Dluhy a datová schránka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@cecetka píše:
Tady https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/96.html je navod, jak. umoznit pristup poverene osoby (treba ucetni) do DS. Ta ma sva prava omezena.
Rozhodně lepší, než předat svoje přihlašovací údaje. Požadavek zakladatelky manžela ale vnímám spíš na úrovni „odemkni mobil a dej mi ho, já ho prohledám, jestli tam nemáš někde kontakt na milence, nebo si s někým nepíšeš“. Nebo ještě hůř - „odemkni mobil a dej ho mému právníkovi, on ho prohledá a usoudí, co s tebou“. Na to přeci nikdo soudný nemůže přistoupit a svědčí to o úplně jiných problémech v jejich vztahu, než finanční dluhy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Rozhodně lepší, než předat svoje přihlašovací údaje. Požadavek zakladatelky manžela ale vnímám spíš na úrovni „odemkni mobil a dej mi ho, já ho prohledám, jestli tam nemáš někde kontakt na milence, nebo si s někým nepíšeš“. Nebo ještě hůř - „odemkni mobil a dej ho mému právníkovi, on ho prohledá a usoudí, co s tebou“. Na to přeci nikdo soudný nemůže přistoupit a svědčí to o úplně jiných problémech v jejich vztahu, než finanční dluhy.
To máš pravdu, ale na druhou stranu on se nejspíš bojí, kolik toho zakl. ještě dluží, aby věděl na čem je…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@free333 píše:
To máš pravdu, ale na druhou stranu on se nejspíš bojí, kolik toho zakl. ještě dluží, aby věděl na čem je…
To mohou snadno vyřešit tím, že si spolu sednou k počítači a ona mu to v té datovce sama ukáže. Ale on se svou ženou ani nehodlá zabývat osobně, jen ji předhodí k řešení svému právníkovi, jak nějakou zrovna nefungující dceřinou společnost…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
To mohou snadno vyřešit tím, že si spolu sednou k počítači a ona mu to v té datovce sama ukáže. Ale on se svou ženou ani nehodlá zabývat osobně, jen ji předhodí k řešení svému právníkovi, jak nějakou zrovna nefungující dceřinou společnost…
To by bylo nejlepší, ukázat mu to, at ví, co se děje a aby mu řekla, že to vyřeší na vzp co nejdřív a najde si k práci brigádu a všechno splatí.
On je asi trochu hysterický z důvodu, že jim strhli ty peníze z účtu, jak zakl. psala.
Sama nevím, jak bych reagovala…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
On je hystericky na vsechno. Nedokaze nic resit v klidu, dokaze se vzteknout i ze neni vyskladana mycka a nema zrovna cistou lzicku v priborniku, tak si asi dokazete predstavit jaky dokaze byt hysterik v takovychto vecech. Kdybych vedela ze mu muzu cokoliv rict, nada mi, beru ale on vybuchne nada mi do sprostych slov a pak mi to jedte rok bude nadhazovat, ze mam byt ticho a soupat nohama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
On je hystericky na vsechno. Nedokaze nic resit v klidu, dokaze se vzteknout i ze neni vyskladana mycka a nema zrovna cistou lzicku v priborniku, tak si asi dokazete predstavit jaky dokaze byt hysterik v takovychto vecech. Kdybych vedela ze mu muzu cokoliv rict, nada mi, beru ale on vybuchne nada mi do sprostych slov a pak mi to jedte rok bude nadhazovat, ze mam byt ticho a soupat nohama.
A takový vztah tě baví? Co od toho čekáš do budoucna?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Máte děti?
Vzteklý a hysterický chlap, to je za trest…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nehlede na to, ze to vsude povyklada protoze si tim bude zvysovat jeho ego ze za me zase musel neco resit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano mame dve deti. Je to nekdy za trest a je to fakt tezke s nim nekdy vyjit. Ale uz jsme spolu 12 let a asi bych ani nedokazala uz od nej odejit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A kdyz jsme teda u toho, on taky podnika ma firmu, a kdyz byl 3× covid tak vedel ze jsem pul roku doma a pak ze nemam lidi a logicky kdyz jsem byla doma ho mohlo mapadnout ze nemam z ceho veci platit, ale o to se ani nezajimal. Ja bych se treba zajimala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:.. takze si za to vlastne muze sam, ze jo
A kdyz jsme teda u toho, on taky podnika ma firmu, a kdyz byl 3× covid tak vedel ze jsem pul roku doma a pak ze nemam lidi a logicky kdyz jsem byla doma ho mohlo mapadnout ze nemam z ceho veci platit, ale o to se ani nezajimal. Ja bych se treba zajimala.
- Citovat
- Upravit
@Kristyna3l píše:
Tak třeba čekal, že jako dospělá svéprávná osoba a velká podnikatelka budeš řešit svoje závazky a nemusí tě vodit za ručičku. Já bych řekla, že ty přístupy takhle natvrdo chce, protože tuší, že průser je to daleko větší, než jen těch strhnutých 30 000, a že ty se k tomu budeš dál stavět jako děcko. Zamlčovat a ukazovat prstíkem na ostatní…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Pokud si dobře pamatuju, tak za kovidu se socko a zdravko neplatilo, případně byly kompenzační bonusy, které by odvody pokryly.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zakladatelko sorry, ale jen si hledas důvody jak to neřešit nebo se před tím schovat. Manžel má právo to vedet, protože ty dluhy jsou i jeho. Já bych taky byla dost besna, kdyby mi najednou z účtu odešlo 30 k, to nejsou drobný. Uvědom si, že před tím jen strkat hlavu do písku a kdyby se to nevyhrotilo, tak to neresis dal. Nemusíš dávat přístup do DS, dej přístup pověřené osobě.
To ze něco neotevres v DS neznamená, ze se zprava nedorucila, ta je doručena momentem kdy se do DS prihlasis. Jinak zprávy se po 90 dnech mažou automaticky pokud nemáš trezor…
Pokud děláš a budeš dělat s datovkou ofuky, tak manžel není blbec a bude vedet, ze tam je ještě nějaký průšvih a budeš to mít dvojite - manžel bude vzteklej ze mas dluhy a ještě bude vzteklej ze jsi z nej dělala blbce, což by třeba pro mě bylo ještě horší…
Ze se manžel nezeptala v covidu - tak asi toho sám měl plné brýle a od toho jsi dospěla, abys přišla a řekla - hele sorry potrebuju zaplatit odvody, nevydelala jsem nic, zaplatím to z našeho účtu a až začnu vydělávat, tak tam ty prachy vrátím… a nikdo by ti neřekl ani čičí.
Přestaň vymyslet jak se z toho vyvliknout, protože z vlastní zkušenosti ti říkám - praskne to a bude ten řev jeste větší. Že má manžel krátkou rozbušku jsi věděla, tak si nehraj na chudinku, ze je ošklivej…
A jestli si myslíš ze jsem na tebe bezdůvodně hnusna - sama jsem si podobným prusvihem prošla, kdy to narostlo do velkých rozměru a byl to mnohem vetsi průšvih než kdybych to řešila hned…
Jsi teď jako zajíc co klickuje v reflektorech auta… chvilku budeš uhybat, ale nakonec te to dostihne, tak vezmi rozum do hrsti a vybal to všechno…
Možná bude řev, pak ticha domácnost, ale vyřeší se to a budeš mít pokoj.
- Citovat
- Upravit