Dluhy a datová schránka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Kristyna3l píše:
Ahoj holky, jsem ve strasnym srabu a nevim kudy kam. Mam sto chuti skocit pod vlak, protoze uz fakt nevim a hlavne nemam na to se priznat😓 mam dluhy z dob podnikani, bohuzel spatna doba, pak byly covidy a ja neplatila ani zdravotni ani socialni. Na zdravotnim dluzim asi 70 tisic a ze socky nam strhly z uctu vcera 30 000,– to jsem manzelovi rekla, ulevilo se mi a on mi dnes rekl, ze moje udaje od datovky predam ucetnimu a bude to mit na starost. Jenze tam jsou dopisy od zdravky a to jeste manzel nevi. Vubec nevim co mam delat, protoze jsem nevedela ze se zpravy z datovky mazat nedaji. 😰 az mu to reknu tak me asi zabije, je to dost velky nervak, ztrati ke me veskerou duveru a bude to nas konec.. boze proc.. jsem takova.. a nerekla mu to driv😰
na zdravotním pojištění si domluv splátkový kalendář, pokud už nemáš exekuci, také jde požádat o odstranění tvrdosti zákona
hlavně něco udělej, nejhorší je nicnedělání, následky znáš
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano budu si o nej zadat, uz jsem s pani mluvila. Ja si to jen chtela celou dobu vyresit nejak sama nechtela jsem aby o tom manzel vubec vedel. Vim ze uz se na me bude divat jinak a uplne ho zklamu jako cloveka..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l Jeste si zjisti, zda by se na vznikle uroky nevztahovalo milostive leto 2023.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@cecetka píše:
To je datovka podnikajici fyzicke osoby. Tam jsou jen veci ohledne podnikani.
Jakože datovka.pro fyzické osoby zprávy maže a pro podnikající osoby jsou ukládány po neomezenou dobu? Na co si pak platí ten trezor?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle me vztahovalo. Zjistim si to urcite aby to bylo co nejmin a jeste se zeptam na tu datovku.. ty zpravy jdou mazat teda nebo nejdou? Zaplatial jsem si ten trezor ale aktivni bude az zitra. Achjo, potrebuju proste dostat ty zpravy z te datovky sakra. Poresit si splatkovy kalendar a vse okolo a pak to rict manzelovi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mu to neříkej a nedávej mu přístup do datovky. Sice jste manželé, ale máš taky právo na soukromí, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano nedavala bych mu ho, kdyby ho po me nechtel. Domluvil se tak rano s ucetnim a pak mi to oznamil ze to tak udelame a ted uz mu asi nemuzu rict ze mu ho nedam. Fakt vubec nevim kudy kam. 😰 on by je mel dneska uz ty udaje, ale nastesti se tam nemuzu prihlasit ani po zmene hesel na poste, takze znovu jdu v pondeli na postu a pak uz mu to musim dat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mam cas o vikendu to aspon v sobe zpracovat nez mu to budu muset rict. Objednala jsem se k psychologovi, potrebuji se uz nekomu z toho vseho vypovidat a dat se uz do poradku. Drzim to v sobe strasne dlouho, jsem na materske a tak jsem ted ani nemela zceho splacet, polozil me covid totalne uz ten prvni. Vim ze je to neomluvitelne, ale kdyby nebyl tak v takovem srabu nejsem, to vim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
Tak mu to neříkej a nedávej mu přístup do datovky. Sice jste manželé, ale máš taky právo na soukromí, ne?
A manzel nema pravo vedet, ze manzelka nasekala a neresila dluhy, ktere se ho take tykaji?
- Citovat
- Upravit
@Stará známá píše:
A manzel nema pravo vedet, ze manzelka nasekala a neresila dluhy, ktere se ho take tykaji?
To rozhodně má. Co se týče přístupu do DS, to už, pokud ona nesouhlasí, automaticky nemá. Leda by podnikali spolu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 tak já bych tedy jako manžel chtěla vědět co celé se řeší, pokud něco nefunguje a moje polovička na to kašle.
A nějaký ofuky s heslem, atd… by mi tedy moc důvěry nepřidaly. Ať vyloží karty na stůl.
Jak chceš někomu věřit, když zakládá anonymní diskuze a řeší, jak opět část věci neříct:poblion:
- Citovat
- Upravit
Jinak to nejsou ofuky ze se mi nejde prihlasit. To je pravda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l já bych manželovi řekla, že si to chci vyřešit sama a nechci aby mel účetní přístup do datovky. Že jsem se do této situace dostala sama a sama si to vyřeším. Účetní za tebe nic platit nebude, jen přijatou zprávu zřejmě přepošle na tvůj email. Já mám taky přístup do datovek u některých klientů, ale exe nebo výzvu k platbě bych určitě neřešila. Nejsi nesvéprávná, vše se dá vyřešit, máš poučení, že nic nevyhnije, ale jednou tě dožene. Penále se dá požádat o prominutí, zdravko doplatis na základě splátkového kalendáře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Stará známá píše:
jj, jen kdyby to bylo obráceně
všichni si přejeme, aby nám nejbližší člověk zatajoval takové závažné věci. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit