Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nějak nechápu proč k antibiotikům na průdušky nemůžeš brát HA? A kdy se chcete začít snažit o miminko se musíte rozhodnout vy, ne?
Nevím, proč nemůžeš současně brát antikoncepci (předpokládám rada lékaře), ale to, jestli budeš pokračovat ještě dva měsíce s antiko nebo ne, záleží přece jen na tobě
Buď se budete o dítě snažit hned nebo budeš ještě dva měsíce čekat. Moc dobře nechápu, na co přesně se ptáš? ![]()
@j.a.n.i1 přítel mi donesl antibiotika AUGMENTIN TM 1 g a ERDOMED na průdušky a v lékarně se ho ptala zdali užívám něco a on řekl že MERCILON POR NOB 3X21 A ONA AT TO PŘI TOM NEBERU TAK JÁ NEVÍM =( MĚLA JSEM TO NA UPRAVU CYKLU BO JSEM KRVÁCELA I 20 DNÍ V KUSE A BERU TO OD 16.2 TO HA ASI TAK CC 2 MĚSÍCE V LÉKARNĚ MÁM ZPRÁVNĚ JEŠTĚ JÍT KOUPIT JEDNO PLÁTO HA POSLEDNÍ JE TO VŽDY NA 3 MĚSÍCE ALE KDYŽ V LÉKÁRNĚ MU ŘEKLA ŽE (antibiotika snizuji nebo uplne rusi ucinky antikoncepcce) TAK MĚ ZAJÍMÁ ZDALI TO NECHAT TAK TY DVĚ PLÁTA A PAK SE SNAŽIT O MIMINKO A POČKAT AŽ DORAZÍ MS A PAK SE UŽ SNAŽIT
Ale HA ti nedají v lékárně bez předpisu,že si tam pro ní chodíš jak se ti zlíbí.Rozhodně mi nikdy v lékárně neřekli,že při ATB nemam jíst HA. Snížit účinek může,ale normálně se HA jí dále akorát je lepší se chránit ještě jinak.
pokud tomu dobre rozumim, tak HA mas na upravu cyklu, ne kvuli zabraneni otehotneni
to je podle mě nějaké nedorozumění… při všech ATB jsem brala HA. jen je tam právě to upozornění, že ATB snižují účinek HA. jak už psala sexygrafa. takže podle mě byl nesmysl HA nebrat. pokud jsi ji měla na upravení cyklu, tak by bylo nejlepší si zavolat ke svému gynekologovi a poradit se s ním. tady fakt nikdo neví, jaký je tvůj aktuální zdravotní stav a proto ti nemůže adekvátně poradit. všechno co se tady dovíš, jsou dohady a „rady z lidu“. pro mě by byla směrodatná odpověď lékaře ![]()
@sexyfraga Rozhodně vím že HA MERCILON POR NOB 3X21 který mi předepsal můj gynekologický lékař na uprávu cyklu z důvodu dlouhodobého krvácení i přes 20 dní v kuse dal hormonální léčbu po dobu 3 měsíců ve formě HA které beru pravidelně ale nastal problém protože jsem momentálně nemocná od soboty domu přijela pohotovostní záchranná služba z doktorem dostala jsem iněkci na zastavení zvracení plus léky antibiotikum AUGMENTIN TM 1 g a ERDOMED na průdušky a přítel šel ihned to vyzvednout a tam mu bylo řečeno že nemám brát HA z AUGMENTIN TM 1 g a ERDOMED ted mám momentálně pauzu 7 denní a 8 den ve středu bych měla brát HA ale budu určitě brát ještě antibiotikum tak mě zajímá zdali z druhého plata mám pak brát to HA nebo nemusím když stejně ted to brát nemám jak bylo řečeno v lékárně když se zeptala přítele zdali užívám nějaké léky. Miminko si moc přejeme protože jsem o poklad přišla 13.6.2011 po porodu
a pak to šlo vše z kopce nezavinovala se děloha šla jsem na vyčištění a pak cyklus šel z kopce a pak až v UNORU mi napsal HA a od 16.2 to beru a spokojenost nemám už žádné problémy z MS
@lucie.t ANO POUZE NA UPRAVU CYKLU miminko si moc přejeme z přítelem protože jak už jsem výše psala o novorozence po porodu jsme přišli hned co jsem porodila za několik hodin a proto si přejeme miminko ale bohužel se to nedařilo od PORODU komplikace a pak nasazení HA a to zabralo nemám už problémy mám to v krátkých intervalech a nikdy jsem neměla problém z MS až po tom porodu to šlo z kopečka proto se lékař rozhodl dát hormonální léčbu beru to cc 2 měsíce no od 16.2
já být tebou tak zítra zavolám dr. a domluvím se co a jak, tady si asi nikdo netroufne ti říct zda vysadit léky nebo ne ![]()
Teda, nechci rejpat, ale kdybys použila čárky a tečky ve větách, tak bych tomu možná i rozuměla
Takhle se ti v tom sotva vyznám. Každopádně jsi měla dál brát antikoncepci při antibiotikách. Kdyby tam byly rizika při užívání, řekl by ti to tvuj lékař. Nechápu, jak ti tohle mohla doporučit lékárnice. To je akorát na větší rozhození cyklu. Antikoncepci bych nasadila zpět co nejdříve a využívala tak, jak napsal gynekolog ![]()
Příspěvek upraven 09.04.12 v 12:22
@Nainuva Jistě čárky tečky promin antikoncepci mám pauzu momentálně brát to mám až ve středu takže v klidu rozhodnu se to nebrat vůbec ty z 2 plata zbyle poslední po 7 dnech HA a HOTOVO a uvidím sama dnes dorazila MS jak dlouho bude trvat a zdali došlo ke změně a zlepšení hezky den přeji
No tak, na rady od lékárnice jsem tak většinou zvědavá… ano antibiotika mohou snižovat účinek HA, ale neznamená to, že by brát nesměli, ale že si toho má být člověk vědom z hlediska ochrany.
Nicméně HA jsem brala hodně dlouho a rozhodně jsem nikdy kvůli antibiotikům nevynechávala, mít krom příslušné nemoci ještě jako bonus MS ![]()
A pokud by to člověk měl brát podle lékárnic, tak coby těhotný by člověk nesměl onemocnět naprosto ničím, protože některé mají tu drzost říct, že člověku to či ono neprodají ![]()
Tak přesně tyto antibiotika dostal manžel anakonec se z toho vyklubal zápal plic.
Beru antibiotika na průdušky a nemohu do toho brát antikoncepci až doberu antibiotika mám se vrátit k antikoncepci zpět mam před sebou poslední dvě plata a pak konec nebo nebrat a pak už se snažit o miminko?