Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Wendys08 píše:
Já jsem na gynde byla kdybych byla těhotná tak v 5tt. Řekl mi vše je v poradku. Jste negativní a žádný ultrazvuk. Podíval se vlastně jenom jedním okem. Zrovna ten doktor u kterého jsem byla nemá ani vag. Ultrazvuk![]()
Ten můj gynekolog taky neměl ultrazvuk, je to docela nedávno co si ho pořídil, v dnešní době by to mohli mít už jako standartní vybaveni. Ale jinak můžeš normálně do nemocnice na ambulanci.
@Wendys08 kup si aspoň dva druhy těch testů jak píšou holky když se dělají podle návodu jsou spolehlivé, já si dělala test po 4 dnech zpoždění a //, o týden později jsem byla u doktora viděl žloutkový váček a za dva týdny si mě pozval znova a bylo vidět srdičko ![]()
Já bych šla na gyndu v 7 týdnu - to by už mšla být vidět akce srdeční i kdyby jsi otěhotněla později
@kecak ne endokrinologii do 6 tydne tehotenstvi, nejpravdepodobneji ti navysi davku. jinak gratuluji
Ja sla na gyndu a hned jsem volala na endo a klusala na krev. Ve 4. tydnu tusim. Od endokrinologa mam psano prijit 4-5tydnu po posledni MS
Ne právě že mi vůbec nic nedělal jenom se podíval okem a řekl jste negativní. Já tam sice šla kvůli sterum na rak. Děložního čípku protože mi zjistili že mám 2.stupeň tak je možné to že se na těhotenství nezameroval ale říkala jsem mu už tehdy že mám opoždění. A jedu teď na gyndu rovnou takže pak dam vědět
sice zase k tomu stejnému ale snad už se zaměří na ten ultrazvuk
a myslíte si že by to šlo vidět na tom normálním? Byla bych v 6tt
Mě dávají na e. žádanky na krev, takže tam stačí jen napsat, či zavolat, co nejdříve (i když mě do toho vlezly vánoční svátky, takže zdržení 2 týdny už jsem byla v 7tt) a oni mě pošlou na krev. Pak tam vyfasuju štos žádanek, abych na ni během těhotenství mohla pravidelně chodit. Při 1.těhotenství jsem to nevěděla a čekala, až dostanu začátkem 2. trimestru průkazku, abych to měla potvrzeno černé na bílém!!! Dostala jsem sprďunk, ale vše bylo v pořádku, klukovi bude 12 a je i zdravý a chytrý jak rádio. Na gyndu necítím důvod spěchat (nejdříve bych šla v 6tt, já chodím později), ale toto si už hlídám, na e. jsou po partnerovi hned druzí, komu své další těhotenství oznámím na základě pozitivního testu (i kdyby to nevyšlo, tak to může znamenat, že to s hormony zahýbe) + se později snažím sladit odběry krve od obou lékařů, protože mi dělají dost zle, zvlášť v těhotenství po ránu na lačno (a to netrpívám přímo ranní nevolností). PS: beru Letrox 100 a po prvním odběru mi to zvýšili o 1 tabletu týdně-na 8, po každém dítěti mi zůstane větší dávka než před těhotenstvím, když nejsem těhotná několik let, tak to mám srovnané…z os. důvodů an. P.
@Wendys08 no mi právě doktor tenkrát říkal že dělá ten vnitřní, protože na normálním by nebylo nic vidět.
Tak teď jsem od něho přišla tak říkal že nic nevidí ale že mi vezme krev a zítra ráno si mám udělat tehotensky test a sestřička mi říkala že si myslí že to je nějaká porucha když doktor nic nevidí
![]()
@Anonymní píše:
Mě dávají na e. žádanky na krev, takže tam stačí jen napsat, či zavolat, co nejdříve (i když mě do toho vlezly vánoční svátky, takže zdržení 2 týdny už jsem byla v 7tt) a oni mě pošlou na krev. Pak tam vyfasuju štos žádanek, abych na ni během těhotenství mohla pravidelně chodit. Při 1.těhotenství jsem to nevěděla a čekala, až dostanu začátkem 2. trimestru průkazku, abych to měla potvrzeno černé na bílém!!! Dostala jsem sprďunk, ale vše bylo v pořádku, klukovi bude 12 a je i zdravý a chytrý jak rádio. Na gyndu necítím důvod spěchat (nejdříve bych šla v 6tt, já chodím později), ale toto si už hlídám, na e. jsou po partnerovi hned druzí, komu své další těhotenství oznámím na základě pozitivního testu (i kdyby to nevyšlo, tak to může znamenat, že to s hormony zahýbe) + se později snažím sladit odběry krve od obou lékařů, protože mi dělají dost zle, zvlášť v těhotenství po ránu na lačno (a to netrpívám přímo ranní nevolností). PS: beru Letrox 100 a po prvním odběru mi to zvýšili o 1 tabletu týdně-na 8, po každém dítěti mi zůstane větší dávka než před těhotenstvím, když nejsem těhotná několik let, tak to mám srovnané…z os. důvodů an. P.
ahoj, díky za odpověď. Já beru Letrox jen 1/2 ráno, volala jsem si tam teď a mám přijít jak budu moct na krev a pak si zavolat na výsledky. Tak snad to bude v pohodě. Jak často se teda v těhotenství prosím chodí na endokrin. na krev?
@kecak jak často, to určí na e., podle toho, jak se jim daří upravit dávkování, takže to bude asi individuální. Když se dávka upravuje, tak mám jako těhotná i netěhotná KO za měsíc, jinak v těhotenství ob měsíc, pak po šestinedělí odběr i kontrola a pak ještě někdy po ukončení kojení. V netěhotném stavu chodím na odběr jen 2*za rok, v případě, že dávka náhr. hormonu odpovídá P.
Na endo inhned, nejlépe s aktuálním odběrem krve (já třeba dostávám při každé kontrole žádanku na příště), na gynekologii si zavolej a uvidíš, kdy tě budou chtít vidět
Ahojte holky tak jsou to 3 týdny a stále jsem to nedostala
doktor mi předepsal nějaké prášky jmenujou se duphastol máte s tím zkušenosti? Vůbec totiž tomu nerozumim a ani mi nic k tomu nerekl jenom ať si přijdu pro recept k vyvolání těhotenství takže jsem ho vubec nechápala ![]()
@Wendys08 píše:
Ahojte holky tak jsou to 3 týdny a stále jsem to nedostaladoktor mi předepsal nějaké prášky jmenujou se duphastol máte s tím zkušenosti? Vůbec totiž tomu nerozumim a ani mi nic k tomu nerekl jenom ať si přijdu pro recept k vyvolání těhotenství takže jsem ho vubec nechápala
A proč jsi se ho jako nezeptala??? ![]()