Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dcera je v prosinci a šla normálně od září a zvládla to naprosto skvěle
chodí teda do školky, kde je to věkové rozlišené, takze ve třídě nejmenších dětí je jen 15 děti a všechny byly v září netrilete.. v září už nastoupily i děti co jsou narozené třeba v březnu - dubnu… Každé dítě je jiné a sama asi nejlíp tušís jak na tom bude to tvoje..
zvykne si každé dítě, neboj
kolikrát je to horší pro rodiče než pro ty děti - vlastní zkušenost ![]()
@nestarejtese píše:
No protože ji ještě tří nejsouprotože se nezvládá sama úplně oblict atd atd.
No řekla bych,že 33 měsíců a 36 měsíců už není nějaký zásadní rozdíl
A že se tříleté dítě nezvládá samo obléknout atd atd ,tak to bude asi trochu chyba v matce.
Nebudu tady vypisovat od kdy to uměly moje děti,protože už slyším ty kecy o dokonalosti a bla bla bla,ale pokud k tomu děti vedeš,tak už dvouleté dítě s přehledem zvládne základní věci,jako je obléknutí,svléknutí, samostatné jezeni,pití z hrnku,dojít si na WC,umýt si ruce atp.
@srpen89 píše:
No řekla bych,že 33 měsíců a 36 měsíců už není nějaký zásadní rozdílA že se tříleté dítě nezvládá samo obléknout atd atd ,tak to bude asi trochu chyba v matce.
Nebudu tady vypisovat od kdy to uměly moje děti,protože už slyším ty kecy o dokonalosti a bla bla bla,ale pokud k tomu děti vedeš,tak už dvouleté dítě s přehledem zvládne základní věci,jako je obléknutí,svléknutí, samostatné jezeni,pití z hrnku,dojít si na WC,umýt si ruce atp.
Ano asi je chyba ve mě,abych řekla pravdu tak mě vůbec nenapadlo jak je to důležité tohle všechno,prostě jsem.si to neuvědomila a začal jsem.ji to učit pozdě, a ještě k.tomu.malá je nervak takže když ji něco nejde tak začne nervit a volat maminko pomoooc ![]()
@srpen89 jinak teda dojít na.wc,umýt si ruce,pít z hrnicku umi ,a to co ji chutná sní sama jak profik,ona to trošku občas na.mě hraje
jen to oblékání je boj no..
@nestarejtese píše:
@srpen89 jinak teda dojít na.wc,umýt si ruce,pít z hrnicku umi ,a to co ji chutná sní sama jak profik,ona to trošku občas na.mě hrajejen to oblékání je boj no..
No tak vidíš
Chce to to dítě k tomu vést od útlého věku a nechat ho být,ať se s tím popere
ono to ty mrňavý děti baví,i když rodiče u toho rostou. 18 měsíční dítě si bude tu fusekli holt oblékat nekonečné dlouho. Ale chce to trpělivost a nechat ho. Po týdnu, měsíci to bude lepší a lepší,až se ve 2 letech komplet oblékne coby dup
Všechno je to o tréninku. Ve 3 letech by se mělo dítě samo obléknout už bez problémů,pokud se k tomu vede fakt odmalička
Ale buď v klidu,jsou děti,které ve třech letech neumí vůbec nic,jsou celodenně na plinach,v tlamičce dudlík a vozi se v kočáru
![]()
@srpen89 píše:
No tak vidíšChce to to dítě k tomu vést od útlého věku a nechat ho být,ať se s tím popere
ono to ty mrňavý děti baví,i když rodiče u toho rostou. 18 měsíční dítě si bude tu fusekli holt oblékat nekonečné dlouho. Ale chce to trpělivost a nechat ho. Po týdnu, měsíci to bude lepší a lepší,až se ve 2 letech komplet oblékne coby dup
Všechno je to o tréninku. Ve 3 letech by se mělo dítě samo obléknout už bez problémů,pokud se k tomu vede fakt odmalička
Ale buď v klidu,jsou děti,které ve třech letech neumí vůbec nic,jsou celodenně na plinach,v tlamičce dudlík a vozi se v kočáru
![]()
Určitě máte pravdu
musím být trpělivější a důslednější
![]()