Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj snažilky, taky doufám, že rok 2007 nám přinese štěstí. My se snažíme už 2 roky. Začalo to tak nevinně po 4-leté známosti jsem spolu začali žít a řekli jsme si, že vy:,–(ím HA. Kdo by to byl řekl že za 2 roky už to nebude jen o tom buď to vyjde nebo ne! je mi z toho smutno! Taky už bych chtěla držet v náručí svýho myšáčka. A nebo radši hned dva najednou!
Ahoj Blanko,
doufám, že jsi to nedostala!!! Bazální teplota, si říkala, že ti klesla, ale bůhví, jak to funguje…
Tak dobře se mi s tebou povídá, že bych tě ráda někdy potkala, ale je to těžké..
Třeba jednou pojedeš do Fr, a můžem se někde sejít..:)
holky, vám ostatním přeju pěkn ý večer, jsem totálně grogy, tenhle týden byl mírně psycho a ten další bude ještě víc náročnější, takže se jdu umýt, pak trošku telka a spát…
ahooj
Ahoj holky, tak poslušně se hlásím, že se dostavila MS, takže těhu je v nedohlednu. ![]()
Nevíte někdo za jak dlouho můžu na 2 IVF?
Všem těhulkám gratuluji a všem snažilkám držím palečky.
Ahoj Justy,
to je mi opravdu moc líto! Snad to brzy přebolí a zas najdeš dobré myšlenky a chut to znova zkusit…už jsem se i na to ptala doktora a říkal, ze ivf se může zkoušet co tři měsíce, aby si tělo odpočinulo od hormonů..jenže se to pak už prý nemenuje ivf ale ket.
Blanko,
taky je mi to moc líto, já tomu věřila, že ti to klapne, ale doufám, že nejsi moc smutná..hlavní je, že to nenecháš tak a že jdeš brzy na tu lapárku..
Jo, to by bylo fajn, problém je, že Paříž je strašně daleko od Lyonu…
ale možná bychom si mohli udělat výlet do Paříže, já tam s mým mužem nikdy nebyla, jen kdysi na školním výletě…
mějte se holky, my jedem taky tedkom na výlet..čaute!!
Ahoj holky, my se s manžou snažíme už od 1/06, v dubnu 06 jsem spontánně potratila,šla jsem na revizy dělohy a od tý doby nic.Ted 31.5 jsem byla na HSG)průchodnost vejcovodů a zjistili mi,že nemám průchodný ani jeden vejcovod a navrhli mi laparku na kterou mám jít v srpnu nebo v září, moc se toho bojím, jsem hroznej posera, jakmile se jedná o nemocnici. Co ta laparka všechno obnáší??????
Jinak jsem se ještě sama objednala na rehabilitaci na cvičení podle mojžíšový,to je prý dobrý na průchodnost vejcovodů, moje teta po tomhle cvičení do 3.měsíců otěhotněla,tak moooooc doufám. Už jsem z toho čekání na nervy a hlavně kolem mě jsou samý kámošky,co jsou těhule nebo už maji miminka,strašně moc jim závidím,že jim to šlo jak po másle a my nic.
Jinak k tim bolestivým MS můžu říct,že dříve jsem taky měla bolesti a musela jsem si vzít ibuprofen,ale od tý doby, co jsem začala pít kontryhelový čaj,tak mám klid, navíc čaj pomáhá na všechno ženský,tak
proč ho nepít.
Přeju všem brzy //!
Krásný víkend!!!!!! ![]()
Jééžiš máárja, já snesu hodně věcí ale pupkem provlíkají hadičku…tak to vám fakt holky nezávidím…
No, a když se probudíte, tak ten pupek cítíte? Jy bych radši snesla do břicha, ale do pupku..uuaaa ![]()
Jinak jak se máte? Víkend utekl rychle, co? A zítra zase do rachoty…no, přeju vám všem pohodový týden
Blani, díky moc za odpověď, trošku si mě uklidnila a hlavně navnadila,že by se to mohlo po tom povést,ale stejně jsem hroznej posera a nemocnice se bojim.Jak dlouho trvá ta laparka?Já když byla po spont.potratu na revizi dělohy,tak to trvalo cca tak 20 minut a už mě vezli ze sálu na pokoj a odpoledne jsem šla dom,uřvaná jak želva. Já už tak strašně chci miminkoooooo!!!
Příští týden jdu na cvičení podle mojžíšový,tak jsem na to zvědavá,co to se mnou udělá.
Blani a ty máš jít na tu laparku kdy? Já bych měla jít až srpen/září, protože tady u nás mají ted měsíc zavřený sály. Jaký se dělá předoperační vyšetření?
Jo a že si spletla to jméno,tak to je úplně v poho nic se neděje. ![]()
Ted pojedeme s manžou někam ven na kolech, konečně přestalo pražit sluníčko.
papa
Blani no jo,to je teda náhodička,tak aspon můžeme testovat atd společně.No tak to jsou u vás stejný mudrlenory jako u nás.
Tak to máme i stejně naplánovanou laparku,tak se nám třeba oboum zadaří.
Jaký to je to IUI? Teda nevim, proč ti to dělaji,když nemáš průchodný vejcovody,aspon podle toho,co si psala mi to tak přijde.Metoda IUI se používá,když jsou průchodný ne.
Ty už díťátko máš ne? Jak starý?
Já mám 2,5letýho synovce a je s nim děsná prča. Příští týden jedeme s ním a s mojí ségrou a švárou do Chorvatska,tak se těšim,že přijdeme na jiný myšlenky.Co ty a dovča?
A vůbec kam všechny holky razíte na dovču??????,
Krásný večer.
Ahoj,
Blani je to divný,že je to ted neprůchodný,ale asi se mi po potratu udělali srůsty a nebo ze zánětu vaječníku, měla jsem ho min.rok v září.
Tak to IUI neni teda zas tak špatný,já myslela,že je to bolestivý.\uvidíš,že po laparce budeš zase hned těhu.
Jééé to se máte,že máte bazének do země taky bych ho brala všema deseti,ale bohužel zatim bydlíme u mojí tchýně a tchána,tak do toho nechceme investovat, chceme asi příští rok začít stavět.
S jakým hotelem jste byli spokojení v Turecku?
My jsme zase byli předloni nad míru spokojený vhotelu v Egyptě, můžu doporučit.
Jinak koukám,že si tu asi píšeme samy,tak holky kde jste kdo????
papa
Holky, hlásím se doma (už tedy týden) z laparky. Je mi naprosto fajn, jen se teď vůbec neví, proč mi ty vajíčka nedozrávají. Zprůchodnili mi vejcovod, odstranili cystu a začnu stimulovat na IUI.
Docela se těším.
Hormony mám dobré, tak se fakt neví, proč nemám ovu. Ale určitě mě nastimulují a vyřeší se to.
Jinak koukám, jak se nám krásně diskuse rozrostla. Musím vás nějak dočíst, nemám přehled, tak se omlouvám, že píšu tak neosobně.
Cau hollky,
tak jsem chvíli nepsala..mám tedkom plno starostí..je to dost nepříjemné..
Máme za sebou odběry krve na genetiku, mělo by to být příští středu, tak jsme z toho trochu nervozní..
Vlastně nám moc nevysvětlili, co to jsou za testy, ale možná je to tak lepší..
Já musím pořád všechno vědět, abych všemu rozuměla, moc se v tom rýpu a pak mě to trápí víc než kdybych o tom nevěděla…ale to už jsem já.. ![]()
Jinak vám držím všem palce, Blani, Mirinko, Mončo, at se nemusíte trápit a at už jste brzo těhotné..
No, jinak fakt nevím co víc říct, těším se už na dovolenou, tuto sobotu jedeme do Ceska, už se na to klepu jak sáńky v létě, sice cesta bude náročná, ale nějak to uřídíme…
Jinak se vám pak ozvu, bohužel teda až za tři týdny
ale o to víc se pak budu těšit na vaše dobré zprávy.
Ahoj holky,
jak se dneska máte? Mě už zítra čeká poslední den do práce a huráá dovča a do práce jdu až 17.7,takže super. V úterý jdu cvičit tu mojžíšovou,tak jsem zvědavá,co to bude a hlavně,jak to na mě zapůsobí.
Jinak Moni, to je fajn, že je ti po laparce dobře a uvidíš,určitě zjistí, proč neovuluješ. Nás s Blani, to teprve čeká asi v srpnu nebo v září,ale jak se bojim,tak s ezároveň nemůžu dočkat.
Delfínku a proč jste šli na ty odběry na genetiku? Možná si to už někde psala,ale promiň asi si to nepamatuju. Ale můžu tě ujistit, že jsem stejná jako ty, protože doktoři mi řeknou, že na něco půjdu nebo řeknou nějaký výraz a já už pátrám, co to je, musim prostě všechno vědět a z dnešních doktorů,aby to člověk páčil jak.....
Blani, četla jsme,že jedete do českýho švýcarska, mi tam byli předloni a bylo to tam nádherný, hlavně Pravčická brána.Tak si to krásně užijte.
jj do Chorvatska, byli jsme tam už před 3 rokama a bylo to super. Já mám taky radši lítání,ale manža se letos seknul,že letět nechce a nechtěl ani k moři,ale já jako správná žena jsem na něj šla takticky,jak je moře zdravý,že od tý doby se mi nedělá ekzém a že nemám tolika rýmu a jupííí zabralo a navíc s náma jede ségra a malým špuntem a švára. Předloni jsme byli v Egyptě a loni na Djerbě,já mám prostě ráda arabský svět a to ještě na podzim plánujeme s kámoškou(momentálně je v Anglii),že vyrázíme do Egypta,ale před našima drahým polovičkama je to přísně tajný ![]()
Já naštěstí blicí problémy vůbec nemám a jsem teda ráda.
Přeju,at vám vyjde to počasíčko,dotedka bylo krásně a když maji začít prázdniny,tak se to takhle pokazí.
Jdeme ted s manžou grilovat klobásky,už se mi zbýhají sliny,mnam.
Cau,
no prý je to tak před každou IVF, že se musí dělat genetické testy…proč, to nevím, asi aby si byli jisti, že jsme v pořádku
Jinak vám holky tu dovču přeju, je léto, snad bude i krásně, tak at si to užijem!
Holky, vy mi ale děláte chutě!!
No, my máme akorát terasu, je sice prostorná, ale zahradní nábytek tam nepřežije ani jednu noc aniž by nebyl posrán od holubů a vlaštovek, takže už toho mám plné zuby to pořád omývat…
Takže opékání by to asi nepřežilo…
Jinak já se tedkom asi delší dobu neozvu, páč jedeme na dovolenou na tři týdny…tak se těším, že si odpočinu ode všeho a že bude pohodička…
Jinak doufám, že tady přibyde těhotných!
Hezké prázdniny.