Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dnes mě to taky nakrklo..menu mělo hlavu a patu, jídlo vypadalo dobře..A oni řeší, že to bylo moc jednoduché a co vše bylo domácí
Když uvaří někdo svíčkovou, což je docela složité jídlo, tak zas řeší že je to moc fádní..Nechápu co ti lidi chtějí..A nejlepší jsou ti, co se přihlásí, a žampiony nejí, rajčata nejí, cibuli, játra… ![]()
@Martina0085 píše:
Je strasny co dokaze zavist. Kdyz nekdo nebydli moderne, tak ho pomluvi, kdyz ma nekdo krasnej byt nebo nedej boze barak, tak skripou zubama…
Lidská závist je hrozná, úspěch se neodpouští
![]()
@Emisis píše:
Dnes mě to taky nakrklo..menu mělo hlavu a patu, jídlo vypadalo dobře..A oni řeší, že to bylo moc jednoduché a co vše bylo domácíKdyž uvaří někdo svíčkovou, což je docela složité jídlo, tak zas řeší že je to moc fádní..Nechápu co ti lidi chtějí..A nejlepší jsou ti, co se přihlásí, a žampiony nejí, rajčata nejí, cibuli, játra…
Nakonec to dopadá tak, že ten, kdo tam nejvíc kritizuje, uvaří největší blaf
![]()
Hlavne, je zajimave ze chteji ochutnat vzdy neco noveho.Pak to neji protoze to neznaj a je to jine.
Normalne bych tam stanovila pravidla..
@Andy27 To samé minulý týden..Parta holek vypadalo ze začátku normálně, a co tam předvedla tam starší černovlasá paní
jen proto, že paní měla pěkný dům, uklizeno..prostě závist..:( Taky už mě to pomalu přestává bavit, jídlo se neřeší, jen nějaké taktiky a intriky :/ Buď je to blbě sestříhané, nebo je nutí produkce..ale není možné, aby tam týden co týden byla banda závistivců?
@Emisis píše:
@Andy27 To samé minulý týden..Parta holek vypadalo ze začátku normálně, a co tam předvedla tam starší černovlasá paníjen proto, že paní měla pěkný dům, uklizeno..prostě závist..:( Taky už mě to pomalu přestává bavit, jídlo se neřeší, jen nějaké taktiky a intriky :/ Buď je to blbě sestříhané, nebo je nutí produkce..ale není možné, aby tam týden co týden byla banda závistivců?
začíná být prostřeno a to doslova o hov. ně. Není to soutěž o vaření, aleo pomlouvání.
@Emisis No ta z minuleho tydne mi normalne hla zluci..Ale koukam, ze tam takove chovani zacina byt pravidlem.Ale to je to co pisu, stanovit tam nejaka pravidla..
@Emisis píše:
Dnes mě to taky nakrklo..menu mělo hlavu a patu, jídlo vypadalo dobře..A oni řeší, že to bylo moc jednoduché a co vše bylo domácíKdyž uvaří někdo svíčkovou, což je docela složité jídlo, tak zas řeší že je to moc fádní..Nechápu co ti lidi chtějí..A nejlepší jsou ti, co se přihlásí, a žampiony nejí, rajčata nejí, cibuli, játra…
ideálně, když nejí téměř nic, co se jim naservíruje, viz minulý týden ta slovenka - její tofuňéza a vim já co, to bylo fakt luxus. Kdyby od ostatních aspoň ochutnala, ale jen kritizovala a blbě kecala ![]()
@tumpach tak to mam pocit ze pujde li to tak dal.Bude se na to koukat opravdu, uz ale jen ta produkce ![]()
A proto už na to nekoukám, nějak mě nebaví jak si lidi lezou do skříní, kontrolujou jak mají uklizeno a pomlouvají bydlení, místo toho aby si normálně pokecali a normálně ohodnotili jaký je kdo hostitel tzn jak se stará o hosty, jaká atmosféra u stolu je a jak ten dotyčný uvařil.
No kdysi se mi moc líbil díl kdy už jedna soutěžící nevydržela ty rádoby odborné kecy a polívku jim ukuchtila z pytlíku, guláš z konzervy a všichni si mlaskali a kecali o čerstvosti potravin, jako na paní dodnes nezapomenu, fakt se mi moc líbila asi bych to udělala podobně
@myšák1187 píše:
No kdysi se mi moc líbil díl kdy už jedna soutěžící nevydržela ty rádoby odborné kecy a polívku jim ukuchtila z pytlíku, guláš z konzervy a všichni si mlaskali a kecali o čerstvosti potravin, jako na paní dodnes nezapomenu, fakt se mi moc líbila asi bych to udělala podobně
Jo, to byl dobrý díl
![]()
Je to bída…Jako občas se mi líbily díly se šmudlama (pak jsem měla pocit, že mám nablýskaný byt
), nebo ta jedna, co koluje po netu jako blondýna Niki (hledala u kachny prsa na zádech, vytrhla kus masa a prý jestli to snad není „srdce“. Zeleninu vzala z jednoho rohu, naběhla ke koši v prostoru na druhé straně, oškrábala a běžela k druhému rohu k hrnci…atd.). Ale nesnížila bych se k šmejdění, ani u svých nejlepších kamarádek nevím jak mají tvrdou/měkou matraci, co mají ve skříních…Kdybych byla tak zoufalá, že bych tam šla, asi bych zamkla všechny skříně a klíče vyndala ať se třeba pos…Jednou u mladé holčiny našli v ZAVŘENÉM nočním stolku (kde jinde by tak asi měl být??!!) vibrátor a měli strašnou potřebu to řešit u jídla a ještě se tomu debilně hihňat. A nejhorší hlášky: „To menu mě neoslovilo“ - asi jako, že rozevře ruličku a rulička pronese „ahoj Kájo“
Nebo: „To je kakaooooo? Tak to mě zklamalooooo“. Domácí těsta, zeleninu, nudle apod. neřeším. Se ještě budu patlat s listovým těstem doma ne, bych jim vpálila, že jo, že je domácí, stejně by houno poznali. Ta baba (byla z Ostravy), co jim naservírovala polívku z pytlíku a maso dvou barev z konzervy (masíčko měkkoučké, skvěle ochucené, akorát slané…Mňam, mňam gurmáni si pochvalovali
) to udělala naprosto skvěle. A jak „gurmáni“ byli spokojení a pak nevěřili, že jim musela donést ukázat prázdné obaly, že si nedělá srandu a je to hotovka z konzervy. Škoda, že se přiznala před bodováním, možná byla donucena produkcí. Ale asi by vyhrála a vyhrála by dobře ochucená konzerva a jak to paní skvěle ohřála. A úkol týdne?
Trapárna, zdržovačka, nezajímavé. A co by se stalo, kdybych ho neudělala? Stejně by na to přišli až po bodování. Neumím si představit, že mám krásně zkomponované menu, náročné a časově to mám rozvržené akorát, typově např. zvěřinové hody a do toho mi přistane, že mám uhňácat a „vhodně“ zakomponovat sushi (v životě jsem nedělala, nejedla a jíst nebudu), suroviny budu mít na zvěřinové menu a tady na vesnici fakt věci na sushi neseženu a objíždět autem obchody ať se zdržím, k tomu by se mi to třeba do menu fakt nehodilo a ještě to neumím, takže si srazím body…Přitom tam jdu s tím, co umím. Trapas. A dietáři? pamatuju si na paní, která neměla žaludek, omluvila se předem, že jí jen malé porce, všechno ochutnala a hodnotila. Ale ta slečna s bezlepkovou dietou jak vyžadovala, aby na ni brali všichni ohled a vařili jí zvlášť
Já se přiznám, že být v presu a vařit 4 chody + úkol týdne pro 5 lidí, tak se s nějákou bezlepkovou variantou necrcám
navíc to nemám vychytané, neumím s bezlepkovou moukou, ve spoustě surovin je lepek, ačkoliv by ho tam nikdo nečekal, moje jídlo by jí mohlo ublížit, i kdybych se snažila. O bezlepkové dietě vím jen základní věci, ale věřím, že je to běh na delší trať zjistit, že se lepek vyskytuje třeba v baleném mletém mase nebo nevím v čem…Zkrátka buď by měli mít takoví dietáři svůj týden a tak by si nemohli nic vyčítat, k tomu by si neublížili, protože dietu všichni znají a jedí podle ní, nebo by se do takové soutěže neměli hlásit. A ti, co něco nejí, že jim to nechutná, by měli ochutnat a ohodnotit všechno, nebo za každou odmítnutou složku pokrmu u nich trestný bod dolů.
Souhlasim..hlavne s tim ze tem dieatarum mohly dat normalne tyden..Me by to treba hodne zdrzelo, o bezlepkove kuchyni nevim nic ![]()