Dluhy a datová schránka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
kocourGarfield
14.4.23 19:35

@Kristyna3l já bych tebou tak hlavně řeknu to celé manželovi, ať to zacnete řešit co nejdřív. Vykaslala bych se na nějaké dojdu, zařídím… a pak mu to řeknu. To jsi mohla udělat už dávno a dluzích jsi věděla.
Snažila bych se hrát maximálně otevřeně.
Ono i ten splátkový kalendář asi bude muset za tebe někdo platit ne?

• Citovat
  • Upravit
52
14.4.23 19:36

No me jeste napadlo to rict narovinu ucetnimu, ze mu pristup dam, ale nechci aby o tom vedel manzel. Ze jsem se do toho dostala sama svoji vinou a chci si to vyresit proste sama a uz ho do toho nezatahovat. Myslim si ze jemu potom muze byt prd. A kdyz budu drza, tak kdyz budu mit splatkovy kalendar a platit tak je to muj problem, kdyby se tohle stalo manzelovi a rekl mi to ze neco splaci tak to pochopim, i to ze mi to nechtel rict a stydel se, ale dulezite by pro me bylo jestli to nejak zacal resit. Jenze ja nejsem horka hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8050
14.4.23 19:41
@Kristyna3l píše:
Ano nedavala bych mu ho, kdyby ho po me nechtel. Domluvil se tak rano s ucetnim a pak mi to oznamil ze to tak udelame a ted uz mu asi nemuzu rict ze mu ho nedam. Fakt vubec nevim kudy kam. 😰 on by je mel dneska uz ty udaje, ale nastesti se tam nemuzu prihlasit ani po zmene hesel na poste, takze znovu jdu v pondeli na postu a pak uz mu to musim dat.

Setkal jsem se párkrát s tím, že podnikající fyzická osoba dala jen tak své přístupové údaje účetní, ale podle mě je za tím naprosté nepochopení funkce datové schránky, jinak si to nedovedu vysvětlit. Přihlášení do datové schránky nahrazuje tvůj podpis a dotyčný nejen že může prolézt veškeré tvé registry, které o tobě stát eviduje a dostat se k velmi citlivým údajům, ale může tvým podpisem datové schránky za tebe jednat! Je to mnohem horší, než někomu poskytnout kopii občanky s hromadou čistých papírů podepsaných pěkně vpravo dole, ať si tam doplní, co chce. A jestli je to „osobní“, nebo „podnikatelská“ datovka na fyzickou osobu je úplně jedno, protože „podepisovat“ se za toho občana umožňují obě. Takže z malého finančního průseru tě to může vystřelit do malérů v úplně jiných úrovních, když se ten účetní (nebo kdokoliv jiný s přístupem k tvojí datovce), projeví jako hajzlík.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 19:43

No ucetni je slusny clovek, je to navic pravnik 🤨 achjo, nevim jen proc to po nas chce. Urcite mu to rekl ucetni, manzela by to nenapadlo. Manzel mu jen urcite rekl ze jsme ted platili tech 30 000,– na socialce a ucetni mu toto urcite rekl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
14.4.23 19:47
@Kristyna3l píše:
Podle me vztahovalo. Zjistim si to urcite aby to bylo co nejmin a jeste se zeptam na tu datovku.. ty zpravy jdou mazat teda nebo nejdou? Zaplatial jsem si ten trezor ale aktivni bude az zitra. Achjo, potrebuju proste dostat ty zpravy z te datovky sakra. Poresit si splatkovy kalendar a vse okolo a pak to rict manzelovi.

V tom trezoru jdou mazat.

Já mám datovku OSVČ, trezor nechci, ale on fungoval nějak měsíc zadarmo a tam jsem si nějaké zprávy vymazala.

Ještě to nabízí možnost zprávy zkonvertovat, ale to nevím, jestli by zpráva zmizela, nevím… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
14.4.23 19:49
@Cenarius píše:
Jakože datovka.pro fyzické osoby zprávy maže a pro podnikající osoby jsou ukládány po neomezenou dobu? Na co si pak platí ten trezor?

OSVČ bez placeného trezoru zmizí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52

Opravdu jdou mazat i kdyz to neni 90 dnu? To by pro me byla veskera zachrana nez to reknu manzelovi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
@Kristyna3l píše:
No ucetni je slusny clovek, je to navic pravnik 🤨 achjo, nevim jen proc to po nas chce. Urcite mu to rekl ucetni, manzela by to nenapadlo. Manzel mu jen urcite rekl ze jsme ted platili tech 30 000,– na socialce a ucetni mu toto urcite rekl.

A manžela nenapadlo se tě zeptat jestli nedlužíš i na zdravotním? Ono to totiž při podnikání jde ruku v ruce to neplacení.
Já bych takhle lhát nemohla. Vím, že bych tím manžela dost ranila a on mě také, být to obráceně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.4.23 19:50
@Hanula1212 píše:
@Kristyna3l já bych manželovi řekla, že si to chci vyřešit sama a nechci aby mel účetní přístup do datovky. Že jsem se do této situace dostala sama a sama si to vyřeším. Účetní za tebe nic platit nebude, jen přijatou zprávu zřejmě přepošle na tvůj email. Já mám taky přístup do datovek u některých klientů, ale exe nebo výzvu k platbě bych určitě neřešila. Nejsi nesvéprávná, vše se dá vyřešit, máš poučení, že nic nevyhnije, ale jednou tě dožene. Penále se dá požádat o prominutí, zdravko doplatis na základě splátkového kalendáře.

Jenže ona do té situace nedostala jen sebe, dostala tam hlavně manžela, který teď zodpovídá za dluhy úplně stejně jako ona. Jako nezodpovědnému dlužníkovi může věřit, že začne platit dluhy jen úplný id! ot. Já bych se okamžitě rozvedla, pokud by byla snaha, tak bych přistoupila na pokračování společné domácnosti, ale protějšek by každou volnou sekundu makal na brigádě a kasu bych do konce života držela já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40410
14.4.23 19:50
@Kristyna3l píše:
No ucetni je slusny clovek, je to navic pravnik 🤨 achjo, nevim jen proc to po nas chce. Urcite mu to rekl ucetni, manzela by to nenapadlo. Manzel mu jen urcite rekl ze jsme ted platili tech 30 000,– na socialce a ucetni mu toto urcite rekl.

Já bych jim řekla, účetnímu i manželovi, že sis o tom popřemýšlela a nebudeš nikomu sdělovat heslo do datovky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 19:52

Ano vim ze jsou to dluhy nas obou, ale je to moje sracka a myslim si ze ja bych se v ni mela vykoupat a ne v tom koupat jeste manzela ktery za nic nemuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8050
14.4.23 19:53
@Kristyna3l píše:

Je to tvůj život, my ti tu můžem pouze poradit a je na tobě, jak se zachováš, ale skutečně chceš někomu jen tak poskytnout přístup k celému svému životu, včetně třeba citlivých zdravotních informací, majetkových poměrech a dalších citlivých věcech, které o sobě kolikrát neví ani partneři? Tebe neuráží, že tím krokem z tebe chce manžel udělat v podstatě nesvéprávnou osobu, kterou on musí kontrolovat a rozhodovat za ní? Víš, že přes tu datovku může klidně „tvojí rukou“ podat žádost o rozvod včetně souhlasu vzdání se veškerého společného majetku? Přístup do datovky je rovnocenný podpisu, takže co se z tvé datovky odešle, je bráno jako od tebe podepsáno vlastní rukou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3792
14.4.23 19:56
@Kristyna3l píše:
Opravdu jdou mazat i kdyz to neni 90 dnu? To by pro me byla veskera zachrana nez to reknu manzelovi.

Cože? Co takhle přestat řešit krav*ny, kdy se co manžel dozví, ale řešit dluhy?!!! :cert:
Sebere se, teď hned, a jdi mu to říct! Chápeš, že to jsou i jeho dluhy?? Nemáš v sobě ani ždibíček slušnosti, abys nejbližšímu člověku oznámila, že dluží x desítek tisíc??? :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 19:56

A to je tak i u podnikajici datovky? Jsem z toho ted celkem v soku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 19:57

Nepotrebuji kritizovat. Ano chci mu to rict, jen az budu mit vse porene vcetne toho kalendare aby videl ze to resim!☺️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat