Dluhy a datová schránka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26862
15.4.23 07:21

I sveho syna odmala ucim, ze pokud se neco stane, ma prijit hned, abychom vcas nasli reseni a vyresili to.
Maloktery problem (a financni zvlast) vysumi sam od sebe. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1461
15.4.23 07:23
@cecetka píše:
@Kristyna3l Jeste si zjisti, zda by se na vznikle uroky nevztahovalo milostive leto 2023.

ML uz skončilo, původně se dluhy na zdravotním, soc. nezahrnovaly do ML.
V druhém kole už tam bylo možné dát i tyto dluhy. Nevim, ale patit dluhy bylo vždy čestné jednáni, dnes si každý nadělá dluhy a hrdě neplatí. Pak se vyhlásí ML a je zameteno.
Nejezdím na černo, platím všechno včas a jsem trapná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26862
15.4.23 07:28
@Mikina píše:
ML uz skončilo, původně se dluhy na zdravotním, soc. nezahrnovaly do ML.
V druhém kole už tam bylo možné dát i tyto dluhy. Nevim, ale patit dluhy bylo vždy čestné jednáni, dnes si každý nadělá dluhy a hrdě neplatí. Pak se vyhlásí ML a je zameteno.
Nejezdím na černo, platím všechno včas a jsem trapná?

Letos bude ML2023. Nevim, ceho se bude tykat, nepotrebuji to vedet.
ML se netyka dluhu, ale jeho prislusenstvi (penale, uroky, exekucni naklady).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
15.4.23 08:11
@Kristyna3l píše:
A kdyz jsme teda u toho, on taky podnika ma firmu, a kdyz byl 3× covid tak vedel ze jsem pul roku doma a pak ze nemam lidi a logicky kdyz jsem byla doma ho mohlo mapadnout ze nemam z ceho veci platit, ale o to se ani nezajimal. Ja bych se treba zajimala.

Taky jsi mohla otevřít pusu a říct nemám na to to platit :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
15.4.23 08:22

@Kristyna3l
Nikdy bych nedala plný přístup do své datovky někomu jinému. Dá se nastavit pověření pro konkrétní osobu do DS v různém rozsahu. Určitě si o tom něco dohledej. Ten účetní by to měl vědět. Chtít po někom jeho přístupové údaje mi přijde divné a neseriózní, obzvlášť jestli je to navíc i právník. Sedla bych si na tvém místě s manželem, řekla bych mu, že dlužím i na zdravce a řeším to. Zároveň bych si sama při tom hovoru stanovila lhůtu na vyřešení a samozřejmě bych manželovi průběžně k náhledu dodávala i podklady k této záležitosti. Také bych sama ze své iniciativy navrhla, že mu dodám podklady s aktuální výší dluhu na zdravotní pojišťovně (u VZP se dá i elektronicky), až jim dodáš podklady a že ho budeš průběžně informovat o stavu té věci. A nechala bych si pro manžela vystavit kompletní výpisy z registrů dluhů. To je vůči němu fér. A udělala bych jeden ústupek vůči němu. Nastavila bych v té datovce, aby mu chodily zprávy o mé příchozí poště do DS na jeho e-mail, po dobu trvání toho dluhu, což bych doložila tím splátkovým kalendářem, když ti ho pojišťovna schválí. Myslím, že tam jde nastavit i rozšířené info, kde je vidět odesílatel a základní popis té písemnosti. Mmch. i když ty zprávy nějak smažeš, jestli to jde, tak až budeš řešit ten splátkáč, tak stejně ti související písemnosti zase přijdou do té datovky, ne? Takže když bude mít ten účetní přístup, tak se to tvůj manžel stejně dozví. Vůbec se mi nelíbí, jak s tebou manžel jedná, ale v tomto případě má právo být naštvaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.23 08:58

Stalo se mi to stejne, strach jsem mela sileny, ale obavy byly stokrat horsi nez realita. Strasne se ti ulevi az to vse sepises, domluvis splatkovy a opravdu zacnes resit a bacha, zdravotni to hodi na exekuci raz dva. Ta socka co stahla 30 tis, nebyl to doplatek na vraceni dani? To si stahnout umi. Ale ze by stahli z uctu jen tak, bez exekuce, to se mi nechce verit. Na ucet mi takto nikdy nesahli. Na socce to taky resis? Tezko muzes mit zdravku dluh 70 a na socce jen 30… exekuce to nechces - to pak jsou obstavene ucty a velmi narocne reseni. Hned to res. Socku i zdravku. A manzelovi to rekni - nemas to z ceho splacet na materske. Ja platila fakt ranec abych to mela splacene. Vic nez mas materskou. Drzim palce, znam to. RES TO! To jedine ti da ulevu a svetlo na konci tunelu. Mne jeste zbyva par splatek na socce, cca 4-5 mesicu a budu cista. Silene se na to tesim ;) :jazyk: :lol:

• Citovat
  • Upravit
52
15.4.23 09:02

A co to na to tehdy rekli? Manzel? Rodice? Jo vim ze stat se to muze kazdemu, nejsou to drogy, neni to nevera je to jen selhani. Kdybych hlavne mela penize tak to davno platim ze.. ale cele moje podnikani zacalo proste ve spatnou dobu a uz se to vezlo jak rozjety vlak. Vim ze se mi ulevi jak mu to reknu, jen ta odvaha mu to rict.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.4.23 09:08

Jinak to nechapu, ale prihlasila jsem se do datovky po pul roce, mam tam zpravu starou 4 mesice a stejne vymazat nejde i kdyz mam ten trezor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
15.4.23 09:19

@Kristyna3l
Nechci tě napadat, spíš pochopit. A asi to ani nepatří do této diskuze, ale nedá mi to. Jak funguje váš rodinný rozpočet? Jste na tom dobře?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
15.4.23 09:27

Ano funguje. Manzel vydela docela dost penez. Mame spolecny ucet. Vubec neutracim, spis jsem jeho ucila jak setrit a co nakupovat levnejsi. Proto se mozna i stydim a bojim, protoze vim ze on je schopny, ty penize vydela a ja to neumim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2499
15.4.23 09:28
@cecetka píše:
I sveho syna odmala ucim, ze pokud se neco stane, ma prijit hned, abychom vcas nasli reseni a vyresili to.
Maloktery problem (a financni zvlast) vysumi sam od sebe. :nevim:

přesně, nikdy nebyl tak velký průšvih z toho co provedli, jako když o tom lhali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.23 09:31
@Kristyna3l píše:
A co to na to tehdy rekli? Manzel? Rodice? Jo vim ze stat se to muze kazdemu, nejsou to drogy, neni to nevera je to jen selhani. Kdybych hlavne mela penize tak to davno platim ze.. ale cele moje podnikani zacalo proste ve spatnou dobu a uz se to vezlo jak rozjety vlak. Vim ze se mi ulevi jak mu to reknu, jen ta odvaha mu to rict.

Byli uplne v pohode, rodice uplne, manzel taky, nerikam ze nebyl nastvany, byl, ale taky videl, jak jsem z toho spatna ja. A taky videl, ze to resim. A mne se fakt strasne moc ulevilo. Ale byl to beh na dlouhou trat. Dluzila jsem o hodne vic nez ty a ty uroky byly silene. Nemela jsem to z ceho platit a pak ani splacet. Zmenila jsem praci, vydelavala o hodne vic a mohla platit. Kazdy mesic splatka jako nejaky last na tyden, to jsem si furt rikala jak jsem byla blba :D ale neodpovedela jsi mi, zda to resis i na socialnim a jestli tech 30 k byl konecny dluh?

• Citovat
  • Upravit
52
15.4.23 09:38

Na socialnim bych mela dluzit jeste nejakych 15 000,– jinak je to vse. No uvidim, treba si to fakt jen maluju hrozne. Me spis vadi ze vim ze se do toho zacne angazovat hned manzel a bude to vse chtit resit za me, ale ja si to chci proste vyresit sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2914
15.4.23 09:47
@Kristyna3l píše:Me spis vadi ze vim ze se do toho zacne angazovat hned manzel a bude to vse chtit resit za me, ale ja si to chci proste vyresit sama.

Jste manzele, predpokladam, ze mate sjm… logicky se angazuje :roll: a sorry nasekat dluh min 115 tis. je na facku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.4.23 09:50
@Kristyna3l píše:
Na socialnim bych mela dluzit jeste nejakych 15 000,– jinak je to vse. No uvidim, treba si to fakt jen maluju hrozne. Me spis vadi ze vim ze se do toho zacne angazovat hned manzel a bude to vse chtit resit za me, ale ja si to chci proste vyresit sama.

No ale na to jsi mela dost casu. Zacinas to resit az protoze ti tece do bot a manzel ma pravo to chcit resit, jste manzele. Ale udelala jsi dluhy, nicmene nejsi nesvepravna. Tak vse vyloz na stul, ale uz i s resenim! A res vse najednou. Ono to jde rychle, ten splatkovy kalendar. Proc jsi to neudelala ten predminuly tyden? Co ti branilo v tom to dokoncit? A ne, nebyl to blby papir. Ten sis mohla vytisknout, nebo okopirovat z dokumentu co mas doma.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat