Do školky ve 33měsících

Napsat příspěvek
Velikost písma:
85403
14.1.19 13:11

@nestarejtese uprimne, do zajeteho kolektivu se nastupuje hur, i u tech deti. Ale musite vyzkouset. Moje sla do skolky v roce a pul, ale zacinali tam tak vsichni (DE) a bylo to bez nejakych vetsich problemu. Ale dcera je spolecenska a deti a kolektiv miluje. Znas ji nejlepe. Ucitelky hlavne musi byt pripravene ji tam pripadne pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
407
14.1.19 13:16

Syn nastoupil ve 2 letech a 5 měsících, nemluví, obleče si tak max kalhoty, při jídle bryndá. Pravda, je ve třídě nejmenších dětí. Školku miluje, dokonce i paní učitelku poslouchá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
519
14.1.19 13:21

Až teď mi došlo, co je vlastně otázka. Mažu svůj příspěvek :think:
Jde o to, jestli zvládne to, že je v „klasické“ školce nejmladší, že ? Jestli to zvladnes ty, tak on taky :palec: Učitelky pomůžou a starší děti takové malé čudlíky mají rádi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.1.19 13:32

Můj syn nastupoval do jeslí ve 12 měsících. Bydlíme v Německu a vypršel mi rodičák. První dny jsem tam byla na zvykačku s ním a za čtyři dny mi udělal mezi dveřmi pápá a šel. Dva měsíce potom jsem zjistila, že jsem těhotná a zůstávám dál doma, hrála jsem si s myšlenkou malého odhlásit, ale je tam šťastný a já si ty tři hodiny taky ráda odpočinu :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
14.1.19 13:35
@krukynka píše:
Až teď mi došlo, co je vlastně otázka. Mažu svůj příspěvek :think:
Jde o to, jestli zvládne to, že je v „klasické“ školce nejmladší, že ? Jestli to zvladnes ty, tak on taky :palec: Učitelky pomůžou a starší děti takové malé čudlíky mají rádi :kytka:

No tak já to určitě nezvládnu,to je mi už jasný :mrgreen: ale když uvidim že se ji tam líbí tak budu šťastná s ní :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4248
14.1.19 13:39

@nestarejtese dcera sla taky ve 33 mesicich na to jakej byla zavislak,tak nastup do skolky probehl uplne v pohode bez jediny slzicky.Ale bohuzel chodila 2 mesice a pak mesic a pul marodila a ted nastoupila,je to tyden a kazdy rano breci.Takze u nas byl lepsi nastup ve 33 mesicich nez kdyz se tam pak vratila a bylo uz ji 36m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
14.1.19 14:04

Ahojky,
vážně záleží na dítěti, okolnostech, učitelkách, ostatních dětech, režimu ve školce a spoustě dalších věcí.
Dcera poprvé nastoupila ve 2 letech a 9 měsících a vůbec to nedala (noční můry, odmítala mě pustit i doma na záchod samotnou apod.) a to tam byla jen týden (a jen na dopoledne a první dva dny dokonce jen na 2 hodiny), normálka zvyklá na hlídání babičkou…po týdnu jsme ji odhlásili (neb tady mi nějaký mateřský hlas říkal, že tohle „přečkat“ a „ona si za chvilku zvykne“ nechceme). Do školky se těšila, byly jsme se tam podívat, vyprávěly si o tom, jak to tam chodí a jaké to tam bude. Dle jejích slov jí tam nic nevadí a chce tam chodit, ale jen se mnou - že nechce být beze mě…
No a podruhé nastoupila letos v září ve 3 letech a 9 měsících. Začátek lepší než předchozí rok, nicméně adaptace i tak těžší a to doposud chodí vždy jen na dopoledne. Nyní už to zvládá bez slziček, i po nemocích zatím nastupuje většinou bez slziček a výraznějšího smutku. Školku přijala za svou a jako součást jejího života, nicméně být to jen na ní, tak by tam asi nechodila…ale naučila se tam spoustu věcí a ohromně jakoby vyspěla :lol: .
Synovec nastupoval v necelých 3 letech a úplně bez problémů - žádné zaváhání, žádná slzička a to jsou si povahou dost podobní s mou dcerou…
Druhý synovec nastupovat ve 2 letech a také absolutně bez problémů.
Kamarádky syn nastupovat ve 2 letech a doposud (jsou mu 4 roky) pláče, když má do školky jít (a to už je ve druhé - a nic - prostě to nedává bez rodičů).
Kamarádky dcera nastupovala v necelých 4 letech, první týden totální řev, scény a po týdnu jak když utne a úplně bez problémů.
Prostě podle mě žádný obecný mustr na to, kdy nejlépe, jak apod. nastoupit asi není. :nevim: Je to o komunikaci vás rodičů, dítěte a školky… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
14.1.19 14:32

@Freya10 děkuji za vaši reakci :) :srdce: ano určitě máte pravdu,já budu jen doufat,nic jiného mi nezbývá :) :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8038
14.1.19 15:01

Moje dcera začala chodit od září,byly jí 2r a 5 měsíců. Chodila jsem tam s ní. Od prosince už chodí sama. V březnu jí budou 3 roky. Zatím ji vyzvedávám po obědě. Od února nebo března nastoupím do práce,tak tam bude muset i spát. Už si zvykla a i se tam těší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7382
14.1.19 15:04

Ahoj, mladsi nastoupila do statni skolky ve 30 mesicich. Nejdriv chodila jednou tydne, a od 3 roku kazdy den. Aji tam spala. Moc se ji tam libilo. Tez byla ve vekove smisene tride, coz bylo super. Kazdy predskolak vyfasoval 1 malacka, ktetemu pomahal s oblekanim atd. Mala se hodne osamotatnila. A tu holcicku, co mela nasi malou na starost potkavame doted (uz chodi do skoly) a vzdy se k male hlasi a ta je stastna, ze ma tak velkou kamosku. Jedine, co ze zacatku spstne zvladala byly prochazky. Ve skolce 2 hodinove i delsi prochazky a ona nebyla zvykla tolik chodit, obcas jeste jela v kocarku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2067
14.1.19 15:43
@nestarejtese píše:
Skončil mi rp už před Vánoci a já musim jít pracovat, naštěstí jsem našla státní školku, kam mi malou přijali. Ale chci se zeptat jestli někdo z vás dával taky tak brzo děťátko do školky? Bude tam prý nejmladší a i mezi 6letýma detma.. vůbec si to nedokážu představit jak to tam bude zvládat, je dost ukecana ale některý věci ji rozumím prostě jen já a tatínek.. potřebuju trochu uklidnit že to vaše děti zvládli. :srdce:

Proč by tříleté dítě nemělo zvládat školku ? 😲 U nás letos nastoupilo 11 dvouletých děti. Nebo, nápisu to jinak. Školu nemusí zvládat ani sestilete a naopak dvouleté v pohodě. Nějak nechápu,na co se vlastně ptáš. Máš tříleté dítě a běžný nástup děti do MŠ jsou právě 3 roky. Nechápu,co řešíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2038
14.1.19 16:55

Nase mala to zvladla uplne v pohode a to ji taky nebylo moc rozmet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.1.19 09:07
@Celina píše:
ještě, že to není rozpočítané na týdny :roll:

No ještě že tak :roll: :lol: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.1.19 09:09
@Michalka80 píše:
Ahoj, mladsi nastoupila do statni skolky ve 30 mesicich. Nejdriv chodila jednou tydne, a od 3 roku kazdy den. Aji tam spala. Moc se ji tam libilo. Tez byla ve vekove smisene tride, coz bylo super. Kazdy predskolak vyfasoval 1 malacka, ktetemu pomahal s oblekanim atd. Mala se hodne osamotatnila. A tu holcicku, co mela nasi malou na starost potkavame doted (uz chodi do skoly) a vzdy se k male hlasi a ta je stastna, ze ma tak velkou kamosku. Jedine, co ze zacatku spstne zvladala byly prochazky. Ve skolce 2 hodinove i delsi prochazky a ona nebyla zvykla tolik chodit, obcas jeste jela v kocarku…

Jono z těch procházek mám taky strach,ta naše svinuska nějak přes zimu zpohodlnela :mrgreen: a.moc se ji nechce chodit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
677
15.1.19 09:11
@srpen89 píše:
Proč by tříleté dítě nemělo zvládat školku ? 😲 U nás letos nastoupilo 11 dvouletých děti. Nebo, nápisu to jinak. Školu nemusí zvládat ani sestilete a naopak dvouleté v pohodě. Nějak nechápu,na co se vlastně ptáš. Máš tříleté dítě a běžný nástup děti do MŠ jsou právě 3 roky. Nechápu,co řešíš.

No protože ji ještě tří nejsou :think: protože se nezvládá sama úplně oblict atd atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí