Dluhy a datová schránka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Pisu ze jsem nemohla, kvuli tomu ze mi chybeli ty prehledy. Na to cekam az mi vypracuje ucetni. Pak to dolozim na zdravku a pak mi muzou dat splatkovy kalendar.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Pisu ze jsem nemohla, kvuli tomu ze mi chybeli ty prehledy. Na to cekam az mi vypracuje ucetni. Pak to dolozim na zdravku a pak mi muzou dat splatkovy kalendar.
Proc a jak ti tedy stahli tech 30 tis ze socialky? Pokud by to byl preplatek dani, tak uz mas prehked podany, ne?
- Citovat
- Upravit
@Kristyna3l píše:
To nebyl preplatek, ale dluh.
Nerozumim, dluzis tam treba 45 a stahli ti 30, bez exekuce, jen tak? Promin ale ty se snazis neco tajit. Mne osobne je to fuk, ale bud uprimna k sobe a k manzelovi. Tady to neres, vyres to doma, ale vsechno najednou. Nic netaj, nelzi, neskryvej. Vytahni vsechny kostlivce.
- Citovat
- Upravit
@Kristyna3l no a ne? Tak jsi to měla vyřešit.
Jinak pokud spolu mate problém, jako asi že máte, navštivte manželskou poradnu.
- Citovat
- Upravit
@Kristyna3l a proč čekáš až ti někdo něco zpracuje? Proč jsi si to nezarídila sama. Zavolala jsi tomu účetnímu manžela aspoň, nebo čekáš co a jak.
Proč jsi mu nezavolala už dávno? Nebo proč jsi nenašla někoho jiného. Tvrdíš že splátky nejsou problém. I tak se chováš jak malé dítě.
Možná manžel je cholerik, ale Tvé jednání klidu nepřidá. A v téhle situaci bych tedy dala bukr taky bez ohledu na povahu.
Hesla zní divně, ale já bych taky chtěla odkrýt všechny karty, protože bych Ti nevěřila. A Tvá diskuze to vlastně jen to potvrzuje.
Netvrdím, že 80 litrů by pro mě byl důvod k rozvodu. To určitě ne. Ale Tvůj přístup k řešení situace možná ano.
Pokud to nezvládáš hledej řešení. Manželská poradna?
Příspěvek upraven 15.04.23 v 10:27
- Citovat
- Upravit
Ne nevolala jsem tomu ucetnimu, jeste nevim co bych mu tak rekla. Jaka jsem krava mozna.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Ne nevolala jsem tomu ucetnimu, jeste nevim co bych mu tak rekla. Jaka jsem krava mozna.
Ze potrebujes ten prehled? Tos mela uz predminuly tyden… ty to moc resit nechces. Chces to skryt co nejdyl to pujde.
- Citovat
- Upravit
Takže pokud účetní dělal přehledy, tak snad vidí, kolik dlužíš. Když je to kamarád manžela, tak mysliš, že mu to neřekne. Právě proto manžel pověřil svého účetního, protože tě musí hlídat, už nevěří, že nelžeš a nemáš dluhy a má oprávněný strach, že mu svým nezodpovědnym přístupem zničíš i jeho podnikání.
Nic jsi doteď nedělala, kdyby si socialka něco nestrhla, neřešíš nic dal a čekáš, až přijde exekuce i na manželův majetek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
No me jeste napadlo to rict narovinu ucetnimu, ze mu pristup dam, ale nechci aby o tom vedel manzel. Ze jsem se do toho dostala sama svoji vinou a chci si to vyresit proste sama a uz ho do toho nezatahovat. Myslim si ze jemu potom muze byt prd. A kdyz budu drza, tak kdyz budu mit splatkovy kalendar a platit tak je to muj problem, kdyby se tohle stalo manzelovi a rekl mi to ze neco splaci tak to pochopim, i to ze mi to nechtel rict a stydel se, ale dulezite by pro me bylo jestli to nejak zacal resit. Jenze ja nejsem horka hlava.
No, kdybys mě, řekla, že v existujícím SJM je mi prd do toho, že sis nadělala dluhy a ještě je přede mnou tajíš, tak věž, že první pracovní den je na soudě podaná žádost o rozvod a pak si měj kolik chceš soukromí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Ano je to datovka na podnikajici osobu, ne na fyzickou. To ze jsem nezodpovedna a neumim problemy resit vim. Mam to od detstvi. Uz jako mlada v puberte jsem chodila k psychologovi, protoze jsem vzdy od problemu utikala a kdyz jsem je mela resit tak to byl pro me teror. Bohuzel to mam do ted.
A co teda děláte pro to, aby se to změnilo? Protože mně přijde, že nic. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Neni to kamarad, je to cizi clovek. No nevim prave, asi to videl uz pred rokem, ale nic mu nerekl. No manzelovi jsem rekla, ze dnes vecer zajdeme si ven na chvilku sednout a neco probrat. Tak mu reknu, ze pristup k me datove schrance nikomu davat nebudu, urcite ne cizimu cloveku, ze tam mam sve problemy, osobni veci a kdyz bude potreba tak mu nejaky dopis poslu. Reknu mu ze mam jeste dluh z pojistovny, ktery si chci vyresit sama kdyz jsem si ho udelala a hlavne si to chci vyresit sama. Ze ano jsem neschopna, ale nejsem nesvepravna abych nebyla schopna si to vyresit. Ze mu pak klidne budu i ukazovat kolik jsem zaplatila a jak atd.. a ze si nepreju aby to vykladal nekomu dalsimu. Ze me to mrzi, ze mu to neumim hned rict a resit, ale ze uz podnikat nikdy nebudu tak se to uz ani nikdy nestane.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Neni to kamarad, je to cizi clovek. No nevim prave, asi to videl uz pred rokem, ale nic mu nerekl. No manzelovi jsem rekla, ze dnes vecer zajdeme si ven na chvilku sednout a neco probrat. Tak mu reknu, ze pristup k me datove schrance nikomu davat nebudu, urcite ne cizimu cloveku, ze tam mam sve problemy, osobni veci a kdyz bude potreba tak mu nejaky dopis poslu. Reknu mu ze mam jeste dluh z pojistovny, ktery si chci vyresit sama kdyz jsem si ho udelala a hlavne si to chci vyresit sama. Ze ano jsem neschopna, ale nejsem nesvepravna abych nebyla schopna si to vyresit. Ze mu pak klidne budu i ukazovat kolik jsem zaplatila a jak atd.. a ze si nepreju aby to vykladal nekomu dalsimu. Ze me to mrzi, ze mu to neumim hned rict a resit, ale ze uz podnikat nikdy nebudu tak se to uz ani nikdy nestane.
A co jsi za ten rok vyřešila? Já to pochopila tak, že ti peníze strhla sociálka sama a ty jsi zatím neudělala nic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Uz to resim asi 3 tydny, ze jsem nic neresila taky neni pravda:-) jen mi socialka taky nemohla vystavit splatkovy kalendar kvuli nedodanym prehledum, tak si to strhla z uctu. Oni nedavaji nic exekutorum, vymahaji si to sami. Tak si ty penize strhla a na zbytek mi daji splatkovy kalendar- tam mam jit taky v pomdeli. Minuly tyden jsem na telefonu se socialkou a zdravkou stravila dost casu… tady to vyvrcholeni s datovkou co po me chce manzel uz pro me byla jen takova ta tresnicka, ze si to sama nedotahnu do konce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit