Domácí müsli

Napsat příspěvek
Velikost písma:
67
31.1.14 21:52

Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
516
31.1.14 22:04
@Madelaine píše:
Já dělám opakovaně s velkým úspěchem tento: Rozpustíš 125g másla, přidáš 2 lžíce hnědého cukru, 2 lžíce medu (určitě není problém dát jen cukr, ale osobně tam tu chut medu ani necítím, necháš rozpustit. Nasypeš 250g vloček (ideální jsou červené emko), sušené ovoce a ořechy podle chuti. Promícháš, vysypeš do pekáčku s pečícím papírem. Upěchuješ třeba skleničkou a upečeš na 180.

a jak dlouho se to peče?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
31.1.14 22:09

No dieta to zrovna není :oops:…ale na druhou stranu, ono to prostě musíš něčím spojit, a když nechceš olej ani máslo, tak z toho asi těžko vytvoříš něco víc než opražený vločky. A když si vezmeš, že to vyjde minimálně na šest porcí, tak to máš, jak když si namažeš chleba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
67
31.1.14 22:13

@Janča005 Jé, to už přesně nevím, tak půl hodinky, čtyřicet minut…prostě když to začne na povrchu hnědnout, tak to vyndavám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
31.1.14 22:28

Co bílek?? Dělám tak ovesné sušenky, bez jakéhokoliv přidaného tuku nebo lepivého sladidla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4465
31.1.14 22:32

Ale s tím by to zapékané musli zase ztratilo na významu, sladké by to nebylo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10480
31.1.14 23:31

Müsli dělám takto: ovesné vločky, slunečnicová semínka a mandle smíchám dohromady. V šálku kondenzovaného neslazeného mléka rozmíchám med nebo sirup - kolik kdo má rád. Naleju na suchou směs, promíchám a nechám nasáknout. Suším v troubě tak na 140 - 150 st., hlídám, míchám… sušené ovoce si přidávám až v jogurtu, pálilo se mi a bylo hořké. Nasládlé to je, hrudkuje to, mám to tak ráda.

Teď čtu, že chceš bez kondenzovaného mléka… tak třeba nahradit mandlovým, to by taky šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122
1.2.14 00:16

Díky holky za recepty :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
8.8.14 08:51

Prosím Vás jak dlouho mi vydrží domácí musli tyčinky? A jak je správně skladovat? Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
30.9.15 13:59

Chtěla bych poprosit o recept na domácí musli, ale dietní bez tuku. Jsem po operaci žlučníku a máslo mi nedělá moc dobře. Nejraději bych takové sypané musli, které se kupuje v obchodě a mohu ho dávat do jogurtu. Někde jsem viděla recept na musli bez tuku s medem a pečené v troubě, když ho ale potřebuji nemohu nejít :(. Nemáte někdo recept na něco podobného? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.9.15 14:18

@Isia Recept přímo nemám, ale máslo jsem do musli nedávala. Smíchala jsem vločky s různým suchým ovocem a oříškama podle chuti, přidala sladidlo (med, nějaký sirup, domácí ovocná šťáva) a pokud bylo potřeba, tak trochu mlíka nebo smetany, aby se to spojilo do hrudek, které mám ráda. To jsem pak zapékala do sucha v troubě. Tuku v tom moc není, když omezíš ty oříšky a dáš spíš ovoce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
30.9.15 14:36

recept oříšky a semínka nahradíš, čím chceš :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
30.9.15 15:02
@Suzuveverka píše:
@Isia Recept přímo nemám, ale máslo jsem do musli nedávala. Smíchala jsem vločky s různým suchým ovocem a oříškama podle chuti, přidala sladidlo (med, nějaký sirup, domácí ovocná šťáva) a pokud bylo potřeba, tak trochu mlíka nebo smetany, aby se to spojilo do hrudek, které mám ráda. To jsem pak zapékala do sucha v troubě. Tuku v tom moc není, když omezíš ty oříšky a dáš spíš ovoce.

Teda, ono se dá müsli zapékat i bez tuku…vyzkouším, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5010
30.9.15 17:37

@Lotuska No původní recept, který jsem někde měla, byl z kondenzovaného mléka nebo salka, trochu jsem si ho upravila. Nemusí to tak chutnat asi všem, brácha má radši kupované musli :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí