Dodržujete režim po roce věku?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4742
15.12.10 15:10
petra79 píše:
Mary: A proč jste za exoty?Že máte režim?

V tom my právě tak za exoty byli a jsme, ale jen za exoty u rodiny ze strany manžela, u nás to bylo vždycky normální…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3379
15.12.10 15:12
leňula2 píše:
Režim se snažím dodržovat.
Ranní vstávání si Markétka řídí sama :-) . Většinou mezi 6.30 a 7.
Svačinka v 9.30
Oběd mezi 11.30 a 12
Spánek ve 12.30
Svačinka v 16
Večeře v 19
Postýlka 19.30.
Samozřejmě to nedodržuju přesně na minuty :wink: .

Máme teď naprosto stejný režim :lol:
Vyhovuje to myslím nám oběma. Už po narození malé mi říkala doktorka, že děti maj režim většinou rády a jsou spokojenější když ví, co bude následovat. Taková jejich jistotka. Jinak časový rozvrh se upravoval (podle Natálky) v závisosti na věku, to je jasné. Když náhodou spí déle, tak se to malinko posune, nikdy bych nebudila jen proto, že zrovna teď máme např. svačit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
15.12.10 19:18

Režim dodržujeme stále. Nedělá jí to žádný problém. Není žádná aktivistka, ale pohodářka.
Jediná změna nastala v 16m, kdy jsem ze dvou spaní udělala jedno po obědě, ale tomu předcházela sledovačka její výdrže..Takže jsem to následně posunula dle jejího vývinu.
Jinak se vstává stejně, jde spát stejně, ve stejné časy jídlo.
Ale jsem samozřejmě svolná změnit režim, pokud by to dítěti vyhovovalo i jinak. Netrvám a nelpím na času..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
15.12.10 20:32

Nedočítám ostatní, jen za sebe:

Režim dodržujeme stále, neumím si to bez něj představit. Samozřejmě spí-li dítě ráno do osmi a jindy vstává v sedm, nejdu ho kvůli režimu budit :mrgreen: ostatní aktivity mírně přizpůsobíme, ale základ zůstane stejný…

Nevím, jak jinak bych mohla třeba plánovat program, kdybychom neměli režim. A bez programu, bez cílené náplně dne já nemůžu existovat… Krom toho nemám moc hlídání (resp. ne moc operativní), takže to ani jinak nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
15.12.10 20:55

Taky jsem nečetla ostatní příspěvky, ale napíšu, jak je to u nás. Režim dodržujeme od dob, co byl malý malé miminko. Samozřejmě jsme si ho časem dle potřeb upravili. A dodržujeme ho celkem striktně:
Ráno se budí mezi 7 a 8 hodinou, hrajeme si a jdeme ven, v 11,30 obědvá, jde spát, budí se kolem 14 h, jdeme ven, hrajeme si, v 18 h večeře, v 19,30 koupání, přes to nejede vlak a osm spí v postýlce :palec:
Vyhovuje nám to, můžeme si naplánovat, kdy kam vyrazit, večery máme volné, takže za mě režim určitě ano :palec:

• Citovat
  • Upravit
7661
15.12.10 23:43
mikitaa píše:
u nas je naprosta anarchie od narozeni a po roce veku dale pokracuje :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Přesně stjené jako u nás. A když už se náznak nějakého režimu objeví, něco nám do toho šlápne. Teď naposledy to byla šestá nemoc - od minulého týdne zase spí všelijak a tím se jí rozhodilo i jídlo, protože svůj (už!) obvyklý čas třeba oběda prospí.
Takže jsme opět anarchisti a čekám, kdy se to začne rovnat.
Ono je to myslím taky hodně o disciplíně. Já malou hodně nechávám, ať o sobě rozhoduje sama. Je unavená - jde spát, nechce spát - nejde (respektive zkusím to vždycky, ale kdyby to mělo vypadat na větší boj, vzdávám se), nemá hlad - nejí, atd. Nevím, nakolik je to dobře, možná v tomhle věku jsem na ní až moc měkká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
16.12.10 10:15

Mary, také jsem nikdy nenarušovala program kvůli okolí - návštěvy, procházky atd..Prostě jsem se přizpůsobovala spánku dítěte..A každý at si myslí co chce..
Nikdy jsem dítě nebudila či nedávala spát, kvůli něčemu. Jen jak chtělo ono. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
890
16.12.10 12:04

My nějaký režim máme, ale ne striktní :-)
Ráno vstáváme až se malá vzbudí, což bývá většinou mezi 7. a 8. hod. Následuje snídaně, pak jdeme ven na nákup, vyvenčit pejska, vracíme se kolem 10. hod, dostane sváču a pak podle toho, jak je unavená, jde spát. Většinou jí dávám do postele přes oběd, já mezitím uvařím a až se vzbudí (to bývá nejdýl ve 14hod) tak dostane obídek. Pak ven na prochajdu, kolem 16.hod sváča, pak domácí pohodička, kolem 18.hod koupání, pak večeře a nejdýl v 19. hod už je v postýlce.

A večer jí nečtu pohádky, ale pouštím jí na DVD pohádku Tip a Tap, u toho ona usíná. Čtené pohádky jí baví jen přes den, když u mě sedí a ukazuje na obrázky a povídá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí