Domácí porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
16365
6.8.14 17:40

@Virginia jee po terminu uz joo to to leti 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:43
@SáraW píše:
@quinny No každý na to máme svůj názor :)

to neni o nazoru, to je o skutecnosti a kazdodenni realite. Ja jsem PA, ta ktera vas obcas musi volat, takze presne vim o cem to je :mavam:

Ale u tebe jde spis o to, ze jsi si neprecetla o cem ta diskuse je, o pravu volby, o idealu porodniho domu nebo pokoje v porodnici, kde by mohly rodit zeny ktere si to preji a nebyli tak nuceny do extremu domaciho porodu, ver mi ze by jich skutecne bylo minimum 8) ne o tom rodit doma za kazdou cenu :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.8.14 17:45
@quinny píše:
to neni o nazoru, to je o skutecnosti a kazdodenni realite. Ja jsem PA , ta ktera vas obcas musi volat, takze presne vim o cem to je :mavam:Ale u tebe jde spis o to, ze jsi si neprecetla o cem ta diskuse je, o pravu volby, o idealu porodniho domu nebo pokoje v porodnici, kde by mohly rodit zeny ktere si to preji a nebyli tak nuceny do extremu domaciho porodu, ver mi ze by jich skutecne bylo minimum 8) ne o tom rodit doma za kazdou cenu :mavam:

opravdu? Tak to je mazec! :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:49

K tomu vyvolavani. Obecne se ma vyvolavat po 42 tt, protoze teprve po 42tt zacina prave prenaseni.
V kolika porodnicich v ČR tak dlouho nechaji rodicku dojit? Moc jich nebude. 4porodnice mam v dosahu cca 50km. Ve 3 z nich se vyvolava 41+0, v jedne 41+3. Doporuceni ceske gynpor spolecnosti zni ukoncit tehotenstvi do 42 tt. Tudiz kdyz pocitate s tim, ze tri dny dele by se vyvolavat nemelo tak ta jedna je vlastne na hranici ze.
Ano jsou zeny ktere bez vyvolani neporodi, ale neni jich zase az tolik kolik se skutecne vyvolava. Prispiva k tomu i tlak samotnych tehotnych, ktere mnohe uz od 38tt tlaci na hamiltona protoze uz preci chteji porodit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
6.8.14 17:51
@berry4 píše:
opravdu? Tak to je mazec! :palec: :potlesk:

njn uz je to tak :P :mrgreen:

Ale ja ty lidi neodsuzuju, muj postoj taky prisel az se zkusenostma s kupou zkusenosti 8)

@SáraW jestli se muzu zeptat kolik ti je pripadne kolik mas deti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
6.8.14 18:08

@quinny můj taky,. S porody, prožitky při nich a následně hledáním informací. Jsem ráda, že tu píše člověk znalý, který tohle vše má možnost posoudit skrze svoji praxi a vzdělání :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
6.8.14 18:31

@quinny Přesně souhlasim já doma rodit nechci, ale do porodnice se bojim.
Jinak gratuuji, že se ozve PA, která s tim má zkušenosti a nezastává jenom nemocnice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
6.8.14 19:06
@Virginia píše:
@Coleta Vidíš a přesto to zvládli. :)
Víš, co mě zaráží? Že dítě je majetkem matky do chvíle, co je v břiše. Do té chvíle se naprostá většina ohání právem na potrat, právem matky na rozhodování o jeho bytí a nebytí.

Ve chvíli, kdy vyleze z břicha, se stává majetkem společnosti (ona dala všanc život dítěte!!!) a matka se stává nekompetentní osobou.

Vidíš v tom logiku? Je-li většina lidí pro potraty, jakože je a tudíž pro absolutní vládu matky nad dítětem, a většina lidí potom pro tu standardní povinnou péči (u logiky věci vyplývá, že je to táž skupina lidí), kde se stane v jejich hlavě ten přelom, kdy z výhradního majetku matky se stane výhradní majetek společnosti, kde se žehrá nad tím, jak nezodpovědně se ty lesany chovají? (Kojení, rození, odcházení domů - najednou je totéž dítě pro společnost nedotknutelným bohem, kterého musí celá společnost bránit proti zvůli šílených matek, zatímco předtím, než prolezlo vaginou, to bylo něco, o čem ať si rozhodne výhradně matka.)

Je to odbočení od tématu, uznávám, ale ráda bych se to snažila pochopit tak nějak zeširoka a ze všech stran. Protože stále nevím, čím, jak a komu škodí ti alternativci svou touhou po jiných pořádcích. [/citace/]

potrat taky muze byt jen do urciteho tydne, absolutni vladu nad ditetem nema…alternativci by chteli svoje poradky ve spolecnosti, ktera uz nejak funguje…si mysli, ze ted si snad kvuli nim nekdo sedne na zadek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3645
6.8.14 20:27
@quinny píše:
@Jitka79 selest snad pozna detsky dr pri kontrole, nechapu co tak uzasneho na tvem pripadu zmenila porodnice :nevim:

Pokud jsi četla pozorně, napsala jsem, že obě mé děti měly poporodní problémy a bohužel nemalé.. obě skončily/neplánovaně a k mému šoku/na JIP. Pochybuju, že bych rozpoznala včas všechny příznaky, které k tomuto kroku lékaře vedly, u nás to nebylo jen o tom šelestu-bylo to o rychlém zásahu, napojení na přístroje, vyšetření v nejbližším možném momentu, což bych určitě neodhadla, čekat na pediatra doma.. A pocity strachu, které jsem zažívala, bych nikomu nepřála. Nezlehčuj o čem víš kul.. :) díky
PS: však jsem již psala, roďte si kde chcete.. já mám zkušenost takovou, že bez okamžitého zásahu lékařů by starší dcera nepřežila vůbec a mladší ví Bůh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
6.8.14 22:18

@quinny
Takze kdybych naaaahodou omylem otehotnela tak doufam, ze tva praxe obsahne zapadni cechy ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
7.8.14 06:26
@mari1912 píše:
@petasekd
absolutně nesrovnatelné. Rodit za války a rodit dnes…
Tohle opravdu nepatří do debaty na téma domporody :lol:@Coleta
hihi, nejnižší úmrtnost. :lol: Absolutně nevíš čím ji zdejší porodníci dosáhli. Je to marný, je to marný :lol:

Aha, tak za valky asi deti nosil cap :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak teda fakt nevidim rozdil mezi porodem tehda doma a porodem dnes doma, protoze skolene porodni baby musely byt u porodu uz od dob Marie Terezie, tudiz PA byla u porodu tehdy i dnes, tak v cem je rozdil?
Ehm, nebude ta nizka umrtnost z velke casti nahodou v prime umernosti s rozvojem kvality a distupnosti lekarske pece?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
374
7.8.14 06:36
@quinny píše:
K tomu vyvolavani. Obecne se ma vyvolavat po 42 tt, protoze teprve po 42tt zacina prave prenaseni.
V kolika porodnicich v ČR tak dlouho nechaji rodicku dojit? Moc jich nebude. 4porodnice mam v dosahu cca 50km. Ve 3 z nich se vyvolava 41+0, v jedne 41+3. Doporuceni ceske gynpor spolecnosti zni ukoncit tehotenstvi do 42 tt. Tudiz kdyz pocitate s tim, ze tri dny dele by se vyvolavat nemelo tak ta jedna je vlastne na hranici ze.
Ano jsou zeny ktere bez vyvolani neporodi, ale neni jich zase az tolik kolik se skutecne vyvolava. Prispiva k tomu i tlak samotnych tehotnych, ktere mnohe uz od 38tt tlaci na hamiltona protoze uz preci chteji porodit

Znam zenu, ktera rodila v ukoncenem 42. tydnu, dite to malem neprezilo- voda zkazena, dite bylo ozivovane, nastesti to dobre dopadlo a dite prezilo a je bez naskedku, u kdyz lekari nevylucovali nasledky fyzicke i psychicke. Jo, ta pani uz nemuze mit dalsi deti. Nekdy se holt asi telo k porodu samo nastavit nedokaze. Nejsem lekar, ale osobne bych v pripade dlouheho prenaseni volila vyvolani porodu, ale je to kazdeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
7.8.14 07:47

Samozřejmě že ne ve všech porodnicích je to jako na videu, doufám, že ne (já rodila císařem), jistě, že to srovnání je černobílé, jen jsem psala, že ty matky co se rozhodnou rodit doma chápu, pokud mají nějakou takovou špatnou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
910
7.8.14 07:51
@Virginia píše:
Dík. Tak třeba to někomu pomůže.
A to víš, mám po termínu, tak čekám, no. :-).

Juj, tak to držím palce, ať vše dobře dopadne a dočkáš se brzy :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31744
7.8.14 08:22
@petasekd píše:
Aha, tak za valky asi deti nosil cap :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jinak teda fakt nevidim rozdil mezi porodem tehda doma a porodem dnes doma, protoze skolene porodni baby musely byt u porodu uz od dob Marie Terezie, tudiz PA byla u porodu tehdy i dnes, tak v cem je rozdil?
Ehm, nebude ta nizka umrtnost z velke casti nahodou v prime umernosti s rozvojem kvality a distupnosti lekarske pece?

ty moc dobře nečteš viď? Zeptej se kupříkladu @quinny co je nutné mít u domácího porodu.
Mimochodem mám dojem že za války asi neexistoval ultrazvuk, nebyl žádný screening a tak bych mohla pokračovat :lol:
Tudíž se k domácímu porodu dostaly i vysokorizikové matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková