Dluhy a zase dluhy...
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Rosomacka987 píše:
Kamarádka, když byla bez peněz si vydělávala prostitucí. Pokud vypadáš trochu pouzitelně zkus to, sypalo to hodně. Hlavní je platit dluhy za každou cenu, sebeúcta musí stranou. Jen rada, tak mě hned neukamenujte.
v takovém kruhu " kamarádek" se nepohybuji. Olizovat ptáka Ukrajincům je dno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Však být miliardář jde taky...
@Anonymní píše:
Muj chlap je vyucenej, zivi se rukama, bydlime taky na malym meste, takze zadna enormní nabidka prace a za 13tis by rano ani nevstal. Ani za dvakrat tolik by nedelal.. Takze to jde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Tak jsem se dostala do situace, z které se očividně nelze vymotat.. nabrala jsem si dluhy a splácím teď několik půjček, dohromady je to cca 8500 za půjčky a 5000 za půjčky předané vymáhácí agentuře. Platíme 12000 nájem s energiemi, plus nějaké to jídlo a věci pro malou. Cca tak 6000 měsíčně.
Přítel vydělá 13500 tisíce čistého, plus bokem na ruku cca 4000 a já mám rodičák 11300.. zkoušela jsem prodat věci po malé, ale je to na bazaru už hrozně dlouho a nikdo to nekupuje. Musíme teď koupit novou lednici, protože ta stará odešla a na bazaru zde v okolí nic neníbyl zde někdo v podobné situaci?
Moje otázka je, jestli je možné někde dosahnout na konsolidaci půjček? Děkuju za odpověď
Zdá se že máte záznamy v bankovních registrech takže konsolidace těžko. Leda si půjčit u nějakého lichváře ale ten vám dá pravděpodobně ještě vyšší úroky než máte teď. Tady moc možností není. Buď vyhnat chlapa do světa aby začal vydělávat normální peníze a nebo na sebe vyhlásit insolvenci. Také byste se mohli domluvit s domácím jestli by vám nesnížil třeba na půl roku nájem, než se dáte dohromady. Byste mu třeba platili jen na fond oprav+ služby. Žít stylem, že vám zůstanou 3000 na jídlo je dlouhodobě neudržitelné. A ve kterém městě to bydlíte? Možná by mohl někdo poradit kde by se v okolí dala sehnat práce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lalelale píše:
Vy jste se zadlužili tím, že jste rekonstruovali koupelnu v cizím bytě a následně jste několik desítek tisíc (což bych řekla je cena za rozsáhlou rekonstrukci) utratili za věci pro novorozence?mám dojem, že zakladatelka buď jen chtěla politovat a zcela lže o původu dluhů, nebo je to celé troll.
Před čtyřmi roky jsem nechával dělat novou koupelnu, klasicky zděné jádro, sprchový kout… + v kuchyni kachličky a dlažba a stálo to 200 tisíc. Od té doby vše zdražilo o desítky procent. Nevím co si zakladatelka představuje pod pojmem rozsáhlá rekonstrukce, ale podle mě by mohla stát rozsáhlá rekonstrukce koupelny klidně i přes 100 tisíc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To bude celé úplně jinak, pokud to není troll. Kompletní reko koupelny v paneláku je na dodávku za 130. Oni splácejí 13500 a nemají ještě splaceno? Kecy kecy kecy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@inkakřivák vždyt psala víc dluhů
Ta rekonstrukce asi za tolik nebyla. Dluhů plno, příjmy nízké ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V této situaci nemáte už konsolidaci z čeho splácet
nejrozumnější je - pokud máte aspoň dva dluhy po splatnosti - podat insolvenční návrh, problém je, že nejste manželé, tak musíte každý sám za sebe… pět let to holt vydržíte a budete čistí.. pořád lepší jak ten tobogán upomínek, úroků apod., ve kterém jedete, už máte i exekuce? nebo jen tu agenturu? tohle splácet prostě nevzládnete, jedině by přítel našel práci aspoň za jednou tolik, nechápu, kde dělá, ale to snad není ani minimální mzda..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Platíte hrozně moc za nájem, na to, že bydlíte na vesnici. Zkuste si oba hledat práci v tom Brně, malý byt 1+1 seženete cca za 10tisic, dá se sehnat i levnější. Bohužel vám to bude muset stačit a budete mít víc možností práce/brigád pro oba. Případně na okraji Brna s dojezdem MHD nebo vlaku, kde ty nájmy. jsou zase o kus nižší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pocházím z menšího města - cca 5500 obyvatel. Rodiče v současné době pronajímají dům, tuším 2+1 nebo 3+1 za nějakých 6 tisíc. Celý dům se zahradou
.
Takže u vás bude asi trochu někde chyba v matematice, když platíte takové peníze na malém městě, kde nic není. To raději platit takové peníze ve městě, kde máte šanci, že chlap sežene lepší práci. Ale to byste museli zvednout zadek a něco pro zlepšení situace udělat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nechaputo píše:
Před čtyřmi roky jsem nechával dělat novou koupelnu, klasicky zděné jádro, sprchový kout… + v kuchyni kachličky a dlažba a stálo to 200 tisíc. Od té doby vše zdražilo o desítky procent. Nevím co si zakladatelka představuje pod pojmem rozsáhlá rekonstrukce, ale podle mě by mohla stát rozsáhlá rekonstrukce koupelny klidně i přes 100 tisíc
Dobre, ale to sis rekonstruoval ve svem byte a tou rekonstrukci sis hodnotu bytu navysil.
Pokud nekdo zrekonstruuje cizi byt a neodbydli si to slevou na najemnem, tak je financne negramotny.
- Citovat
- Upravit
@Hanka1 píše:
Dobre, ale to sis rekonstruoval ve svem byte a tou rekonstrukci sis hodnotu bytu navysil.
Pokud nekdo zrekonstruuje cizi byt a neodbydli si to slevou na najemnem, tak je financne negramotny.
Rekonstruoval jsem byt který pronajímám
V životě by mě nenapadlo chtít po nájemnících aby mi rekonstruovali koupelnu za své peníze. To se dá u drobností třeba do 10ti tisíc aby si to zaplatili a pak jim to proplatim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit