… nevím, jestli to dítě má nějakou diagnózu, ale ty jí máš celkem jistě. U dětí nemáš co dělat. Aspoň, že nemáš vlastní.
Jsou chvíle, kdy mě fakt mrzí, že na emiminu nejdou kromě těch srdíček dávat i nějací mračouni. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonmi píše:
Jsou chvíle, kdy mě fakt mrzí, že na emiminu nejdou kromě těch srdíček dávat i nějací mračouni.
V pohodě. Ty narozdíl od zakladatelky nic nepředstíráš ![]()
A ona se poučí. Štípání malého děcka sice považuje za normální, ale potom, co jí tady někteří odsoudili, to příště už nezmíní. Na lep jí tu pak sedne víc lidí
Příspěvek upraven 20.10.22 v 22:07
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sonmi on by se nějaký mracoun tohoto typu lidí, stejně nijak nedotkl.Mam velkou radost, že jsem udělala správnou věc! A myslím, že když sama matka uznala, že je dcera jiná a potřebuje pomoc, není k tomu, už co říci ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smečka.blech jsi vulgární a hrubá. To je pod mou úroveň. Preji Ti hezký den.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit