Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6257
6.8.14 16:21

Asi tak…to neví o které podnici taky tedy mluví :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
6.8.14 16:22

@annaei četla jsem příspěvky předtím, kde jsi psala, jak je skvělá péče v zahraničí, oproti ČR (mimochodem, ne všude ti cpou UM), ale teď obracíš, že jsi byla zralá na psychiatrii - to je trochu v rozporu. Když jsi měla naprosté soukromí a všichni tě nechali být a byli milí a vstřícní - jako doma, tak následné příspěvky nechápu. Kdyby ti novorozeně šlo s váhou dolů i doma, tak ho zase potáhneš zpátky do nemocnice? Pouze nahráváš odpůrcům DP, promiň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
6.8.14 16:22

@annaei Bezrizikový porod neexistuje!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
6.8.14 16:25
@Coleta píše:
Prosím tě, jak víš, co by dělali v Čechách, když jsi tu nerodila?? V porodnici, kde jsem byla já se snaží dělat vše pro rozkojení, pokud to nejde, podávají 3. den po porodu mimču UM a snaží se stále matku rozkojit a UM se podávalo přes stříkačku, aby si dítě neodvyklo od bradavky. Lepší než dítě nechat vyhladovět tak, že zhubne 90 dkg.

Jako by se nemohla snažit rozkojit ona sama. V klidu a doma. Laktační teror v porodnicích je další záživné téma pro hádky na stovkách stran. :mrgreen:

Holky, já fakt nevím, co čím komu člověk ubližuje jen tím, že chce mít klid, proč je tolik řečí jen ohledně volby.

Ti, kteří by přivítali alternativu (ne tedy nutně domácí porod), taky těm ostatním nevykládají, že jsou tupé stádo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
326
6.8.14 16:26
@Coleta píše:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
6.8.14 16:27
@Coleta píše:

To je ale svatá pravda!!! Neexistuje ani bezriziková snídaně, furt se může člověk udusit rohlíkem, neexistuje bezriziková sprcha - uklouznutí a pád, neexistuje ani bezrizikový polibek. Ani život sám.

Proto snad nemusí člověk život a jeho části trávit někde v strachu, děsu a křeči, že jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.8.14 16:30

@NaimaCloudy Já jsem nervák a nesnášim jakkékoliv nemocnice, i když jsou všichni přijemný. A kor to, že jsem se nervovala, aby dítě aspon za celý den vypilo 50ml. Mě hodně stresovalo a měla jsem o dítě velký strach. Řekli mi, že pokud to dál zhubne tak mu dají sondou.
Kdyby doma dál zhubnul, což všichni věřili se nestane tak by musel zpátky. Co jinýho snim doma chceš dělat.
@Coleta Znám dost lidí, co v čr rodili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27012
6.8.14 16:31

Berry4:sekcí je tolik, protože každá několikátá nechce rodit přirozeně a chce si klidně i za sekci zaplatit. Však se podívej na celebrity.Nebo i tady na emiminu jsou diskuse, kdy jen ze strachu z bolesti, chtějí radši císaře. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
6.8.14 16:32
@Virginia píše:
Holky, já fakt nevím, co čím komu člověk ubližuje jen tím, že chce mít klid, proč je tolik řečí jen ohledně volby.Ti, kteří by přivítali alternativu (ne tedy nutně domácí porod), taky těm ostatním nevykládají, že jsou tupé stádo.

Já už tě tu nějakou dobu tiše obdivuju, že máš pořád energii odpovídat na některé typy argumentů. Ale je to jako s tím hrachem a stěnou :roll: Když někdo nechce rozumět, tak nerozumí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 16:36

Uaaaa tady se to fest rozjelo. Rada si vas doctu :mavam:

@SáraW píše:
Ja to teda nechapu, podle me je to nezodpovedne, pracuji jako anesteziologicka sestra a kdyz dojde u porodu ke komplikacim a prijde na radu akutni sekce tak dite musi byt venku do tri minut!!! A to i s uspanim pacientky a pripravy salu, mnohdy to je za 5 minut dvanact 8o videla jsem i komplikace kdy maminky skoncily u nas na aru i nektery na hodne dlouho a nebyt okamzity pomoci by opravdu umrely napr. embolie plodovou vodou, anafylakticky sok, velke kravaceni…aby jste si to jednou nevycitala :think:

Masivni embolie plodovou vodou konci smrti, to jiste vite sama…zbytek asi muzete zachranovat…jenze vy prichazite az k tomu reseni…vam chybi ten pohled na porodnictvi ktere probihalo pred vasim prichodem…to neni tak ze by ty komplikace vznikaly nahle u pohodove probihajiciho porodu do ktereho nikdo nezasahoval. Ne. To se packa porod, popohani, zene a najendou tu mame akutni komplikaci takze honem aro at pani zajisti :oops:
Btw mohu se zeptat z ceho by zena u spont porodu mela mit anafylakticky sok :-O

@lucenka píše:
Takže vám přijde normální, že žena která má takové problémy při prvním porodu, že u ní musí zasahovat záchranka, se rozhodne další dítě opět rodit doma? To vám přijde jako zodpovědné chování matky dítěte. Že raději kvůli svému pohodlí riskuje to, že její starší dítě přijde o maminku?

Ne to v pohode byt nemusi, je potreba znat podrobnosti a vyhodnotit rizika.
Necetla jsem treba zda byla pritomna PA…nejhorsi vubec je totiz domaci porod neasistovany, ale i tyto zeny chapu, kdyz nemuzou najit nikoho kdo by k porodu sel tak co jim zbyva…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2506
6.8.14 16:40

@Virginia Hele, vždyť měla super péči v UK, nikdo jí nazasahoval do porodu, jak to dělají v Čechách a nekojila??? Měla přirozený porod, ne? Tak kde udělali soudruzi chybu? Promiň, ale nechat dítě vyhladovět tak, že ubere na váze za týden 90dkg a odmítat alespoň dočasně příkrm UM je na pár facek, ne na souhlasné přikyvování a oháněním se však doma bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
6.8.14 16:45
@mari1912 píše:
ale ony si toto nevybírají z pohodlnosti :lol: Kdybys o problematice něco věděla, pak bys zjistila, že naopak to že ti zbytečně vyvolávají porod, urychlují, používají medikaci uvádějí dítě v nepohodlí a tím se hazarduje s dítěte životem…Už i světová organizace co spojuje porodníky, jsem líná hledat přesný název, odrazuje od vyvolávaného porodu. Jen u nás je to jakási zažitá věc a kašlou na doporučení

Vyvolat porod ti ale nemůžou pokud s tím nesouhlsíš, nemýlím li se ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475
6.8.14 16:47

@Aneťák89 Nemůžou, já s klidem odmítla :-) Akorát jsem zavolala, jak jsem měla nastupovat, jen pak došla na kontrolu a byl klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6788
6.8.14 16:48

@Amaranthe Taky si myslím, proto mi vyvolávání porodu nepřijde jako důvod rodit doma :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
6.8.14 16:50

@petasekd
absolutně nesrovnatelné. Rodit za války a rodit dnes…
Tohle opravdu nepatří do debaty na téma domporody :lol:

@Coleta
hihi, nejnižší úmrtnost. :lol: Absolutně nevíš čím ji zdejší porodníci dosáhli. Je to marný, je to marný :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková