Dluhy a datová schránka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Dluhy a datova schranka
Ahoj holky, jsem ve strasnym srabu a nevim kudy kam. Mam sto chuti skocit pod vlak, protoze uz fakt nevim a hlavne nemam na to se priznat😓 mam dluhy z dob podnikani, bohuzel spatna doba, pak byly covidy a ja neplatila ani zdravotni ani socialni. Na zdravotnim dluzim asi 70 tisic a ze socky nam strhly z uctu vcera 30 000,– to jsem manzelovi rekla, ulevilo se mi a on mi dnes rekl, ze moje udaje od datovky predam ucetnimu a bude to mit na starost. Jenze tam jsou dopisy od zdravky a to jeste manzel nevi. Vubec nevim co mam delat, protoze jsem nevedela ze se zpravy z datovky mazat nedaji. 😰 az mu to reknu tak me asi zabije, je to dost velky nervak, ztrati ke me veskerou duveru a bude to nas konec.. boze proc.. jsem takova.. a nerekla mu to driv😰
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No hele bude to hádám velká zkouška vašeho vztahu a jestli to muž ustojí.
Říct to musíš, i bez té datovky. No a pak se uvidí jak to s ním zacloumá. Ale měla bys vědět že má právo se zlobit. Jste manželé a tvoje dluhy ohrožují i jeho!
Hlavně bych si dala záležet na tom že bych mu prokázala že tu situaci hodlám urychleně řešit. Máš už brigádu? Domluvený splátkový kalendář (zdravotní pojišťovny ho dávají rády)? Projev snahu a třeba to manžela nesloží natolik aby se rozvedl no. Hodně štěstí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak to myslíš, že údaje od datovky předáš účetnímu? Přece neumožníš někomu, aby znal tvůj přístup do datovky!
Jinak to zdravotní samozřejmě přiznej a řeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Ahoj holky, jsem ve strasnym srabu a nevim kudy kam. Mam sto chuti skocit pod vlak, protoze uz fakt nevim a hlavne nemam na to se priznat😓 mam dluhy z dob podnikani, bohuzel spatna doba, pak byly covidy a ja neplatila ani zdravotni ani socialni. Na zdravotnim dluzim asi 70 tisic a ze socky nam strhly z uctu vcera 30 000,– to jsem manzelovi rekla, ulevilo se mi a on mi dnes rekl, ze moje udaje od datovky predam ucetnimu a bude to mit na starost. Jenze tam jsou dopisy od zdravky a to jeste manzel nevi. Vubec nevim co mam delat, protoze jsem nevedela ze se zpravy z datovky mazat nedaji. 😰 az mu to reknu tak me asi zabije, je to dost velky nervak, ztrati ke me veskerou duveru a bude to nas konec.. boze proc.. jsem takova.. a nerekla mu to driv😰
Co? Však datovky jsou dementní právě v tom, že se tam všechny zprávy postupně mazaji. Pokud si člověk neplatí ten extra úložný trezor a nadává to tam.
A jinak dát někomu přístup do datovky, tak je jako odevzdat někomu obcanku!! SAKRA blbý nápad
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Co? Však datovky jsou dementní právě v tom, že se tam všechny zprávy postupně mazaji. Pokud si člověk neplatí ten extra úložný trezor a nadává to tam.A jinak dát někomu přístup do datovky, tak je jako odevzdat někomu obcanku!! SAKRA blbý nápad
Přesně!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No nevim, manzel mi to dnes rekl, ze dam pristupove udaje nasemu ucetnimu a on nas bude o vsem informovat a resit. Taky to moc nechapu 🤔 no me se neslo asi pul roku do te datovky prihlasit takze jsem se prihlasila az dnes, precetla a vse tam je. Ten trezor jsem si zaplatila, zitra ho budu mit aktivni ale ty zpravy se mazat udajne daji az po 90 dnech? Nevim vubec..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
No nevim, manzel mi to dnes rekl, ze dam pristupove udaje nasemu ucetnimu a on nas bude o vsem informovat a resit. Taky to moc nechapu 🤔 no me se neslo asi pul roku do te datovky prihlasit takze jsem se prihlasila az dnes, precetla a vse tam je. Ten trezor jsem si zaplatila, zitra ho budu mit aktivni ale ty zpravy se mazat udajne daji az po 90 dnech? Nevim vubec..
to neřeš, podle mě nerozum, nemít důležité zprávy z DS stažené a uložené nebo v úložišti.
Ale rozhodně nikomu své přístupové údaje nedávej!!!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Moje účetní se normálně dostane do podnikatelské datovky.
pro mě je to největší pohodlí.
Jinak teda z dluhu 70.000 bych nedělala nějaký drámo. Požádala bych o splátkový kalendář.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Mu ty zprávy preposilej…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Petula306 píše:
Moje účetní se normálně dostane do podnikatelské datovky.pro mě je to největší pohodlí.Jinak teda z dluhu 70.000 bych nedělala nějaký drámo. Požádala bych o splátkový kalendář.
podnikatelská, to možná, nemám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim ze to neni zadne drama, ale pro me jento strasne ponizeni a selhani ze jsem jemu to nebyla schopna za celou dobu priznat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Ja vim ze to neni zadne drama, ale pro me jento strasne ponizeni a selhani ze jsem jemu to nebyla schopna za celou dobu priznat.
ale zapíráním dluhů vztah nezachráníš, naopak
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Cenarius píše:
Co? Však datovky jsou dementní právě v tom, že se tam všechny zprávy postupně mazaji. Pokud si člověk neplatí ten extra úložný trezor a nadává to tam.A jinak dát někomu přístup do datovky, tak je jako odevzdat někomu obcanku!! SAKRA blbý nápad
Tak evidentně je zakladatelka krajně nezodpovědná osoba, když udělá takovou hovězinu, že neplatí povinný odvody, naseká dluhy a ani se to neobtěžuje říct manželovi, se kterým má sjm a do dluhů zatahuje i jeho. A ještě strká hlavu do písku. Já se mu nedivím, že chce, aby to měl někdo jiný pod kontrolou.
- Citovat
- Upravit
@Cenarius píše:
To je datovka podnikajici fyzicke osoby. Tam jsou jen veci ohledne podnikani.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano je to datovka na podnikajici osobu, ne na fyzickou. To ze jsem nezodpovedna a neumim problemy resit vim. Mam to od detstvi. Uz jako mlada v puberte jsem chodila k psychologovi, protoze jsem vzdy od problemu utikala a kdyz jsem je mela resit tak to byl pro me teror. Bohuzel to mam do ted.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit