Dluhy a datová schránka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
40414
14.4.23 19:57
@Kristyna3l píše:
Opravdu jdou mazat i kdyz to neni 90 dnu? To by pro me byla veskera zachrana nez to reknu manzelovi.

Myslím, že nejdou, já jsem v trezoru měla jednu z ledna a ta šla smazat.
Vypadá to, že se to tam přesunuje až po těch 90 dnech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 19:59

A jdou smazat po tech 90 dnech i kdyz nebyla prectena?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40414
14.4.23 20:01
@Kristyna3l píše:

To ano, protože to jsem měla takovou vítací zprávu o ničem, tak jsem ji ani nerozklikávala…
To bylo z automatu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
14.4.23 20:03
@Eliška píše:
To rozhodně má. Co se týče přístupu do DS, to už, pokud ona nesouhlasí, automaticky nemá. Leda by podnikali spolu?

Pristup mu davat samozrejme nemusi.
Ale manzel ma pravo vedet o dluzich, ktere manzelka v manzelstvi udelala - mysleno ona ma jiste pravo na soukromi a muz ma stejne tak pravo na informace o dluzich jeho zeny.
Zarazi me, ze zakladatelku nekdo nabada, at nerika nic.

• Citovat
  • Upravit
15826
14.4.23 20:08
@Kristyna3l píše:

To je úplně jednou, zpráva je považována za doručenou. Jestli ji smažeš, nebo nepřečteš, je úplně irelevantní.
S manžou si sedni a dejte hlavy dohromady. Lepší pozdě než později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
14.4.23 20:12

@Kristyna3l a proč jsi to neudělala do teď? Proč jsi čekala až vám strhnou peníze z účtu?
Manželovi to může být ukradený, to máš pravdu, kdyby jsi to řešila v čas. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
40414
14.4.23 20:16

@Kristyna3l

A proč jsi nedošla na tu vzp domluvit splátkový kalendář?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Stará známá
14.4.23 20:17
@Kristyna3l píše:
No me jeste napadlo to rict narovinu ucetnimu, ze mu pristup dam, ale nechci aby o tom vedel manzel. Ze jsem se do toho dostala sama svoji vinou a chci si to vyresit proste sama a uz ho do toho nezatahovat. Myslim si ze jemu potom muze byt prd. A kdyz budu drza, tak kdyz budu mit splatkovy kalendar a platit tak je to muj problem, kdyby se tohle stalo manzelovi a rekl mi to ze neco splaci tak to pochopim, i to ze mi to nechtel rict a stydel se, ale dulezite by pro me bylo jestli to nejak zacal resit. Jenze ja nejsem horka hlava.

Pokud nechces uplne ztratit duveru manzela, rekni to nejdrive jemu.

• Citovat
  • Upravit
Stará známá
14.4.23 20:22
@Kristyna3l píše:
Nepotrebuji kritizovat. Ano chci mu to rict, jen az budu mit vse porene vcetne toho kalendare aby videl ze to resim!☺️

Jen to zase oddalujes. Klidne mu to prece muzes rict uz ted i s navrhem, jak to chces resit.. promin, zase pred tim utikas

• Citovat
  • Upravit
4072
14.4.23 20:30
@Kristyna3l píše:
No me jeste napadlo to rict narovinu ucetnimu, ze mu pristup dam, ale nechci aby o tom vedel manzel. Ze jsem se do toho dostala sama svoji vinou a chci si to vyresit proste sama a uz ho do toho nezatahovat. Myslim si ze jemu potom muze byt prd. A kdyz budu drza, tak kdyz budu mit splatkovy kalendar a platit tak je to muj problem, kdyby se tohle stalo manzelovi a rekl mi to ze neco splaci tak to pochopim, i to ze mi to nechtel rict a stydel se, ale dulezite by pro me bylo jestli to nejak zacal resit. Jenze ja nejsem horka hlava.

Lžeš. Kdyby ti to udělal manžel a ještě k tomu ti lhal a zatajoval, skončíš s ním. To, co hledáš za vymluvy je ubohé. Něco jsi mu před oltářem slíbila a teď to taháš bahnem. a než aby přišla nějaká sebereflexe a postavení se čelem, tak se zas jen kroutíš a lžeš.
A nejnechutnejsi je, jak ze sebe ještě děláš slechetnou, že ho vlastně chranis :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8068
14.4.23 20:31
@Kristyna3l píše:
A to je tak i u podnikajici datovky? Jsem z toho ted celkem v soku.

Samozřejmě, pokud to je datovka na fyzickou osobu a tou jsi ty. Prostě digitalizace - přístup do datovky nahrazuje tvou fyzickou účast, nebo tvé fyzické podpisy na skutečném papíře. Odešlo to z tvé datovky - musí to být tvá vůle a bere se jako potvrzené, žes to poslala ty, protože nikdo jiný přeci nesmí mít do tvé datovky přístup. To je základ celého fungování datových schránek, bankovních identit a dalších podobných nástrojů. Když tě někdo požádá o zapůjčení občanky, že ti ji za chvíli vrátí, jen si s ní „něco vyřídí“, tak mu ji také přeci nesvěříš. Přístup do datovky jinému člověku je mnohem větší průšvih, než zapůjčená občanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
14.4.23 20:35
@Cenarius píše:
Jakože datovka.pro fyzické osoby zprávy maže a pro podnikající osoby jsou ukládány po neomezenou dobu? Na co si pak platí ten trezor?

NE.
To byla reakce na udiv, ze hodla dat pristup do DS PFO ucetni a srovnani DS s OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26861
14.4.23 20:41

Tady https://info.mojedatovaschranka.cz/info/cs/96.html je navod, jak. umoznit pristup poverene osoby (treba ucetni) do DS. Ta ma sva prava omezena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 20:47

Tak je to tam vylozene napsane, ze nemam nikomu davat sve udaje. Tak nechapu proc to ten ucetni vubec chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
14.4.23 20:48

Splatkovy kalendar nelze vyridit dokud nedodam vsechny prehledy. Chybi mi dodani prehledu za minuly rok. Az ji ho dam tak mi ho vystavi. To uz jsem resila predminuly tyden jinak uz bych ho mela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat