Doma zvládá nočník - jak dál?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
doma zvládá nočník - jak dál?
Poprosím zkušenější maminky o radu
.
Malýmu budou v září dva roky, doma nočník zvládá celkem bez nehod, ale nechávám ho běhat s holým zadkem, takže chodí sám na nočník. Moc nemluví (resp. ne česky
), občas si o nočník „řekne“ třeba když příjdeme z venku a má ještě plínu stylem, že nás čapne za ruku a prostě nás k tomu nočníku dovede a ukáže na něj. Občas příjdeme z venku třeba i po třech hodinách a plínu má suchou. Ráno nás tahá z postele, abychom mu sundali plínu a on to mohl hodit do nočníku. Potřebu jako takovou si tedy uvědomuje. S bobany taky není problém.
Problém je ve dvou věcech. Jednak když mu obleču slipy/tepláky, tak si to plete právě s plenou, o nočník si neřekne a počurá se. Druhá věc je, že se nám nedaří čurání venku. Zkoušeli jsme takový to „na kytičku“, táta mu to ukazoval, ale zatím neúspěšně. Myslím si, že chápe, co po něm chceme, protože se otáčí a hledá nočník
. Zkoušeli jsme ho i podržet jako holku, ale nic. To už radši pustí do pleny. Když venku běhá nahatej, tak to prostě jednou za čas pustí, ale nedaří se nám to „organizovaně“. Třeba jsme přišli na koupaliště, dvě hodiny měl na sobě plínu, úplně suchou, tak jsme ho zkusili dát vyčurat - bez výsledku a za pět minut to pustil při hraní. Máte nějaký tipy jak na to?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Tak jsme na tom úplně stejně, jen už si řekne, když má slipy a tepláky a nepustí to
. Minulý týden jsem se o tom, že náš mladej nechce čůrat venku bavila s kámoškama, co mají o trošku starší děti (o 3-7 měsíců). Jejich kluci už čůrají venku, ale uklidnily mě, že k tomu musí sám dospět. Nelámat to přes koleno a občas zkoušet. Taky chodíme z venku se suchou plínou nebo to v krajním případě pustí
. Chce to čas ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Proste s sebou nosit prevleceni a kdyz se pocura tak prevlikat..kdyz se pocura do gati..mohl by pochopit ze to neni plina..u nas toto trvalo chvilku..co ja vim..14 dni…ale hlavne jsem zrusila ze dne na den uplne pliny aby to neznala a uz nevidela a nevymyslela si ze neco do pliny a nemala v hlave hokej ..sem tam nehoda byla ale cca do tech 14 dnu to zvladla v celku v pohode.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nosila jsem velký tatoh ven a náhradní oblečení a převlíkala, vysvětlovala cca po týdnu se to zlepšilo a byla sem tam nehoda celé léto.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Mám dvě dcery a u každé to bylo jinak. Starší se odplenkovala sama ze dne na den v téměř 3 letech (do té doby to prostě nešlo) a to přes den i na noc, doma i venku, mladší už je téměř plenek, ale šlo to postupně. Doma jsem jí nechávala kalhotky (je únorová a doma bez plenek byla přes zimu), takže s tím problém nebyl. Akorát jí chvilku trvalo, než se naučila (nebo možná spíš odvážila) čůrat venku. Pomohla holčička kamarádky a starší sestra - když je naše Mája vyděla, řekla, že chce taky a postupně se tyto zdařilé pokusy stávaly častějšími a teď už si říká sama a když se to zrovna nehodí (v autobuse, autě atp), nějakou dobu i vydrží. Takže doporučuju nějakého o trochu staršího kamaráda, který by to vašemu malému předvedl ![]()
Určitě doporučuju dávat slipy i doma a ven nosit náhradní oblečení a převlíkat a převlíkat. Jednou mu to dojde.
A já si vždycky myslela, že pro chlapečky je to venku stejné jako doma, takže s tím problém nemají
.
Příspěvek upraven 30.07.12 v 08:50
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nočník jsem jeden čas nosila sebou (nebo redukci na záchod, dle destinace), teda místo nočníku jsem nosila tvrdou šlehací misku se zaobleným okrajem, byla skladnější
Existuje i cestovní skládací nočník (venku do něj ani nemusíš dávat ten pytlík, stačí jen ten rám, aby si mělo dítě na co sednout, pro moje přerostlý dítě byl ale moc nízký.
Jinak počurávání v oblečení - dávat opravdu hodně volné tepláčky bez slipů, hodně volná bývají například pyžamka.
Jinak čurání venku jde začít učit tak, že dítě běhá od pasu dolů bez ničeho a zkrátka ho nechat vyčůrat i bez podržení pindíka - případně počurané nohy otřít ubrouskem. A trpělivě předvádět na tatínkovi, jak si drží pindíka, aby si nepočural nožičky.
Jinak kombinace plína na ven, doma bez, bych se nebála, můj to rozlišoval bez větších problémů, rozhodně to nezpůsobilo, že by zapomněl chodit na nočník a vrátil se k plínám, takže tam, kde venku zkrátka počurání by byl velký problém, tak bych nechala plínu a hlavu si s tím nelámala, ono se to poddá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to já řeším opačný problém, venku očurá všechny stromy. A doma to pere na podlahu, jen to fikne. A do nočníku pouze na velkou… a když chce čurat doma, tak hledá strom. Asi mu pořídím nějakou větev ![]()
nehroť to, to přijde samo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nosila jsem nočník, skládací, koukni na www.cestovninocnik.cz . za 2 měsíce se naučil čurat na holku, za další dva i na kluka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Teraz sa budete smiat, ale ja som zo sebou vacsinou nosila nocnik
, vzdy ked chcela curat, alebo teda hlasila, pokusala som sa dostat do blizkosti WC (ci uz v bare, kaviarni, pamatam si ze dokonca sme raz behli do kadernictva
), vytiahla z tasky nocnik a ides… No a nosit zo sebou veci na prezlecenie.Inak ani moja nikdy necurala do travicky a dodones to nechce robit, radsej drzi po najblizsie WC ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Alpaka píše:
Nosila jsem nočník, skládací, koukni na www.cestovninocnik.cz . za 2 měsíce se naučil čurat na holku, za další dva i na kluka.
Jo, tenhle máme taky. A už ho nepotřebujem, kdyby měl někdo zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@langos Moje holky to mají zas obráceně - radši vybíháme ze supermarketu na travičku než by si došly na WC (i ta starší). Ale to mají asi po mně, taky radši do trávy než veřejné WC (akorát já teda už ze supermarketu na travičku nevybíhám). ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tipy? Asi jako u nás - mít hooodně trpělivosti a ještě víc suchých tepláků ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit