Dluh - elektřina

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13045
15.10.21 07:45

Ale oni ti neukonci smlouvu, aby sis nasla noveho dodavatele, oni ti odpoji elektromer. A pak se budes divit, co stoji znovupripojeni.
Vis vubec, co mas ve smlouve? Mas tam nejaky fix, jake ceny budes mit pristi rok? Odejit ted k novemu dodavateli je blbost, novou smlouvu budes mit pekne drahou, ceny elektriny vylitly vysoko. Pro tebe jako noveho zakaznika za tyhle ceny ted bude obchodnik kupovat na burze. Proste ZAPLAT a zustan u stavajiciho dodavatele, tam to budes mit lacinejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
15.10.21 07:47

A nějak jsem nepochopila ještě jednu věc. Vy bydlíte spolu ve tvém bytě, jo? A posílali jste peníze za elektřinu na jeho být? No tak ráda je prostá. Dojednat splátkový kalendář, a než váš připojí, nastěhovat se do bytu přítele. A je vymalováno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.21 07:50
@Sarule2804 píše:
Dobrý den,
Rok a půl zpátky jsem s dětma skočila sama a pouze na rodičovském příspěvků.
Udělala jsem si dluh na ČEZu s tím že mě odpojili. Domluvila jsem se snima na splátkách a podepsala novou smlouvu. Rok už žiju s přítelem a posíláme peníze z jednoho účtu. Nedopatřením se nám stalo že jsme 3 měsíce po sobě elektřinu 2× posílali na jeho byt.
Vypojili mě stim že jsem vůbec netušila co se děje. Volala jsem na čez stim že mi paní oznámila že mi posílali SMS i email že mě odpoji. Bohuzel se nic takového nestalo protože to poslali na staré číslo a i email. Dnes mi teda po 4 měsících konečně došel dopis stim že pokud elektřinu nezaplatim do 18.10. tak semnou ukonci smlouvu.
Domluvit se snímá na splátky nejde a chtějí po mě 8000. Dokud nezaplatim nezapojí.
Po ukončení smlouvy snímá mohu domluvit splátkový kalendář.
Otázka teda zní když mi u nich smlouva skonci, co mám dělat pak? Mohu zajít do eonu nebo do innogy? Nebo dokud nesplatim ČEZu dluh nebudu od nikoho připojena? Jsem z toho celkem zoufalá.
Díky za radu

Tvůj problém, máš si aktualizovat kontrakty, to je tvoje povinnost..atd. Víš, že máš závazek, nezaplatilas a divis se? Že se ti tak náhle povede zaplatit 3× jinam nevěřím, sorry.. teď prostě musíš zaplatit, no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13045
15.10.21 07:55

Ted to ctu jeste jednou, oni uz vas odpojili? Tak to jste dobry frajeri. Asi budete muset maknout nekde na brigade, jestli si chcete jeste nekdy rozsvitit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
15.10.21 07:56
@Sarule2804 píše:
Ja tady svama nebudu řešit co jsem měla udělat předtím.
Teď prostě řeším to že když mi ČEZ ukončí smlouvu domluvím si splátkový kalendář že to zaplatím třeba na 3× tak jestli mě někdo připojí.
Když nebudu k nikomu připojena tak za to hrozí další sankce.
Kdybych si mohla půjčit tak si půjčím.

Jinak připojení zpět je zpoplatněno, víš to? A distributoři se navzájem na neplatiče upozorňují pomocí solusu. pokud neplatis, tak tam jsi :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2558
15.10.21 07:57

Zajímavý, že každej kdo dluží, tak je v tom vlastně nevinně :think: :nevim:
Prostě rychle sežeňte peníze na ten dluh a idealně ještě pár tisícovek navíc na nějaký školení o finanční gramotnosti, já chápu, že ne každý si může dovolit rezervy a opravdu žije z výplaty do výplaty (taky jsem to jeden čas tak měla) ale tohle jsou základní věci, který si nemůže dovolit pos*at prostě nikdo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80176
15.10.21 08:02

A jak je to s tím druhým bytem? Si držíte dva byty a přitom jste bez koruny?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
15.10.21 12:13
@Anonymní píše:
Takových je… bývalá od manžela volávala občas a chtěla půjčit 200-300 týden před výplatou na jídlo… takže zásoby doma nulové, prachy vůbec žádné. A když ji letos přišlo 25tis za daňový bonus na děti, tak nám děti vyprávěli jak byli na nákupech a za měsíc že vše mamka už utratila… a co vše nakoupili a co mají nového…

Koukam, ze jste tam jedna banda-jeden za 18 a druhy bez dvou za 20.

A tak, jak muze ze zakona postupovat CEZ, by melo byt zakonem umozneno i pro majitele bytu - tedy moci vyhodit najemniky z bytu, nrjsou-li schopni dostat svym zavazkum. Je to neskutecny bordel a pravo jen pro nekoho. :pocitac: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3807
15.10.21 12:18

To je tedy náhod, špatně nastavený příkaz, posílání peněz někam jinam, neobdržení sms a mailů a ani nemít 8000 Kč. Tomu může věřit jen slabomyslný. Takhle se přesně vymlouvají všichni chroničtí dlužníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
15.10.21 14:28

Ja bych teda radeji vzala tech osum tisic a zaplatila to :roll: Holt mesic budete muset zit z dvou tisic, ale radsi bych mela zaplacenou elektřinu a pruser z krku. A snažila se najit treba rychlou brigádu, která se plati hned na ruku :nevim: A hlavne si na to pak uz davat pozor…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
15.10.21 14:40

Třeba u ČEZ stojí znovupřipojení (smlouvu pořád mám) pravděpodobně 1900,– vč. DPH. A to se vyplatí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
15.10.21 14:44
@Sarule2804 píše:
@zrcadlo z výplaty nám po zaplacení všeho co máme zbyde měsíčně 10 tisíc na jídlo.
Nemůžu si teď prostě dovolit jim poslat najednou 8 tisíc bohužel.
A z druhého bytu nám peníze kdyžtak vrátí v přeplatku, který bud příští rok.

Jako jak, ze vrati az v preplatku. Ja doted zila v tom, ze kdyz omylem nekde preplatim, tak se mi to pocita hned na dalsi zalohy. Minimalne u jednoho dodavatele to takhle mivam s preplatky. Takze ja bych ted ty 3 predplaceny mesice neplatila. Na druhou stranu energie se ted tak zdrazi, ze pro vas lepsi platit plynule dal a treba nedoplatek pro vas pak nebude likvidujici. A taky je dobry mit moznost se u dodavatelu energii, internetu a podobne prihlasit do uctu a obcas si to teda zkontrolovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32190
15.10.21 14:48

@bobulka88 ale to je na tvém rozhodnutí…ty můžeš dodavatele kontaktovat s tím, že chceš přeplatek vyplatit…to započítávání do dalšího období je s tvým souhlasem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16236
15.10.21 15:27
@Da12 píše:
To je tedy náhod, špatně nastavený příkaz, posílání peněz někam jinam, neobdržení sms a mailů a ani nemít 8000 Kč. Tomu může věřit jen slabomyslný. Takhle se přesně vymlouvají všichni chroničtí dlužníci.

Přidej fakt, že kolem sebe nemají nikoho, komu by mohli věřit a kdo by věřil jim, aby jim půjčil. Říká se tomu sociální síť, a když se posuzuje životní úroveň obyvatel, tak tam i toto spadá a zkoumá se to taky - jestli mají lidé kolem sebe někoho, kdo by jim byl ochotný půjčit peníze, pomoci se stěhováním, odvézt je k lékaři, pohlídat děti atd. Protože i toto je důvod, proč např. někteří lidé z vesnic s nižšími příjmy mají ve skutečnosti vyšší životní úroveň než třeba rodina přistěhovaná do Prahy.
Já si tedy neumím představit, co by se muselo stát, abych neměla ani 8tis., ale jsem si naprosto jistá, že sehnat je by mě stálo pár telefonátů a do večera bych to měla na účtu (vždyť stačí mít kolem sebe třeba čtyři přátele/sourozence/kolegy, kteří půjčí každý 2tis.). Ale třeba moji rodiče by zcela jistě reagovali v podobné situaci tak, že by mi nabídli hlídání dětí a že můžeme s mužem přijet a celý víkend jim dělat dřevo, a tím lehce odmazat dluh. Protože když už bych si našla někoho, kdo by měl holou řiť, tak by chtěli minimálně vidět, že to není netáhlo a že umí vzít za práci. A dluh by se samozřejmě sepsal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4596
15.10.21 16:59

@Monchichik no jasne, ale ona tvrdi, ze k tem svym preplatkum se nedostane az do dalsiho zuctovani. Ja jen rikam, ze ty prachy tam poskytovatel vidi a dalsi 3 mesice po ni nic nechce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel