Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Me to prijde taky divne, ale pokud je to vyjimecne, tak dobry. V tom satku by to slo…ale sousedi treba vysedavaji pravidelne u grilu s malyma detma 3-5let a meli tam dokonce i miminko do pulnoci
ja tohle proste nepochopim. Ja dam dite spinkat, jak je zvykle, zapnu chuvicku a muzem pokracovat…
Vzdyt nam u toho nemusi asistovat, nehlede na to, ze mam rada taky klid, kdyz usnou
kolikrat deti 3 a 1r jdu po 20h uspavat a venku jeste v 21 h rvou o rok starsi deti… Ja spis nechapu, ze to bavi ty rodice tam s nima byt…my se vyblbnem max do 19h, pak domu a spat ![]()
@Káťa19 píše:
Me to prijde taky divne, ale pokud je to vyjimecne, tak dobry. V tom satku by to slo…ale sousedi treba vysedavaji pravidelne u grilu s malyma detma 3-5let a meli tam dokonce i miminko do pulnocija tohle proste nepochopim. Ja dam dite spinkat, jak je zvykle, zapnu chuvicku a muzem pokracovat…
Vzdyt nam u toho nemusi asistovat, nehlede na to, ze mam rada taky klid, kdyz usnoukolikrat deti 3 a 1r jdu po 20h uspavat a venku jeste v 21 h rvou o rok starsi deti… Ja spis nechapu, ze to bavi ty rodice tam s nima byt…my se vyblbnem max do 19h, pak domu a spat
Já to mám stejně jako ty.Taky miluji ten klid od 20.00.Trefil by mě šlak mít dítě co mi pravidelně chodí spát v 23.00,to už většinou chodíme i my
Taky se někde zdržíme třeba na grilu, na nějaký akci ale když jdeme z akce domů tak chodíme nejpozději v 21.00 a to už je syn většinou spící
Prostě to beru tak, že to musím ošulit tyhle akce a parádičky když není hlídání
Na grilování na zahradě nevidím nic špatného že jsou děti vzhůru i do 11hodin ale třeba v hospodě nebo takhle tyhle festivaly do skoro půlnoci mě už přijde přehnané brát batole nebo malé dítě:think:
Jednorázově bych to neřešila, dlouhodobě si myslím, že to není, tady v ČR moc dobré.
Jinak máme děti 2, 4 a skoro 6 let a v létě je ženu kolem 8 max. půl 9 domů a do postele chodí kolem 9. Teď teda dřív, ještě je školka a ráno musí vstávat. Ale už hodně světlo a děcka nemůžou usnout.
Teď jsme byli na narozeninách a s dvouletou jsem šla domů v 10, starší přišli s tatínkem kolem 11.
Když jdeme v létě na zahrádku, tak tam sedíme tak do 9 nejvíc.
U vaší bych možná zkusila už jen jeden spánek denně.
@vejilka píše:
Já to mám stejně jako ty.Taky miluji ten klid od 20.00.Trefil by mě šlak mít dítě co mi pravidelně chodí spát v 23.00,to už většinou chodíme i myk:
Moje slova.
Když máme něco na zahradě, tak dám děti normálně spát a sedím tam pak dál.
@Aries6 : Já si nedovedu představit, že bych moje 14.měs. dítě měla zabavovat, aby nešel spát
abych já měla ve 20hodin klid ![]()
Kašlete na lidi, klidně jděte s prckem. Já chodila s malým 3 měsíčním miminkem o půl noci do obchodu a ano lidi čuměly a šeptali si, jenže nikdo z nich už nevěděl, že malý bohužel usne jen venku v kočárku a v malém bytě mám chlapa, který se potřebuje vyspat do práce. Tak jsem vždycky vzala malého a jely jsme nakoupit v noci do Tesca
Naštěstí to trvalo asi jen 14 dní
Lidi se budou blbě dívat vždycky, řiďte se sebou jak vy to cítíte ![]()
@donutka píše:
@Aries6 : Já si nedovedu představit, že bych moje 14.měs. dítě měla zabavovat, aby nešel spátabych já měla ve 20hodin klid
Však ti neříkám, že to máš dělat ![]()
Jen by to bylo řešení, pokud chodí spát ještě 2× denně a to druhé spaní je pozdě odpoledne a kvůli tomu chodí spát moc pozdě v noci, tak bych to stáhla na jedno spaní.
Tady ty přechody denních spánků jsou náročný, jak pro dítě, tak pro rodiče. Stav, kdy jsou dva moc a jeden málo.
Pak je otázka, v kolik dítě vstává. Pokud vyspává do 10 dopoledne, tak je to pak celý posunutý. A pak je na rodiči, zda mu to vadí nebo ne.
Já děti učila v 8 večer spát a vstávaly mi třeba v 6. Ale pro mě lepší stav, jak kdyby šli v 11 v noci a pak vyspávali.
Teď to ani nejde, když chodí do školky.
@Aries6 píše:
Moje slova.
Když máme něco na zahradě, tak dám děti normálně spát a sedím tam pak dál.
Přesně tak já prostě to tak mám že by děti měli udržvat večerní spánek. Ani dospělým se nedoporučuje uléhat do postele pozdě kvůli kvalitě spánku, a co teprve děti. Ale pozoruji to sama na synovi. Když jde třeba v 22.00 tak spí neklidně, každou hodinu se kroutí, vstává v šest a je protivnej celej den. když jde v osm tak spí tvrdě celou noc až do 7.00.Chápu třeba některé děti že nejsou režimové a mámy mají smůlu. My měli teda štěstí, já ho to učila už od 3měsíců a vydrželo mu to doted.Jsou mu dva roky. Prostě radši tyhle akce bez hlídání oželim
Tyhle diskuze jsou zbytecne, jsou rezimove deti, co musi byt na cas v posteli, jsou deti co chodi spat kdy se jim chce, to same rodice, nekdo da spat dite brzo a chce si vecer v klidu posedet, a pak jsou rodice (jako ja) co nechaj dite dokud chce koukat (kdyz zacne byt ospaly, tak to poznam a strcim do postele a za chvili spi, kdyz budu nutit tak bude delat hodinovou scenu v posteli dokud neusne vycerpanim a ja budu na nervy). Me nevadi sedet vecer na grilovacce a mit syna u sebe, je to hodne dite, nelita, nedela kraval, nemusim porad koukat co kde tropi a kricet na nej a on se aspon poradne utaha a o to dyl rano vstane, takze ja pak nemusim vstavat v 6, jako bych vstavala, kdybych ho dala spat ve 20h, ale klidne si spime do 9, coz je pro me cennejsi nez vecer sedet bez ditete ![]()
Já se řídím tím, co vyhovuje mně (nám rodičům) i dítěti. Půlroční jsme vzali na svatbu, celý den v pohodě a večer na diskotéce už to na ni byl moc velký hluk, tak jsme šli domů. Kdyby v klidu spala dál, tak bychom byli ještě zůstali. Takže já bych klidně šla (tedy pokud to není zakouřené místo, tam bych dítě nevzala) a viděla bych. Mému staršímu dítěti se doba spánku pořád měnila, pořád jsem poslouchala, že když nemá od malička jasnej režim v 8 spát do postele, nebude schopná vstávat do školky a světe div se ve 2 letech začala v klidu chodit spát v 8, spala normální do 7 ráno, sama od sebe. Přitom celou dobu ji dávám spát podle jejího režimu, nic jí neupravuju. V půl roce spala dlouho odpoledne - třeba od 4 do 9 a pak byla do půlnoci vzhůru, mně to vyhovovalo - jsme s partnerem noční typy a tatínek chodí z práce okolo 9, tak si ji aspon užil. Srovnalo se to samo a dnes nemá problém vstát v 7 do školky, většinou se budí sama. Já nemám ráda takový ty řeči, že večerní spánek je nejdůležitější, lidé jsou různí. Mně nejvíc vyhovuje spát cca od 1 do 7-8, pořád poslouchám, že je to blbě. Jenže i když usnu brzo - třeba v 10 a probudim se třeba v 6, tak jsem unavená.
My občas přesáhne grilovacku. Normálně chodí spát kolem deváté, venku jak lita, tak je ještě v deset nabitá, ale jakmile ji dáme do auta a rozjede se, tak je do druhé zatáčky tuhá
. Doma jsme byli něco pred jedenactou, přeložili z autosedačky do postýlky a bylo. Ale to už tak půl hodiny spala v autě. Má 15 měsíců.
Ani bych neřešila ten čas (pro jednou se to nezblázní), jako spíš jestli je úplně vhodný zrovna koncert. Už jen kvůli hluku, spoustě lidí, nepořádku…
@Aries6 : Tak mě celou dobu chodil po 20-19hodine spát, ale jak lítá unaví se a odpoledne si proste zdrímne, tak mi příjdě hloupý ho nenechat, pochybuju že mi 2× denně po druhým roce bude spát
dnes třeba po očkování spal hodinu do pul 12 a ted od 15h do ted..tak je mi jasný že spát ve 20h neúůjde ![]()
Je to koncert venku
u pódia jsem stát nechtěla, pochybuju že na Jazzu bude bordel jak u pankáču
počítá se s 50lidmi
nemám doma Káju Gotta ![]()
@Anonymní píše:
Je to koncert venkuu pódia jsem stát nechtěla, pochybuju že na Jazzu bude bordel jak u pankáču
počítá se s 50lidmi
nemám doma Káju Gotta
Tak to bych sla v pohode, to nebude zadna divocina
akorat bych mela pripravenou moznost odejit, kdyby se to ditku nelibilo, abys pak nebyla zavysla na chlapovi az dohraje a doveze vas domu…