Dluhy a datová schránka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Sisika9 píše:
Ne, to se rovná tomu, ukaž mi testy ať se podívám, co jsi od toho HIV pozitivního chytla, at vim, na cem sem já s mým životem.
Výsledky testů HIV ti neumožní vidět do všech ostatních věcí v životě, které s tím testem nesouvisí a hlavně nikomu neumožní za tebe jednat, podepisovat a rozhodovat bez tvého vědomí a součinnosti, jako bys byla nesvéprávná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Neni to kamarad, je to cizi clovek. No nevim prave, asi to videl uz pred rokem, ale nic mu nerekl. No manzelovi jsem rekla, ze dnes vecer zajdeme si ven na chvilku sednout a neco probrat. Tak mu reknu, ze pristup k me datove schrance nikomu davat nebudu, urcite ne cizimu cloveku, ze tam mam sve problemy, osobni veci a kdyz bude potreba tak mu nejaky dopis poslu. Reknu mu ze mam jeste dluh z pojistovny, ktery si chci vyresit sama kdyz jsem si ho udelala a hlavne si to chci vyresit sama. Ze ano jsem neschopna, ale nejsem nesvepravna abych nebyla schopna si to vyresit. Ze mu pak klidne budu i ukazovat kolik jsem zaplatila a jak atd.. a ze si nepreju aby to vykladal nekomu dalsimu. Ze me to mrzi, ze mu to neumim hned rict a resit, ale ze uz podnikat nikdy nebudu tak se to uz ani nikdy nestane.
Minulost nezměníš, už se stalo. Jako jediné rozumné řešení vidím to, o čem píšeš. Sednout si s manželem a vše na rovinu probrat jako dva svéprávní a především rovnocení lidé. Stáhni všechny podstatné papíry z datovky (nejlépe i vytiskni) a ty mu předlož s tím, že před ním nehodláš nic skrývat. Udělala jsi malér, je na místě omluva za trable, které to i jemu způsobí a snažit se to spolu vyřešit s tím, že už před ním nic nezatajíš, ale není to důvod k tomu, abys kvůli tomu spadla do role nesvéprávné podřízené bytosti, která musí odevzdat přístupy do datovky, banky a nejlépe i občanku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot Jasně, 2 roky tají dluhy a když se to proflákne tím, že si ČSSZ stáhne prachy z účtu, tak se tváří děsně ukřivděně, že ji manžel nevěří, že nic netají…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
@rmot Jasně, 2 roky tají dluhy a když se to proflákne tím, že si ČSSZ stáhne prachy z účtu, tak se tváří děsně ukřivděně, že ji manžel nevěří, že nic netají…
Takových živnostníků znám mraky, co neměli na placení socky a zdrávky, tak to neřešili a nedocházelo jim, jak se to rychle nasčítá. Nedávno na mě zase zkoušel kamarád, ať mu na to půjčím peníze, že to je najednou s penále hrozný průser. Předpokládám, že tak to nějak probíhalo u zakladatelky. „Pořád dobrý, to nějak zaplatím, jakmile budou peníze“ a najednou kouká, když úřadům dojde trpělivost. Já na rozdíl od ostatních zde oceňuji, že to začala sama řešit ještě předtím, než jim úřad sáhl na účet, nehází to za hlavu a uvědomuje si, co posrala. Souhlasím s tím, ať si s manželem sedne, ukáže mu obsah své datovky, ať on má jistotu, že není nějaký další kostlivec ve skříní, ale dávat někomu přístupy do datovky je prostě za všech okolností přes čáru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot Jasně a proto tady řeší smazání zpráv z datovky, aby mohla ty kostlivce zatajit. A jinak tedy ano, dát svůj přístup je pitomost, ovšem na přístupu jako oprávněné osoby s právem číst vše bych jako manžel trvala a pokud by s tím měla problém, pro mě je to důvod pro rozvod, A já nějak moc nevěřím tomu, že to řešila předtím, než si úřad stáhl peníze…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 Já mám z její komunikace pocit, že ji zdejší pokec také trochu otevřel oči, tak bych ji úplně nezatracoval
Myslím, že to mohou v pohodě zvládnout bez její ztráty důstojnosti a s tím, aby on ji mohl zase důvěřovat. Tyto dvě věci vidím jako podstatnější, než celý dluh, protože jde pouze o pár desítek tisíc, co jsem tak pochopil.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kristyna3l píše:
Ano budu si o nej zadat, uz jsem s pani mluvila. Ja si to jen chtela celou dobu vyresit nejak sama nechtela jsem aby o tom manzel vubec vedel. Vim ze uz se na me bude divat jinak a uplne ho zklamu jako cloveka..
Chtěla jsi to vyřešit sama, ale neřešila vůbec, jinak bys už dávno měla splátkový kalendář. A neřešila jsi to hodně dlouho, protože dluh na pojistném na zdravotní pojištění 70 000 nevznikl během měsíce, spíš během roku až dvou.
Údaje k datové schránce se sice běžně účetním dávají, ale je to nezákonné, je to součást tvoji identity a můžou být zneuzity.
Před tvým komentářem zmiňuje @DanielaD „odstranění tvrdosti zákona“. Nevím jistě jak to funguje teď, už dlouho jsem to nikomu neřešila, ale kdysi to bylo tak, že se nejdřív muselo doplatit dlužné pojistné, třeba ve splátkách, to ti nikdy nepromine, pak ZP dopocitala a vymerila penále, a teprve potom šlo požádat o prominutí toho penále právě z důvodu odstranění tvrdosti zákona. Vždycky jsem jim do té žádosti psala nějaké odůvodnění, proč platili pojistné pozdě. Nemoc, narození dítěte, apod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja musela mit splatkovy kalendar na zdravce vc penale! Slo bud zaplatit vse najednou - zaklad - a pozadat o prominuti penale, nebo splatky na vse vc penale. A ja nemela penize na zaplaceni vseho.
- Citovat
- Upravit
@rmot píše:
Minulost nezměníš, už se stalo. Jako jediné rozumné řešení vidím to, o čem píšeš. Sednout si s manželem a vše na rovinu probrat jako dva svéprávní a především rovnocení lidé. Stáhni všechny podstatné papíry z datovky (nejlépe i vytiskni) a ty mu předlož s tím, že před ním nehodláš nic skrývat. Udělala jsi malér, je na místě omluva za trable, které to i jemu způsobí a snažit se to spolu vyřešit s tím, že už před ním nic nezatajíš, ale není to důvod k tomu, abys kvůli tomu spadla do role nesvéprávné podřízené bytosti, která musí odevzdat přístupy do datovky, banky a nejlépe i občanku.
Souhlas
Jen ještě dodám - ano, trable to způsobí, protože to ted budou muset zaplatit, ale pojistné by musela zaplatit tak jako tak a je naděje, že penále ji prominou, uplne něco částečně
Otázkou je, co si myslel manžel v době, kdy neplatila a platit měla. Měl za to, že peníze na pojistné jsou a ona to platí? Pak bych se být jim ptala, co s penězi udělala, přece jen jen to měsíčně několik, min.6 tisíc na SP a ZP. Jestli je měla a utratila za blbiny jako malé dítě, pak bych se nedivila, že se k ní manzel bude jako k dítěti chovat.
Nebo viděl, že jsou na tom bledě? Pak by se teď neměl tak moc divit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Ja musela mit splatkovy kalendar na zdravce vc penale! Slo bud zaplatit vse najednou - zaklad - a pozadat o prominuti penale, nebo splatky na vse vc penale. A ja nemela penize na zaplaceni vseho.
Tak to bylo penále už domerene, ale pak se po doplacení toho dlužného pojistného ještě dopocita penále za to. A to se pak může buď taky splácet nebo požádat o prominutí.
Ještě, @Kristyna3l lepší by samozřejmě bylo doplatit to najednou, penale by pak bylo mnohem menší
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ne penize na to nebyli a nic jsem neutracela. Ja jsem spis ta osoba co setri a nerada utraci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To se nemuselo myslim u druheho, ale prvniho nebo tretiho se normalne platilo kdyz uz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit