Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já už bych si to taky přála…my už ten sedmý jedeme…pokud mrchu dostanu tak začneme osmy ![]()
Tak jednou to vyjít přece musí. A pořád si říkám, že když se to nedaří tak to tak asi má být no.. Já čekala dlouho i na „toho pravého“ a vyplatilo se to ![]()
Ahoj holky, mohu se přidat ? Také se snažíme cca od září / října ? Už mám 5-ti letého kluka ( v červnu mu bude 5 ). Mně doktorka řekla, že po půl roce, když neotěhotním, tak je lepší udělat krevní testy. A zjitili mi zvýšenou jhodnotu štítné žlázy, což může být jedna z příčin, rozhazuje to prý cyklus, atd. může se otěhotnět i přes to, ale trvá to. takže te´d mě čeká ultrazvuk, ještě krev, nějaké prášky na urovnání hodnoty ŠŽ a uvidíme. Četla jsem v hodně diskuzích o Gynexu a Femigardu. máte nějaká zkušenosti, co je lepší ?
Ahoj a vítej! já mám teď na úpravu cyklu Proveru…jinak s těma lékama zkušenost nemám…a máš super že to řešíte už po půl roce…můj doktor to řeší až po roce
to mě štve…takže já půjdu něco řešit až na konci září… ![]()
Ahoj, já doufám, že s tou štítnou žlázou se to pak vše spraví. Zajímavé, že jsem s tím při prvním těhu problémy neměla, protože tam se to také zjišťuje…nevím.I když s prvním mimčem jsem otěhotněla cca po 8 měsících ? A je fakt,že teď, jak je člověk v práci, dítě ve školce, málo času, večer jsme pak i unavení, tak se asi nesnažíme jako s prvním mimi. budeme to muset napravit ![]()
@Petrule78 tak u prvního těhu si mohla mít štítku v pořádku…to se může změnit otočením ruky!
Ahoj, taky tě vítám. Já zatím žádné léky neberu. Doktorka mi řekla, že je to brzo a taky chce řešit problém až po roce, jelikož rok snažení je prý normální. Jak pro koho, že
? Mi to teda normální nepřipadá. Ještě, že tady najdu nějaké spřízněné duše. Jinak se kolem mě každému daří docela rychle zplodit potomka.
Tak budeme doufat a nepropadat panice
kači ty ještě dítě nemáš, jestli jsem dobře pochopila ? A jsi v práci nebo doma ?
Nemám ještě…snažíme se o první. prozatím sem v práci ale asi půjdu brzo na pracák…nebo si najdu něco nového protože firma krachuje
@Petrule78 píše:
Ahoj, já doufám, že s tou štítnou žlázou se to pak vše spraví. Zajímavé, že jsem s tím při prvním těhu problémy neměla, protože tam se to také zjišťuje…nevím.I když s prvním mimčem jsem otěhotněla cca po 8 měsících ? A je fakt,že teď, jak je člověk v práci, dítě ve školce, málo času, večer jsme pak i unavení, tak se asi nesnažíme jako s prvním mimi. budeme to muset napravit
Ahojda, vítám tě tady
jsem na tom podobně jako ty, 5 letou holčinu už mám a pak školka, práce a přesně tak, večer toho má člověk už dost. Poprvé jsem otěhotněla zhruba po roce a půl, jednom měsíci Duphastonu a jedné „aplikaci“ Puregonu. Nepamatuji si, že by doktor zjišťoval hormonální profil nebo něco podobného, štítnou žlázu jsem měla tedy v pořádku.
Nyní se snažíme zhruba od září, brala jsem po vysazení Ha Femigard 3 měsíce, cykly byly po tu dobu celkem pravidelné v rozmezí 32-39 dní, což je u mě normální, mám delší cykly. Po vysazení se mi posunuly na 42 a 49 dní. Poté mi napsal na tři měsíce Duphaston, prý na zvýšení sliznice. První dva měsíce byly pak pravidelné po 30 dnech, ale nedělalo mi to dobře tak jsem měla na třetí měsíc Utrogestan, ale po užití prvního prášku jsem to hned 19DC dostala, tak jsem to přestala brát. Poté 7DC UZ, na obou stranách folikuly 5mm, sliznice 4mm a napsal mi znovu Utroš na jeden cyklus a pak na tři Clostil. Nic z toho jsem ale už nezačala brát, nechci už žádnou chemii, navíc je zde riziko dvojčat a tak, to bych fakt nechtěla. V půlce min.cyklu jsem si začala měřit BT, nyní jsem měla cyklus 40dní a zase měřím a začala jsem brát soju, kontryhel a grepový džus tak uvidíme. Tak to je celá moje „story“
a teď mám ještě jedno dilema, naskytla se mi možnost na vyšší pozici v práci po kolegyni a kamarádce, která jde na mateřskou (v 38 letech bez problémů po 2 měsících otěhotněla
)a nevím jestli to vzít nebo ne, jelikož můžu být klidně těhu třeba za 2 měsíce, nebo taky ne a ta pozice mi pak unikne, tak mám od včera dilema jako blázen ![]()