Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
ahoj delfinek,
co je to za test? budem na teba mysliet, aby to moc nebolelo!!
manzel na tom teste nic nevidel, lebo tam evidentne ozaj nic nebolo - ani nie dva dni na to som to totiz dostala, takze som si tu ciarku asi len vysnivala ![]()
buduci tyzden letime na kretu, velmi sa tesim, bude to nasa prva dovolenka pri mori v trojici, snad vsetko dobre dopadne, mam uz pomaly cestovnu horucku ![]()
angie
Ahoj Angelino,
tak to je mi líto, myslela jsem, že jsi to nedostala..
Myslím, že říkal, že ten test se jmenuje hysterografie, nebo něco takového..už mi něco podobného dělali, když zjištovali průchodnost vejcovodů, ale tentokrát to je jenom na to aby zjistil jaká je moje děloha..
Na Krétě to bude určitě super! Hlavně se moc nespal, bude to tam určitě pěkně žhnout! A potápíš se ráda?
Já to zbožnuju, odtud ta moje přezdívka
..
Ahojky, a pořádně se odreaguj!
ahoj delfinek,
potapam sa strasne rada, z egypta mame plny album podmorskych fotiek. sice len tak amatersky, ale na veceru sme vzdy chodievali s este otlacenymi potapacskymi okuliarmi na cele
ale teraz toho asi vela nenapotapame, mozno este manzel, ale ja som mama zavislak, maleho z oci nespustim ![]()
ten test neznie prijemne, ale aspon budes vediet na com si a je to zase jeden krocik blizsie k mimi
drz sa!
angie
Ahoj holky, chtěla jsem se pochlubit svým „posunem“ ve vnímání snažení. V neděli jsem potkala mojí paní gyndařku a protože jsme obě měly náladu na povídání, tak jsme si sedly a řešily kde co. No a nakonec i to naše snažení. Tak mě mile překvapilo její hodnocení, jak moc je v tom psychika, že v podstatě skutečně neplodný jsou setiny promile holek, ale že spousta z těch věcí, který skutečně brání otěhotnění jsou většinou řešitelný tím, že se to zkouší hodně dlouho, ale že to dneska nejde, protože dítka se většinou odsunujou na věk, kdy už páry dost trvají na tom, že teď hned a ne čekat třeba 5 nebo 8 let. No a pak se tomu napomáhá a řeší se to jinak a jak je to nápor na psychiku. Takže mě dost zvyklala a jsem teď v rozpoložení, že bych to nechala na přírodě dýl, než jak jsme si původně plánovaly. Ale uvidím, třeba změknu ![]()
Ale rozhodně to neberte jako negativní odsuzování všech vyšetření a IUI a IVF a tak, jen jsem se chtěla podělit o další názor a chápu, že v některých případech čekání nedává smysl. Jen vím, že v některých CARech právě řeší i to, že fyzicky je vše OK, ale hapruje psychika a tak ty zablokované maminy řeší takto. Pokud to vyjde a je miminko, je to super, samozřejmě.
Ahoj holky, mam před sebou druhé ivf, mám zamražená embria, nevíte, jak se v takovém případě postupuje? Budu si zase muset píchat injekce? Díky PS: už zase se bojím, je to normální?
Ahoj Holky,
Angelino, tak to je super! Podmorske fotky, to jsem nikdy nezkousela!
Ja plavala s monoploutvi, a tak to s sebou vzdycky tahnu k mori, je to jedine, cemu trosku rozumim, a je to strasne super..taky jsem schopna u moře strávit týdny, a i tak mi to strašně uteče, zatímco zbytek rodiny se nudí…:(
Jinak Karolino,
já myslím, že to budeš muset zase brát..já mám teda zkušenosti jen s IUI, ale pokaždé jsem měla strach..a tedkom máme jít na první IVF, až v září, ale už mám strach jenom z těch nepříjemných vyšetření, co mě čekají..pokud se bojíš, tak možná patříš mezí bojácné lidi, já jsem na tom podobně…
Jenom rutina to dokáže otupit, ale v tvém případě doufám, že to rutina nebude, aže podruhé otěhotníš!!!!
holky, jsem strašně unavená, musím ještě trošku pouklízet, a pak už spát…mějte seeeee!!!!!
Delfínek
Ahoj delfínku, díky za úodúoru. Bojim se moc…ale tajně doufám. už jenom to, že se budu objednávat mě straší Karolina
Ahojky snažilky, tak mám zasebou 3 IUI, ale mám z toho smíšený pocity. Tentokrát to bolelo, a tak nevím. Nechci si připustit, že se to zrovna teď povede, ale pořád hrozně doufám. Nejhorší je pro mě to čekání na tu potvoru! Jenže i při těch dvou vůbec nedorazila. A přesto jsem těhu nebyla. Takže to že to nedostanu neznamená, že mám vyhráno. ![]()
Ahojky, bolest v podbřišku a bolest prsou je příznakem i těhotenství, taky jsem to tak měla pa
Ahoj holky!
Blanko, vydrž ještě, třeba to vyšlo! Však už jedno dítě máš, tak to znamená, že máš větší šance než např já, které to nevyšlo ani pětkrát, a navíc žádné dítě nemám…
Boože, tak si říkám, že je to se mnou fakt naprd.. ![]()
Maufko, přeju ti, aby ti to uteklo, a aby jsi nad tím moc nepřemýšlela, i když vím, že je to moc těžké…čím víc se blíží k menstruaci tím hůř..mě pomohlo, když jsme dělali něco pěkného..myslím, že i Blanka si to tak naplánovala s tím výletem..i když třetí, to je velká šance…prý to někdy vyjde i na pošesté, ale to fakt doufám, že nebudeš muset absolvovat!
Blanko, neboj určitě jsem jen ojedinělý případ. Asi musím mít něco extra
Tvoje bolesti můžou být i příznakem těhu. Nepřestávěj věřit! Dokud ti to nepotvrdí tak máš pořád naději!
Delfínku, děkuju snad to půjde nemyslet na to. Doktor mi říkal, že u nich dělali nedávno nějaký průzkum a z toho vyšlo, že nejvíc se zadařilo na 3 pokus. Ale spousta má zasebou víc pokusů a nic. Ty jich máš kolik?
Cau Blanko,
já vím, že je to moc těžké, můj muž to taky nedával najevo, ale u té poslední už byl opravdu neštastný..ten můj mi chtěl být oporou, tak se pořád snažil chovat normálně, ale ke konci jsme to už nezvládali..vznikaly i hádky, jsem ráda, že je zase vše v normálu…říkám si, tolik jsme toho podstoupili, a úplně na nic..
Já pořád doufám, že to nedostaneš! Držím palce!
Maufko, já taky hodně věřila na ten třetí pokus…no, byli jsme na tom pětkrát, opravdu už jsem toho měla plné zuby, takže po šesté jsme odmítli..doktor moc nenamítal, i když pořád říkal, že to někdy vyjde i po šesté..jenže já už tomu nevěřila..nevíme, kde je u nás problém,a doktor to neví taky..
Pokud budeš v pohodě, tak to určitě vyjde…vyjde to vždycky pohodovým ženským…:)
taky bych se to chtěla naučit, být v pohodě, ale fakt nevím jak…
no mějte se!
Delfínku , to je ten problém taky neumím být v pohodě. Snažím se nějak zabavit, ale moc mi to nejde.
Dneska jsem 7 den po IUI a od včerejška mám výtok. Nikdy jsem na něj netrpěla, vůbec nevím čím to může být. Po prvních dvou jsem to neměla. Doufám, že to nebude nic vážnýho.
Blanko , tak co ta potvůrka přišla? Držím palečky
Ahojte, ja som týždeň po laparke, snažíme sa už 3,5 roka.
Dnes som bola u dr., stále po laparke trochu krvácam, pýtala som sa jej na to, vravela že to je z tej laparoskopie - že sa čistím.
Po laparoskopii všeobecne je vraj veľká šanca na otehotnenie (najbližších 6 mesiacov), tak sme sa dohodli že budem užívať Clomhexal na ovuláciu od 5 dňa menštruačného cyklu.
Snáď sa to podarí čo najskôr, aj ked nepočítam s tým že hned prvý mesiac, ale aspoň mám nádej.
Ked som sa pýtala dr. či máme teraz väčšiu nádej po „prefuku“ aj ked som mala tuby priechodné (len mi prerušili tie zrasty medzi vaječníkom a vajcovodom), vravela že áno, takže VERIM TOMU ŽE DO KONCA ROKA 2007 KONEČNE OTEHOTNIEM - veď okrem iného mi jedna známa ktorá sa venuje horoskopom povedala že najvhodnejší rok pre otehotnenie je pre nás rok 2007.
Blaninaa, to mi je ľúto, že prišla menses, ale nestrácaj nádej, možno sa po laparke pohnete vpred.
Holky, držím vám všetkým palčeky, aby ste sa konečne všetky dočkali toho vytúženého //.
Pekný večer
Ahoj holky,
nemůžu spát, nevím co se je, číst se mi nechce, tak jsem tady… ![]()
Lucko, 3,5 roku, to jsme na tom podobně, taky jako ty si říkám, v září to už vyjde!!!nebo aspon do konce roku!
Vidím, že na tu laparku chodí hodně žen. Doufám, že se zadaří!
Blanko, je mi líto, že jsi to dostala! Tak nebud moc smutná! Byl to jenom jeden pokus, to ještě nic neznamená! Určitě se to povede po té laparce. Upřímně, já moc na to IUI nevěřím, myslím, že pokud jde o trošku větší problém at ze strany muže nebo ženy, tak je lepší to in vitro, nebo ta laparka..i když znám jednu paní, které se to iui napodruhé povedlo…takže je asi třeba mít odvahu.
Maufko, jo, prostě jsme asi stresaři..jo s tím výtokem fakt nevím..taky jsem to měla, někdy víc někdy mín..já měla pocit, že ty hormony byly v klidu, až po té IUI se začly projevovat..bolestivá prsa, výtok, nálady, únava, nafouklé břicho..
No, doufám, že už se to s náma brzo vyřeší a budeme těhotné a budem mít klídek od všech těhle starostí..
mějte se holky…